Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    А він нехай кипить?

Краще до.

gvf56 нравится это.
  2. rondlyk

rondlyk Заслужений майстер

Симпатии:
    1.237
    Я не в курсі хто там що дусить, але вугілля купити можна без проблем.

3. gvf56

gvf56 Стажер

Симпатии:
    15
    @Энки, а як технічно можливо втілити те ДО в чавунному КЧМові?
    При 100* - ніяк не закипить, ну хіба що зламається система управління з датчиком димогазової температури. А от при уставках вище ста градусів, потрібні будуть ще датчики температур води в системі і води в ємності на димоході. Тобто система не серійна, а значить і дорога. Простіше, мабуть, КЧМ - на металолом та купувати сучасного котла з польською автоматикою... або змиритись з тим що є.

4. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    не вийде.. Ті хвалені поляцькі котли нічим не кращі від КЧМ і для нормальної роботи потребують стільки ж мороки, як той КЧМ.
    Я мав доступ до спостереження за трьома колами потужністю від 30 до 60-70 кВт.
    Дрова треба підкидати щогодини, слідкувати, щоб не зависли, попіл треба вчасно вигрібати. Теплообмінник так само обростає смолою, не всюди можна дістатися до неї для очистки, режим ефективного спалювання можливий тільки коли всі дрова горять, ніякого "придушення", інакше гроші (дрова) на вітер. Вам потрібен цей мудрий вітрячок, який дме, коли температура впаде нижче 60С ?

5. BlackAlex

BlackAlex Майстер

Симпатии:
    31
    Попробую не полностью загружать топку. Вкладыши в каналы тоже стоит попробовать - тяга такая что на холодную пепел при уборке засасывает.
    По модификации есть идея, а что если сделать "улинитель" на подключение дымовой трубы? Гильза с водяной рубашкой, можно сделать лабиринт или жаровые трубки. Есть смысл такое делать? Можно просто выдвинуть котел вперд от стены, дорастив трубы подключения. Кто что думает?

6. gvf56

gvf56 Стажер

Симпатии:
    15
    @BlackAlex, дык только что я с @Voyutichi, и @Энки, обсуждали.
    @Voyutichi, та я перед опалювальним сезоном плюнув на всю свою роботу з реанімаціїї КЧМа і вже намилився на Enetgy SF10 ... , також якось перегоріло все. Тепер знову подивляюсь на свого КЧМа. Жалко викинуть і кусається , бо 14000 за новий на дорзі не валяються.

7. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    ось почитайте навколо цього посту https://krainamaystriv.com/threads/2666/page-40#post-157018

я не воював зі своєю жабою, хоча мав доступ взяти піролізник Фаєрстар на 24 кВт майже "задурно", в районі 1000Є. Але детально придивившись до Нього І до КЧМ, взнавши, як працюється цьому фаєрстару в Україні, повернуся до КЧМ, "пригладив" його трохи і користуюсь..:)

8. BlackAlex

BlackAlex Майстер

Симпатии:
    31
    Я виадрус выбрал не из цены, это был третий или четвертый фактор. Больше беспокоило что для пиролизного требуются качественные, просушеные дрова. А у меня хранятся на улице, навес только и стенка гаража сзади.

9. gvf56

gvf56 Стажер

Симпатии:
    15
    @Voyutichi, дякую за посилання на 40-у сторінку , хоч і не мені те посилання. А читав же, і на 41-й сторінці зробив скрін з трубчастого тягоміра. Потрібно, мабуть, знову всю цю гілку перечитати і обновити в пам'яті.

Voyutichi нравится это.
  10. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    Приблизно за таким принципом.
    Щоби гази не горіли великою "холодною" шапкою деінде, можна облаштувати котел нижнього горіння каталізаторами над руштами, крізь які, ніби через розсікачі, подавати певну кількість повітря.
    Це буде такою собі імітацією ядра горіння вугілля - буде горіти гаряче в малому об'ємі, біля чавуна.
    Для КЧМа, це можуть бути керамічні якісь, може з електротехніки, дві не товсті труби з отворами для повітря, мабуть, частина яких спрямована на ядро, але більшість - вздовж чавунних стінок догори.
    Але люди роблять і з металу. Але є умова, для каталізу, ці розсікачі мають швидко та легко розжарюватись. Тобто, якщо метал, то краще це будуть легкі трубки з отворами, що довго не іржавіють, та не притуляються до чавуна.

Поделиться этой страницей