Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

1. Остап1974

Остап1974 Майстер

Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    52
    Адреса:
    Львов
    Все працювало "самотьоком" без насоса.Подача та зворотка з котла 2 дюймова,в теплообмыннику 1,5 дюйма.Подача з теплообмінника до стояка вварена "штанами.Теплообмінник-паралельно котлу.
    Про отвори в первинній та вторинній камері вже розповідав,тому не повторювався.
    Після встановлення теплообмінника значно зменшилась температура комина,і штукатурка перестала розтріскуватись в кімнатах де проходив у стіні канал комина.

2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Модернізація КЧМ

а який пальний стоїть у котлі?
    Я це до того, щоб може розглянути встановлення інфрачервоного пальника у КЧМ. Місця там багато, а сам пальник - дуже добре спалює газ і не дає довгого полум'я. Тобто якраз класний "симбіоз" вийшов би..

3. pavlyk

pavlyk Новачок

Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    1

Я не готовий технічно правильно пояснити який пальник використовується (напевно що "рідний", той який в ті роки ставили газовики).

Найскоріше в суботу зможу зробити фото котла ззвовні.

Сам котел маю намір продати.

4. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

добре. Бажано зі всіх сторін.

5. pavlyk

pavlyk Новачок

Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    1

Доброго дня!
    виставляю фото котла. Модель: КС-Т-16

Вкладення:

6. vlad.kov

vlad.kov Майстер

Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    66
    Адреса:
    Марківка
    Ось схематичне креслення додаткового теплообмінника. Товшина металу 3 мм думаю буде достатньо. 1 - це люк для чистки сажі. Т1, Т2 - подача в систему опалення і зворотка відповідно. 1-1 - два варіанта з'єднання котла з теплообмінником: можна трубою, а можна сумістити з димоходом і цим самим дещо збільшити площу теплообміну(звичайно не значну). Покритикуйте, будь ласка. І ще, турбує питання щодо створення конденсату в теплообміннику. Димохід звичайно ж при цій конструкції необхідно утеплювти.

Вкладення:

7. Остап1974

Остап1974 Майстер

Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    52
    Адреса:
    Львов
    Димохід утеплювати та збільшувати площу поперечного перерізу,якщо є така можливість.Конструкція теплообмінника з вертикальними газоходами потребує жорсткіших вимог що до тяги. Обов'язково потрібно передбачити клапан прямого "вихлопу" з котла, в іншому випадку,процес розпалки котла буде проблемним та дуже димним.

8. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

vlad.kov, а скільки ви плануєте додатково знати тепла з цього теплообмінника?
    І чи подальше видалення диму не буде більш енергоємким, чим відібране тепло?

9. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

- простіше зняти задню обшивку котла і наростити водяну рубашку. І простіше, і толку більше, і бюджетніше. Потім зашити все назад аккуратно і не відрізниш від оригіналу.
    Сам використовую подібний девайс як додатковий, тепловіддачі там достатньо і його рідної, а ось загрузочна камере мала.(дається в знаки вугільна порода котла)
    Вдобавок я ще верха зрізав, вийшло котелплита, і то достатньо.

10. vlad.kov

vlad.kov Майстер

Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    66
    Адреса:
    Марківка
    Ось уже маємо і клапан для розпалки (2) - так як у піролізних котлах.

Остап1974, які ще рекомендації щодо димоходу? Площа димового виходу з котла здється в межах 160-180 см2. Теплообмінник можна зробити на всю ширину котла і площа поперечного перерізу буде значна. А сам димохід робити площею не менше 250см2.

Voyutichi, я не розраховував потужність. Буду вдячний якщо підкажете як це зробити. При конструкторських розрахунках перш за все можна визначити площу теплозйому і місткість теплообмінника. А щодо диму - клапан допоможе.

leshiy_40, не зрозумів вас. Не уявляю як це виходить. В мене така думка, що ви говорите про стальний котел, а в мене чавунний КЧМ-2.

А по водяному з'єднанню не чую відгуків. В такому варіанті буде працювати?

Вкладення:

Поділитися цією сторінкою