Як зробити опалення двома котлами - газовим і твердопаливним

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем BVM, 28 бер 2011.

1. VIK-2101

VIK-2101 Новачок

Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    0
    Не могли бы показать это на схемке. Спасибо.

2. sanya68

sanya68 Підмайстер

Повідомлення:
    81
    Симпатії:
    2
    А почему именно на подачу?В обратку нельзя? Я бы тоже не прочь на своей схеме №2 посмотреть куда установить этот клапан?(которая паралельная).Спасибо.

3. Святослав.

Святослав. Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Стрий
    Усім привіт. Допоможіть будь ласка вирішити проблему. Маю котел Vissmann Vitopend 100. в принципі був ним задоволиний до цієї зими. Але є мінус нема світла нема тепла. Хочу поставити котел на дрова але якщо можливо без циркуляційного насоса. Не хочу бути залежним від світла але у даній системі примусова циркуляція в якій 1.3 атмосфери. Систему робив сам можливо є якісь недоліки підскажіть Переглянути вкладення 102479

4. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    Якщо проблема тільки в відсутності електрики, найдешевший варіант купити бензогенератор, точніше газогенератор який працює від магістрального газу.
    Якщо підключати до системи твердопаливне опалення , буде потрібно -
    твердопаливний котел + теплоакумулятор + цикуляційний насос + бензогенератор ( електрика для цикуляційного насоса ).

Можливо цей малюнок щось підскаже
    34.jpg

5. Святослав.

Святослав. Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Стрий
    а якщо просто поставити твердопаливний котел із групою бизпеки і трох ходовий кран. буде фунцінувати система.

6. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    Ні не буде.
    Теплоакумулятор ставлять щоб не закіпів твердопаливний котел .
    Ваша система без циркуляційного насоса працювати не буде .
    Як би система опалення працювала на природній циркуляції тоді був би можливий той спосіб що ви хочете .
    Схожа тема , тут - https://krainamaystriv.com/threads/16053/

7. econo

econo Підмайстер

Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    5
    в закриту систему тт котел ставиться тільки з робочим тиском 1,2-1,8 при умові встановлення захисту від закіпання та регуліровки температури подачі тт, резервн. емксті для хв. на ГАЗ котлі дастатньо добавити зворотній клапан і обидва котла чудово працюють в парі, але проблема з ел. ен залишаеться , вирішую її встановленням пристрою безп. живлн.( альтернативи швидкому включенню насоса думаю нема,)
    до схеми на малюнку є питання по захисту.

8. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @econo, Тобто на холодну обратку води газового котла ставимо зворотній клапан , а трьохходовий кран знімаємо ?
    ( покажіть на малюнку , щоб зрозуміти вашу думку .)

@econo, Конкретизуйте яке питання по захисту ?
    ( воздухоотводчик + манометр + підривний клапан ).

Останнє редагування: 15 кві 2015
  9. econo

econo Підмайстер

Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    5
    зворотній клапан потрібно на подвчу або обратку гк для того щоб при роботі тт небуло запирання одним насосом іншого, тк як при роботі тт ГК буде включатись переодично для тесту Т2, триход. клпн у цему випадку потрібен щоб регулювати темп Т1 тт котла, тобто як змішув. вузол.у вашому малюнку він праює на переключення потоків,я так розумію що при збільшенні темп на АВ він буде відкривати АС а при роботі ГК циркуляція через тт небажана, (ще й при виключеному насосі тт) . на мал При включенні ТТ Т1 практично неконтрольована. як що на підмішув то насос тт потрібен на подачі,і схемку перемвлювати :)

що до захисту, та ГБ що на малюнку аж ніяк незахистить ТТ від вибуху при закіпанні + зупинці насоса. потрібна як мін. темпер. авторозгрузка + автопідживленн Т1, з резерв баком хв.

Останнє редагування: 16 кві 2015
  10. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    я щось незросумів. система розведена пластиковими трубами? якщо так то без насоса ніяк не обійтися. вихід лише ставити безперебійник із дебелим акумулятром. бажано автомобільним.

Поділитися цією сторінкою