Как экономить расход газа?

Тема у розділі 'Предлагаем услуги: строительство, ремонт', створена користувачем Dima 1973, 10 лют 2010.

1. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня

ціна азоту 90 грн за 40 літрів. в балоні приблизно 6,3 куба. таким образом маємо 14,28 грн за куб. це азот покупний. здається, що нереально по такій ціні його закачувати. але ХЗ яка собівартість куба азотного газу. ну а чистий воздух закачувать нереально. хотя в любому випадку ми отримуємо газ не нижче заявленої алорійності. яка здається на рівні 8000. хотя куб газу може бути калорійністю і 12000. обєм одни, розхід різний. найкалорійніший газ український. а от російський дермьовий.

а вопше тема про економію.

питання мабуть треба розділити на два напрямки: еокномія літом і економія зимою.
    --- добавлено: 10 апр 2015 в 18:18 ---
    це моя ідея! украли патентну розробку :) ви все правильно намалювали. але там є один нюанс. через нього установку складно запустити.

Останнє редагування модератором: 18 кві 2015
  2. Vladimir1966

Vladimir1966 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    gam-ua

.... поправте мене, якщо помиляюсь, але перехід на російський газ з українського призводить до зменшення об'єму споживання газу :bliny:
    Можемо звичайно називати російський газ різними словами Cherna-facepalm, але відбір його проводимо із того ж самого трубопровода, який іде в Німетчину. А там він чомусь кращий beer (ну можливо тому що пиво в них краще)
    Відносно ж нормативів, то по Україні вимоги згідно ГОСТ 5542-87 - не нижче 7600 ккал/м3, а до німців доходить по 12000
    http://statistic.jkg-portal.com.ua/...incjam-povdali-pro-jakst-kvtnevogo-gazu-42045

Останнє редагування: 11 кві 2015
    olly та Володимир П подобається це.
  3. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    калорійність російського 8000, українського 12000. в росівйському менше енергії, значить його треба більше. фактично в кубі українського 1,5 куба російського по вмісту енергії.

незовсім.

4. Vladimir1966

Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    Cherna-facepalm
    що не зовсім? Труба не та? Чи до німців він по іншій стінці тече? rofl

5. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Десь описувалося як бадяжать газ для споживачів змішуючи його з відходами хімічного виробництва. По ціні ці відходи в рази дешевші за газ, а в трубі не мішають. (хто ж на признається, хоча...)

6. Vladimir1966

Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    ось карта поставок газу на Україні - області по калорійності поставок. Даю посилання, бо з роботи прикріпити картинку не получається
    http://statistic.jkg-portal.com.ua/upload/redactor/images/gazquality2015(1).jpg

всі значення трошки вище 8 тисяч

У мене просте питання - як російський газ, чимчикуючи умудряється дійти до газокомпресорних станцій Німетчини з калорійністю в 12 тисяч?

Ось такий я наївний dntknw

7. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Щось не має бажання в мене вірити цій карті. Можливо по трубі і іде 12, а розподільчі мережі вже "покращують" його до 8-ми. Піпл хаває карту і вірить. Це моя суб"єктивна думка.
    Я ніколи не цікавився даним питанням, а що газ відверте Гавно став помічати, як мАцкалі почали відключати його пару років тому.

8. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    Ідея Ваша - незаперечую , питання в іншому хто її перший реалізує, можливо крім нас її вже хтось реалізував.
    @gam-ua, поясніть через який нюанс складно запустити таку схему ?

9. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    тому будуть лаври переможця. буду тільки радий за когось.

заключається в наступному. моя устанвока дає близько 2,3 куба газу в час. плита на повній потужності із чотирма комфорками спожива десь 1,5 куб. куда дівать надлишкові 0,7 куба? і наступне питання. в устновці тиск газу, чи його швидкість руху, в рази вища ніж в магістралі. знову надлишок. вся проблема у надлишку. зробити ж установку малої потужності із робочим тиском 20 міліметри ртутного стовба як у газплиті теотетично вбачаю проблематично. із газовою колонкою є ще й інші теоретичні проблеми. так споживання газу там вище, але тиск має бути в межах. крім того піролізний газ має знижену калорійність. відтак невідомо як поведе себе електронна автоматика. вона може просто не подати сигнал про розжиг. хотя газ і загориться.

10. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    У моєму розумінні газогенераторна установка має складатись -
    газогенератор на дровах - охолоджувач газу - фільтр газу - компресор - зворотній клапан - ресивер - редуктор - кран - . Далі підключення до газових приладів - плити, котла.
    Принцип дії - компресор утворює тягу в газогенераторі як автомобільний двигун.
    компресор керується датчиком тиску у ресивері і працює в режимі від 3 до 6 атм. , тобто в 6 атм компресор виключився , падіння тиску газу в ресивері до 3 атм. компресор включився.
    редуктор підтримує сталий тиск для газових приладів.

Поділитися цією сторінкою