Допоможіть підключити двигун з реверсом

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Alexei, 9 кві 2019.

  1. Alexei

    Alexei Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    21
    Всім привіт!

    Маю: трифазний двигун, підключений через 2 кнопки до трифазної мережі. В залежності від того якою кнопкою його вмикаєш двигун крутиться в потрібну сторону. Мережу 220
    Потрібно: Зробити те ж для однофазної. Також є ще 2 кнопки ПНВС-10, само собою пусковий і робочий конденсатори. В ідеалі з захистом, щоб не можна було нажати іншу кнопку поки перша працює, щоб не спалили двигун випадково

    Намагаюсь знайти подібне. Для трифазної мережі знаходив, а для однофазної щось не виходить. Прошу допомоги в схемі підключення.
     
  2. ADS-Bot

    ADS-Bot Реклама на сайті

    Повідомлення:
    0
    Симпатії:
    0
     
  3. artvol

    artvol Майстер

    Повідомлення:
    80
    Симпатії:
    78
    sxema.jpg В ідеалі з захистом, щоб не можна було нажати іншу кнопку поки перша працює, щоб не спалили двигун випадково

    O=- Це як?
    --- добавлено: Apr 9, 2019 6:50 AM ---
    [​IMG]
    --- добавлено: Apr 9, 2019 6:53 AM ---
    Чи можливо вам потрібна з реверсом? Якщо так то на фото одну фазу на двигуну не використовувати а на грузити конденсатором.
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 17 кві 2019
  4. Alexei

    Alexei Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    21
    Якось так. Я так розумію мені ця схема не підійде
     
  5. artvol

    artvol Майстер

    Повідомлення:
    80
    Симпатії:
    78
    Чому не підійде? Схема робоча класика. Тільки добавити пусковий конденсатор , робочий є на відео. Трьохфазний двигу працюватиме. Тільки втратить у потужності 25%.
     
  6. ADS-Bot

    ADS-Bot Реклама на сайті

    Повідомлення:
    0
    Симпатії:
    0
     
  7. Alexei

    Alexei Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    21
    Як ця схема називається?
    Питання в чому. Подивився я на вартість тих пускачів ПМА-3 котрі в відео, і розумію що щось не те. Вони по 2-3 тис. коштують. Вибачте, але частотник за такі гроші можна купити на мою потужність. Схеми в відео немає, як цю класику перемалювати з картинки - теж не дуже доходить, оскільки з пускачами не мав справи раніше. Я розумію що існує більш-менш дешевий варіант, але я його не бачу, тому і звернувся до більш досвідчених в цій тематиці. 25-30% втрати потужності при живленні від 220 - це зрозуміло.
     
  8. artvol

    artvol Майстер

    Повідомлення:
    80
    Симпатії:
    78
    Я у своїх підключеннях використовую б/у техніку або із збереження переважно совок, куплену на місцевих ринках. Тож ціна не висока, мене влаштовує.
     
  9. Alexei

    Alexei Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    21
    Всім дякую! Запустив
     
  10. ADS-Bot

    ADS-Bot Реклама на сайті

    Повідомлення:
    0
    Симпатії:
    0
     

Поділитися цією сторінкою