Беспроводный выключатель освещения с регулировкой яркости и корректировкой цвета

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем !JOKER, 13 лют 2018.

1. !JOKER

!JOKER Майстер

Повідомлення:
    101
    Симпатії:
    17
    Адреса:
    Киев
    А що, вже розетки з Wi-Fi почали робити на діапазон 5,8ГГц? Розетки почали робити з RTC "на борту", регулюванням напруги і з ШІМом? А смартфон Ви пропонуєте в кожну кімнату замість вимикача поставити? Чи бігати з ним у кожну кімнату?

Теоретично - так. Особливо, якщо бути незнайомим з програмуванням.

2. LVV

LVV Прораб

Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    З ваших коментарів я би сказав, що у вас вже є готові пристрої або ідея, яку ви хочете комерціалізувати. Думаю простіше створити тему в розділі Куплю-Продам і описати переваги своєї продукції над існуючими рішеннями і вказати ціну.

Щодо "незнайомим з програмуванням", то ви не вгадали. Так, практичного досвіду з радіокерованими пристроями в мене немає, але я створював оболочки в Borland Builder C++ для роботи з АЦП/ЦАП модулями і обробки отриманих даних, а також їх візуалізації. Також я програмував атмели, які по надійності не відповідали вимогам і зараз програмую мікроконтролери NEC(Renesas). Щодо можливості роботи пристроїв на одній частоті, але з різними ID кодами, знаю, що теоретично це можливо і в продажі є такі розетки для яких пишуть, що є можливість мільйонам однотипним розеткам працювати на одній частоті. На практиці я програмував шість датчиків температури DS18B20, які працювали на одній спільній лінії звязку, так як кожен датчик має свій унікальний 64-и розрядний серійний номер, тобто на одній шині можуть працювати величезне число пристроїв, якщо мікроконтролер достатньо швидкий і лінія передачі даних допускає таку швидкість і час простоя датчика, допоки інші опитуються, вас задовільняє. А більш примітивні речі на мікроконтролерах як таймери, АЦП/ЦАП, ШІМ і т.д. ще робив як був студентом багато років назад.

3. !JOKER

!JOKER Майстер

Повідомлення:
    101
    Симпатії:
    17
    Адреса:
    Киев
    Поки що є захцянка. І немає часу. Бо неохота самому влізати в розробку, щоб не поставити собі какашку у будинок. А тому надіюся (але надії мало), що комусь раніше мене захотілося таку річ розробити і випустити.
    З радіоканалами не все так просто з кількістю кінцевих пристроїв. Наочний приклад - обладнання у сотових операторів. Але то таке. Реально хочеться мати нормальну систему для дому. Навіть без кодового розподілу каналів, бо частотного ресурсу повністю хватає на декілька сотень пристроїв. Схиляюся до думки, що, все-таки, такі пристрої можуть існувати, але наші жлоби-торгаші їх просто-напросто в Україну не завозять. Бо вони за кордоном дорого коштують. А поки їх сюди ввезуть, то вони будуть такими по ціні, ніби їх кур'єри пішки несли з Китаю в одному екземплярі.

Поділитися цією сторінкою