двигуни постійного струму

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем vitaliy2175g, 12 лис 2017.

  1. vitaliy2175g

    vitaliy2175g Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    потрібна реально працююча схема підключення дпс 1,25квт 220в із можливістю регулювання обертів
     
  2. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Що саме вам потрібно? Колекторний ДПС з паралельним збудженням, з послідовним збудженням, із змішаним збудженням, зі збудженням від постійних магнітів? Чи безколекторний ДПС з електронним комутатором...?

    Чи може ви маєте на увазі універсальний колекторний ДПС, що використовується в побутових приладах в мережі змінної напруги 220В?
     
    pas подобається це.
  3. vitaliy2175g

    vitaliy2175g Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    дпс з незалежним збудженням .двигун з приводу подач розточного станка
     
  4. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Якщо у вас є на двигуні чотири виводи, то можете регулювати оберти зі сторони обмотки збудження або обмотки якоря. Тобто або додаючи опори в якірне коло, або змінюючи напругу на якорі, або те ж саме можна робити в колі збудження. При цьому в колі збудження струми менші і компоненти можна використовувати менш потужні, але характеристика двигуна при навантаження не дуже, а також не можна дуже зменшувати збудження, бо к.з. буде.
    Найбільш правильний спосіб, але дорогий, регулювати напругу на якорі з допомогою ШІМ регулятора. Хоча і з звичайним ЛАТРом можна керувати обертами двигуна. Але ще треба памятати, що при навантаження швидкість буде змінюватись і без автоматики ідеально утримувати виставлену вами швидкість неможливо.

    А блок живлення з постійною напругою в 220В і потужністю під 1.5кВт для двигуна вже є?
     
  5. vitaliy2175g

    vitaliy2175g Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    діодний міст є
     
  6. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Тільки діодний міст?.. Можете спробувати підключити його до розетки, а на виході поставити ще електролітичний конденсатор на напругу 400В і ємністю що більше, то краще. Отриману напругу можете подавати на двигун. Але врахуйте що на двигун буде подаватись напруга більше 300В постійної напруги. Можливо, що обмотці таке перевищення напруги не сподобається, а особливо якщо обмотці вже не перший десяток років. Також без навантаження двигун буде сильно розкручуватись. Крім того обмотка збудження мабуть буде перегріватись при подачі на неї 310В замість 220В.

    Якщо розжеветесь 10-ь амперним ЛАТРом, то на вхід діодного моста зможете подавати яку захочете напругу і плавно регулювати оберти двигуна. Але при навантаженні швидкість буде падати і тримати одну і ту ж швидкість при різних навантаженнях зможе тільки автоматика.

    Дещо дешевший варіант, якщо купити потужні реостати і поставити їх як в обмотці якоря, так і в обмотці збудження(див. на рис.). В такий спосіб двигун буде добре працювати і зможете виставляти необхідні вам оберти, але падіння обертів при навантаженні буде так само, які і в 2-х попередніх випадках.
    image653.jpg
    Якщо ж потрібно, щоб виставлені оберти не змінювались при зміні навантаження, то тоді потрібний давач обертів(тахогенератор, енкодер чи щось інше), мікроконтролер і невеличка схемка щоб реалізувати широтно-імпульсний алгоритм подачі напруги на якір двигуна, наприклад щось подібне як на схемі нижче
    silovaya_chast.jpg
     
  7. vitaliy2175g

    vitaliy2175g Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    є 30 -амперний латер з двома незалежними лініями .хочу поставити на кожну лінію по мостові і кинути окремо на якір і на ОВ
     
    LVV подобається це.

Поділитися цією сторінкою