Не могу поднять нужную температуру...

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Labux, 7 лис 2016.

  1. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    а я звідки знаю? чи піролізний у Вас чи ні? але з вищенаписаного у вас котел звичайного спалювання.він працював без вентилятора до цього... використайте РТ 3 . забудьте про вентилятор
    --- добавлено: 20 гру 2019 у 00:13 ---
    я монтажник систем опалення та котелень.я зобов"язаний себе і замовника забезпечити надійністтю системи...я не можу надіятися на відданість замовника логіці і розумінню процесів... випив ,забув, пішов в гості... я таки прихильник хоча б якоїсь автоматизації..навіть механічної... наголошу.без теплоакумулятора відмовляюся від роботи..
    --- добавлено: 20 гру 2019 у 00:14 ---
    вибачте за помилки.сам випив горілочкиbeer
     
    Останнє редагування модератором: 27 гру 2019
    Erni подобається це.
  2. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    @Іван 55555, 100% згоден - і РТ3 і вентилятор з системою кєрування призначені для однієї цілі- подавати дозовано повітря в паливну зону. мінімальна регуляція- РТ, максимальна- програматор з вентилятором і шторкою... , ТА- забирає залишки і акумулює тепло , виконуючи іншу функцію.
    в даному випадку програматор налаштований на 70С з гістерезісом 10 С, от котел і не набирає 80С. і не набере доки власник не налаштує мізки тому програматору.
     
  3. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    @Іван 55555, так i я за безпеку! По iншому не можна! РТ я також встановив, але вiн у мене закрие подачу повiтря тiльки на максимумi своiх температур, десь пiсля 90 грд. I вiн майже завжди вiдкритий. Вiн стоiть тiльки для того щоб не кипятити котел. @Erni, я не зовсiм з вами згоден. Навiщо обмежувати повiтря, переводячи котел в тлiння якщо е мiсце в ТА. При наявностi ТА вентилятор чi РТ повиннi призупинити подачу повiтря в котел не давши йому закiпiти. На всiх iнших этапах вентилятор чi РТ повиннi забезпечити необхiдну кiлькiсть повiтря для эффективного горiння. Эксплуатацiя котла з ТА та без нього дуже вiдрiзняються. Як тiльки вентилятор вимкнувся, або РТ закрився горiння в котлi майже призупиняеться, а пiролiз продовжуеться, тобто маемо недопал та зниження ккд. Для котла без ТА - це звичний режим, а для котла працюючого на ТА це тiльки щоб не закiпiти.
     
    Владмир подобається це.
  4. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    @Алекс Иваныч, читаємо інструкцію до ПОЛСТАР11 -можемо налаштуватиь автоматику на 80С+10С и заряджати котел. + керувати насосом.
    у мене стоїть РТ3 і котел підкипав неодноразово за 4 роки експдуатації
     
  5. tyoma1982

    tyoma1982 Підмайстер

    Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    м. Хуст
    Тирсою буде дешевше і щільніше
     
    Останнє редагування модератором: 28 гру 2019
    полюс подобається це.
  6. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    @Erni, я б почитав, та ви не дали на неi посилання. А в мене ii нема. А з того що ви на писали я зрозумiв, що то херня : 80+10 = 90 грд. Тобто при температурi вверху ТА 90, а внизу не бiльше 80 котел переходе в режим тлiння - менi така автоматизацiя не пообаеться. В мене котел кiпiв (коли я налаштовував), я вважаю це ненормально, але припиняти горiня на 80 грд. це теж ненормально. Но можливо я не правильно зрозумiв , давайте инструкцiю , почитаю. Питання до @Іван 55555, , а також до всiх iнших: як ви керуете насосом мiж котлом i ТА, та як налаштовуете подачу повiтря в котел. Я користуюсь ТА вже четвертий сезон, i маю уяву що це , можливо я вигадую велосипед.
     
  7. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
  8. tyoma1982

    tyoma1982 Підмайстер

    Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    м. Хуст
    Наепевно, у тому, що у вас підкипав котел винен не РТ. У мене теж РТ і котел закипів тільки одного разу через те, що під піддувало потрапила тріска і температура повільно виросла до 113 градусів. Зараз слідкую за цим уважно і проблем не маю.
     
  9. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    @Алекс Иваныч, 90C це максимум, на який налаштовано програматор. ще 10С йде на безпеку котла від закипання.
    Ще раз повторюсь - Безпека життя є головним пріорітетом. РТ3 також має максимум 90С і ніяких 95-98С. ніяких підкипань котла не повинно відбуватись. ( інша справа і інша тема розмови в регулюваннях та залишкових зазорах на шторках , щоб не було режиму повного СТОП) . верх ТА ,низ ТА, верх котла, низ котла -то все інші налаштування і інші прибамбаси - де поставите термопару- там і буде замір, так і спрацьовуватиме автоматика котла .
    Швидкість роботи насосів , або природна циркуляція, або декілька насосів в системі + газове обладнання- ця тема невичерпна...
    але ми тут ведемо розмову про вентилятор і програматор до нього.
    --- добавлено: 20 гру 2019 у 13:42 ---
    аналогічно. поала тріска одного разу, іншого шторка приклинила, третього дверцята були не повністю закриті. четвертого - багато дрібних сухих дров на розігріту СО. п'ятого- не використання РТ 3. а регулювання зазорами. аварійне відключення світла в районі при повній шахті і котлі в 85С, все це історія життя і порушення техніки безпеки - випадків набереться у кожного з нас купа.
    Головне розуміти як воно все працює і не підпускати дурнів до обладнання, бажано максимально автоматизувати режими підтримування температур в контурах ТПК, СО , ТА,ГК та димарі, періодично прочищати димову трубу та переходи по ній від котла. і буде всім щастя...
     
    Останнє редагування модератором: 28 гру 2019
    Владмир, полюс та tyoma1982 подобається це.
  10. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    @Erni, без образ, але це замкнуте коло. Я казав це, тепер це кажете ви. Так спiлкуватись немае сенсу.
     

Поділитися цією сторінкою