Солнечные батареи для дома

Тема у розділі 'Альтернативные источники энергии', створена користувачем Бигбен, 25 гру 2009.

1. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    Зі слів власника станції на 10квт.який має ще і газовий котел,але опалює будинок дровами.зараз він би вже не ставив цю станцію.поскільки зараз тариф 0.19Є.а він ще встиг втрапити в тариф 0.32Є. Стояло питання куди діти кошти.банк.або тримати дома,або станція.як бізнес проект це розглядати взагалі не варто.

Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk

pic16f887 подобається це.
  2. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    ну, це чисто умовна мова про паливо.

3. Dalet

Dalet Бригадир

Повідомлення:
    378
    Симпатії:
    195
    Адреса:
    Борисполь
    зависит от собственного потребления.
    --- добавлено: 17 тра 2017 у 08:00 ---
    есть уже статистика?
    --- добавлено: 17 тра 2017 у 08:02 ---
    не проще. топливные генераторы требуют обслуживания. 100-200час и ТО, а еще ремонт!!!

Так что не выдумывайте.
    --- добавлено: 17 тра 2017 у 08:04 ---
    а я если я Вам скажу что:

за апрель мне пришло на счет более 2000грн по ЗТ и при этом за электрику я не плачу и езжу по 60-70км в день на Лифе заряженном от этой же станции.
    --- добавлено: 17 тра 2017 у 08:10 ---
    если у него по 0,32евро, то прикиньте сколько теперь дров он может накупить. Генерация 10кВт порядка 1600кВт*час в месяц. Пускай 600 он на себя берет. 1000 продает=320евро -20%грубо=256евро чистыми в месяц * 6 мес грубо=1500евро в год. При этом он не платит за электрику. При этом он привязан к курсу. При этом вложение вот тут дома, а не там в виртуальном банке который не факт что и денег отдаст.

Во сколько обходится текущее содержание дома? А теперь у него дом на самообеспечении, и у него не болит голова чем заплатить за дрова в сезон. У него освобождаются средства, а дорога ложка к обеду.

Останнє редагування модератором: 25 тра 2017
    Беля подобається це.
  4. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    10500 Квт за рік видає станція в наших широтах.Ів- франківска обл.2500 споживає він сам.статистика є.3 рік в нього та станція.забули про податок на прибуток порахувати.

5. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    Власник вже рахував. При його тарифі окупність 6.5 років.але зараз тариф інший.от і маєте.

6. Dalet

Dalet Бригадир

Повідомлення:
    378
    Симпатії:
    195
    Адреса:
    Борисполь
    в СЭС по ЗТ считать суммарную генерацию и потребление за год не корректно. нужно считать по месяцам

налог я как раз отнял
    --- добавлено: 17 тра 2017 у 09:37 ---

Когда он ставил ту станцию, цена за Вт установленной мощности была 1,4-1,6дол/Вт. а сейчас менее 1дол/Вт. Так что не все так грустно.

Останнє редагування модератором: 25 тра 2017
    Беля подобається це.
  7. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    @Dalet, я так розумію Ви продаєте ці станціі і монтуєте!? так може опишете,за який термін окупиться 10Квт станція,якщо іі поставити в ів-франківську і видаватиме вона 10500Квт в рік.за електрику оплачують різницю,між згенерованою і вжитою електроенергією.раxувати за рік,чи по місяцяx - а яка різниця?є споживання за рік,і генерація за рік.від перестановок нічого не зміниться.ще раз.я спробував це розглядати як бізнес проект,а не "куди діти гроші які лежать мертвим грузом".бізнес проект - де є власні кошти+інвестиціі.(скажем кредит)

8. Dalet

Dalet Бригадир

Повідомлення:
    378
    Симпатії:
    195
    Адреса:
    Борисполь
    да, и буду на следующей неделе у Вас в городе на монтаже. 5кВт будем строить.

честно. лень.

вот тут есть примерная статистика - http://220v.com.ua/komplekty-elektropitaniya/2002.html

Вы можете сами прикинуть.

Беля подобається це.
  9. Testter

Testter Інженер

Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Десь тут була тема про бойлер та двотарифний лічильник електрики. В розділі електрика.

Якщо немає акумуляторів-накопичувачів в сонячній станції, то споживання електрики треба збільшити, коли є сонце. За допомогою автоматики? Та зменшити вночі.

10. Dalet

Dalet Бригадир

Повідомлення:
    378
    Симпатії:
    195
    Адреса:
    Борисполь
    Зачем, сделать ЗТ и не нужно ничего играть.

Поділитися цією сторінкою