Солнечные батареи для дома

Тема у розділі 'Альтернативные источники энергии', створена користувачем Бигбен, 25 гру 2009.

1. Беля

Беля Бригадир

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    118
    Якраз цим зараз і займаэмося з сусідом. Намагаємося отримати зелений тариф під 3-х кВт. станцію.

2. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
  3. Беля

Беля Бригадир

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    118
    Вигоди:
    1. Сусід 3 тижні сидів без світла (РЕС вимкнув). Сонячна електростанція відпрацювала ці тижні без зауважень.
    2. Він використовує лише 5 кВт. генерованної енергії. А потужність станції у середньому 10 кВт. на добу.
    Ось і планує лишок продавати до мережі по зеленому тарифу, гроші зароблені у літні місяця акумулювати на рахунку, потім ними сплачувати зимою за газ.
    3. Захист від віялових вимкнень.

Володимир П подобається це.
  4. Беля

Беля Бригадир

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    118
    Пропоную розглянути іншу точку зору:
    Вартість 1 кВт.години що генерована сонячною електростанцією складає 1,125 грн. (дивись пост 86)
    На липень 2015 року НКРЕ встановило вартість електроенергії для не побутових споживачів другої категоріїї на рівні 1,5 грн. без ПДВ, відповідно 1,8 грн. з ПДВ http://www.nerc.gov.ua/?id=16443.
    Тепер помріємо:
    Я підприємець, який виготовляє товар народного вжитку. Для того щоб конкурувати на ринку мій товар повинен бути якісний та дешевий. На ціну товара впливають кілька показників, основні це вартість сировини, витрати на заробітну платню та вартість енергоносіїв. На вартість сировини я вплинути не можу, платити заробітню платню меньше я теж не можу (куди вже менше), то зостається тільки зменшувати витрати на енергоносії. Шляхів безліч від проведення термомодернізації будівель, впровадження економного споживання енергіїї до встановлення енергоефективного обладнання. Натомість одиним з сучасних заходів є впровадження власної генерації, за рахунок покриття вільних площин (наприклад) дахів цехів сонячними панелями.
    Також потім вказувати на товарі, наприклад "У виробництві цього товару задіяні відновлювальні джерела живлення" або інше.
    --- добавлено: Jul 1, 2015 4:39 AM ---
    Біда нашого часу у тому, що держава не може гарантувати стабільну роботу підприемств впродовж довгого періоду. І я як підприємець, що не упевнений у завтрашньому дні не буду звертати увагу на такі заходи як енергоефективність, з великими термінами окупності. Буду намагатися видавити з виробництва максимальну кулькість грошей, тому що завтра можу збанкрутувати.

Останнє редагування модератором: 9 лип 2015
  5. Беля

Беля Бригадир

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    118
    Може і тепловий насос але ціні на них ОГОГО

6. Бригадир

Бригадир Заслужений майстер

Повідомлення:
    10.969
    Симпатії:
    7.148
    Адреса:
    Одесса
    good:(

7. Беля

Беля Бригадир

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    118
    Не досяг я ще того рівня щоб зібрати тепловий насос. Недостатньо знань.

8. Беля

Беля Бригадир

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    118
    Дякую. Буде час, спробую.

9. Беля

Беля Бригадир

Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    118
    Згоден з Вашими розрахунками. Але у кожного своя ситуація. У мене дім на 80 кв.м., спалюю я газу 300 куб. м. у холодний місяць. Маю 3-х діточок та оформлену багатодітну родину. Плачу за супсидією 1,8 грн*200 куб.м+3,6*100 куб.м.=720 грн. Тепловий насос, та інші види альтернативного опалення на даний час для мене не актуальні. 720 грн. гроші і не здорові, але і їх потрібно заробити, мрію і собі встановити мережевий інвертор, оформити зелений тариф та зароблені на продажі електроенергії до мережі кошти направляти на сплату газу. Якщо потрібна буде допомого по сонячній електростанції залюбки допоможу.

10. лобзік

лобзік Прораб

Повідомлення:
    403
    Симпатії:
    426
    Адреса:
    Україна, м. Івано-Франківськ

Поділитися цією сторінкою