Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. vitalikluzen

vitalikluzen Майстер

Симпатии:
    80
    Був би радий також глянути.

2. Влад 1503

Влад 1503 Майстер

Симпатии:
    69
    @wasya, ця пластина у мене вішається зверху під ребра (на відео видно) вона взагалі не мішає, а без спец автоматики нема смисла загружати повний котел дров, як казав @Kvasha15, дрова займаються всі відразу без достатку кислорода і з комина чади валять, там ККД мінімальне!
    Я собі планую зварити цього котла https://krainamaystriv.com/threads/18586/

3. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    @wasya, автоматика з вентилятором зараз коштує не менше 2 тис грн. В мене котел стоїть в маленькій кухні, тому автоматика буде заважати. Вже все розставлено по максимуму в приміщенні. Плануємо зробити кухню в іншому приміщеннні, но його ще втеплити потрібно і обладнати, а з теперішніми цінами на все може пройти ще не один рік. Перенесемо кухню тоді хоч приставку нижнього горіння до котла чипляй (на форумі бачив такий бункер з дровами і знизу горять дрова з виходом вогнища в котел). Ще боюсь, щоб надув топки не спричинив ніде вихід диму в приміщення. Короче, вентилятор в плани не входить. А прийдеться топити як получатиметься. Кожні 30 хв- 1 годину до котла бігти і підкидати по пару колинців для підтримки температури. Повну топку не планую загружати, тому всі пластини не заважають загружати дрова і вогнище довше залишається в топці. Вже всі доробки випробував і залишивсь задоволеним. Тільки з пластиною тепер не знаю чи дає якийсь плюс вторичне повітря. Без пластини я бачив як догорають димогази, а тепер не побачиш. Впринципі повинен плюс бути. Ще думаю над терморегулятором тяги. Не знаю чи підійде він мені. В системі 300 літрів води, металеві труби і чугунні батареї. Поки температура впаде до відкриття піддувала, то це хвилин 20-30 дрова будуть просто чадіти в топці. Все так швидко сажею заб'ється думаю. От і не знаю чи ставити його чи ні.
    --- добавлено: 11 май 2015 в 22:07 ---
    @Влад 1503, мені також найбільше цей варіант котла приглянувсь. Якщо набридне бути кочегаром з КЧМ наступної зими, то думаю собі зварити. Вдома даже майже увесь матеріал на його виготовлення є. Мо кроми на топку докупити лист металу. Ще дививсь на варіанти Бубафоні з рубашкою охолодження, но там мінусів чимало виникаючі під час використання і в конструкції котлів.

Последнее редактирование модератором: 19 май 2015
  4. tyoma1982

tyoma1982 Підмайстер

Симпатии:
    6
    Шановний Влад1503 а чи не знаєте ви, хто би міг зробити такого котла на замовлення?

5. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    @tyoma1982, думаю, проще спитати в місцевих сварщиків котлів, які у вашому місті повинні б бути чи зможуть зварити такого котла по кресленню.

Последнее редактирование: 11 май 2015
  6. wasya

wasya Майстер

Симпатии:
    70
    вже виставляв,підєднано все просто,як розумів сам і дозволяли фінанси на той час...хоча приходили круті "майстри-тепловики" і казали ,що я буду спати біля цього котла,щоб дрова підкидувати, і нічого працювати не буде,а от вони як зроблять...і такі суми називали за роботу,що зробив сам,трохи начитавшись форуму і дещо спростив по своєму...все працює третю зиму вже,без проблем...звичайно, КПД не знаю який,але в хаті тепло,деколи аж задуже.
    в середньому за сутки спалюю 2 садові тачки букових дров,на кг не знаю скільки,не важив.

дивіться,все по простому :
    https://krainamaystriv.com/threads/2666/page-65

Alex__1970 нравится это.
  7. Volodimyr

Volodimyr Новачок

Симпатии:
    0
    комплект автоматіки - 65$

8. Alex__1970

Alex__1970 Підмайстер

Симпатии:
    19
    Ну що сказать, мілєнько! Чистенько! Одне уточнити хочу - це що подача у вас виконана з поліпропілену такого малого діаметру???

Последнее редактирование модератором: 12 май 2015
  9. Nepal.Ua

Nepal.Ua Стажер

Симпатии:
    2
    В мене врізані також паралельно, але я думаю що за ніч КЧМ як батарея багато не втратить тепла.
    Помпа працює однаково для обох котлів, а на ніч в КЧМ закриваю піддувало наглухо.
    А на ранок ще жар залишається!
    --- добавлено: 12 май 2015 в 22:15 ---
    Котел робить на фітілі, а при зниженні температури в системі запалюється автоматично!
    --- добавлено: 12 май 2015 в 22:19 ---
    А яка кількість секцій у котлі???

Последнее редактирование модератором: 20 май 2015
  10. wasya

wasya Майстер

Симпатии:
    70
    32 мало?, а для чого мені більше,в будинку вся система на 25.

Поделиться этой страницей