Своїми руками Котел длительного горения (Холмова)

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Lim, 23 бер 2016.

?

Які існують секрети в користуванні

1. дымосос

8 голосів
    25,0%
  2. дымоход

24 голосів
    75,0%
  1. vitalikluzen

vitalikluzen Майстер

Повідомлення:
    231
    Симпатії:
    80
    Підтримую ну і добавлю від власного спостереження не по всіх трубах гази розходяться,до кожної труби потрібен індивідуальний турбік...:(

Лютий_Бандерівець подобається це.
  2. Малюк

Малюк Прораб

Повідомлення:
    822
    Симпатії:
    480
    Адреса:
    Сумская область город Тростянец
    Вопрос, как чистить место под трубами теплообменника?

3. параска

параска Прораб

Повідомлення:
    721
    Симпатії:
    342
    Адреса:
    Івано Франківська обл. Косівський р-н
    потріпатись
    --- добавлено: 22 січ 2017 у 11:44 ---
    Нація,просто вкрасти ідею і присвоїти собі,слова Г.І. Холмова:"я дав ідею,а ви прахтикуйте"

Останнє редагування модератором: 30 січ 2017
    Лютий_Бандерівець подобається це.
  4. Костя2226

Костя2226 Майстер

Повідомлення:
    147
    Симпатії:
    67
    Когда немного под забьётся то равномерно, только после чистки не равномерно.

А зачем так чистить, слой нагара есть, но он никогда не превысит размер чтобы начал мешать чему либо

5. Vasil77

Vasil77 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    То не в турбіку біда! Ви плутаєте поняття полум"я та викідні гази. В котлі можна побачити тільки рівномірність розповсюдження поум"я. Для газофікації твердого палива Ув. майстри роблять відділення котре кличуть "шахта". Для вигоряння летючих газів Холмов залишив простір і назвав його "камера допалу" чи топка. В запропонованому котлі "Арго" топка відсутня! замість неї вперли трубний ТО. Це призводить до неповного згоряння летючих газів та утворення сажі. Нормальний ТП котел чиститься не частіше 1 разу на місяць, при використанні сухого та якісного палива ще рідше!
    Поважні майстри не порівнюйте котел з трубним ТО та правильно організованим спалюванням, з тіми конструкціями котрі Ви змогли наварити!
    --- добавлено: 22 січ 2017 у 15:41 ---
    @Костя2226, а Таке почистити слабо?))) https://krainamaystriv.com/threads/27779/page-3#post-682419
    Повторюсь: при нормальному допалі все вигоряє і на стінки труб осідає лише твердий залишок (попіл) котрий в якісних іноземних котлах чистять "пневмопострілом"! І шкребти та нема потреби.

6. Витэк

Витэк Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.084
    Симпатії:
    1.863
    Адреса:
    Золотоноша
    До неповного згорання призводить багато причин. Мабуть найбільш розповсюджена горіння на мінімумі. Думаю, что далеко не у усіх котел можна чистити 1 раз на місяць. Хоча згідний, що трубчастий ТО збільшує частоту прочисток.

Erni, Vasil77 та полюс подобається це.
  7. Костя2226

Костя2226 Майстер

Повідомлення:
    147
    Симпатії:
    67
    При прогреве конденсат он и создаёт эту корочку которую не сдуеш, только шкрябать
    Но внутри труб теплообменника корочка 1-2мм, которая счищается легко если котёл прогреть до 80гр.

8. Vasil77

Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Продовжу фразу: з недостатком кисню, що уповільнює процес горіння і призводить до утврення сажі у замкнутому просторі . Коли в котлі є достатньо б"ємна камера (топка) вільний від реакції кисень самостійно знайде з "ким" вступити у взаємодію. Встановлюючи трубчастий теплообмінник Ви Різко знижуєте температуру газів і припиняєте горіння та розділяєте струмінь на частини.
    Ті "гази" що Ви побачили то продовження горіння, а в решті труб відбувається генерація сажі, через недостатню кількість повітря, котрого в сусідніх трубах може бути надлишок. Вихід: не намагатись роздробити струмінь полум"я раніще ніж він догорить. Краще робити 2-3 ходові теплообмінники і у 2 та 3 ходах саме і біде найкраще місце для встановлення трубної касети!
    --- добавлено: 22 січ 2017 у 21:43 ---
    Маю кількарічну практику єксплуатації 100кВт котла з трубчастим теплообінником. В цьому котлі температуру теплоносія рідко підіймали більше 65С (бо не було потреби) турбулізатори очишались просто від удару один об інший. Труби чистили максимум 2 рази на місяць за допомогою тросового йорша ( в трубу довжиною 80см 1 раз проштовхувався йорш) 1 поступального руху вперед та назад було достатньо! щоб видалити попіл! Саме попіл а не сажу. Це при тому що 1 ск.м дубових дров згоряло в цьому котлі за 3-4 дні.

полюс подобається це.
  9. vitalikluzen

vitalikluzen Майстер

Повідомлення:
    231
    Симпатії:
    80
    .

Ті "гази" що Ви побачили то продовження горіння, а в решті труб відбувається генерація сажі, через недостатню кількість повітря, котрого в сусідніх трубах може бути надлишок. Вихід: не намагатись роздробити струмінь полум"я раніще ніж він догорить. Краще робити 2-3 ходові теплообмінники і у 2 та 3 ходах саме і біде найкраще місце для встановлення трубної касети!
    --- добавлено: 22 січ 2017 у 21:43 ---
    Це ви про що? особисто в себе ніколи не бачив полумя в трубах навіть під час розпалу КД в мене обємна.стоп старт всьому вина .

Останнє редагування модератором: 31 січ 2017
  10. Vasil77

Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    @vitalikluzen, Я про "Арго" та намагання майстрів зробити САМОГО економног котла, Не розуміючи процесів горіння.

bogdan_1983 подобається це.

Поділитися цією сторінкою