Автоматизація насосу ТП-ТА

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем Іван 55555, 28 окт 2015.

1. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    @leshiy_40, цікаво подивитись що за контроллер за 70 грн?

pic16f887 и Alien нравится это.
  2. Alien

Alien Майстер

Симпатии:
    29
    Плату робив ЛУТом. Вийшла добре, хоч і не ідеально, але й спосіб такий. Мав 128у мегу - її і поставив.
    Управління 2ма котлами (газ дрова), насос теп.підлоги. Буде дописано авт. вентиляція в котельні і ванній.
    Моніторинг СТСа по rs485 з оповіщенням. Програматор має при догоранні дров (поки ще не загас) повідомити, або ж допалити дрова і після розряду ТА включити газовий котел або ж просто зупинити систему. Контроль антизамерзання (при т води< 5° включить насоси незалежно від котла.
    Отаке.
    Просто хочу мінімізувати кількість відвідувань котельні.

glory, leshiy_40 и Erni нравится это.
  3. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Симпатии:
    10.846
    @Dima91,

Не хочу займатися рекламою китайського ширпотребу.

Наберіть китайський контролер температури, якщо Вас в Гугл не забанили.:-D

Звичайна плата з виносним датчиком, без корпуса і живлення. (з оними вже 200+ грн.)

4. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    @Alien, у самого ціль мінімізувати походи до котла, котел у літній кухні стоїть. Варіант з газом даже не роздивляюся. Тільки котел і тільки хардкорд ))) . Хочу поставити вітряк і сонячні панелі, якщо досліди будуть успішні підєднаю до системи.
    @leshiy_40, Я навіть не сумніваюся що є такі контроллери китайського виробництва, але в мене є пару але на таку тему. 3 роки тому я про електроніку крім самого слова нічого не знав. При подорожченні газу появився стимул і ціль для розвитку в сторону електроніки. Не скільки заради економіки, скілки за практику я почав цим питанням займатися. Перші 2 роки були майже безрезультатні, звичайно можна було не одну китайську автоматику купити. Але я принципіально не захотів купляти і далі продовжував працювати. На даний момент я багато зрозумів за допомогою практичних завдань на автоматиці. За 3 роки я прийшов до висновку що треба робити ще автономніше опалення, тому вирішив зупинитися на пілетах. І для цього вже не підійде автоматика на 70 грн. І на останнє хочу сказати що хочу зєднати весь дім у міні пк для управління. За допомогою компютера мені подобається ідея тим що це готова плата, великі ресурси на оброблення даних, програмуй і підключай )

5. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Симпатии:
    10.846
    @Dima91,

Ну зрозумів.:Hi:

Просто, опалення будинку, це в мене не єдине захоплення, тому в такі тонкощі, як Ви, вдаватися не став.(хоча, радіоаматор іще з далекого 1982 року)

Маю правило розумної доцільності.

Удачі в творчості!!!

6. Alien

Alien Майстер

Симпатии:
    29
    Хардкор це asm? Знімаю шляпу.
    Я далі atmel studio (gcc) не йду. Ардуіно не хочу. Все одно бібліотеки правити .

7. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    @leshiy_40, спасибі)
    @Alien, да, після асм тільки машинний код. Ну взагалі асм це і є машинний код тільки завуалірований так сказать у слова для того щоб хоть якось орієнтуватися у коді. Вивчаю для себе, хочу розібратися у фундаменті) В мене була практика роботи на різних компіляторах для атмеги. Результати різні в роботі. Це тому що різні люди пишуть компілятори і зборщики. В атмел для атмеги рідна атмел студіо найкраще підходить для програмування тому що є розуміння і знання особливостей їх мк.
    --- добавлено: 22 січ 2018 у 17:13 ---
    @Alien, я взагалі не переношу ардуніо. Популярний тому що не треба паятьнічого, купляєш і вставляєш потрібні доповнення + записаний бутлоадер для роботи по юсб. Вставив в ноут і програмуєш. Тому і популярна за це. Але це як ігрушка дітям, а є такі що намагаються в промисловість їх тулити.

Последнее редактирование модератором: 30 янв 2018
  8. Vadimstart

Vadimstart Стажер

Симпатии:
    1
    Супер універсальний терморегулятор W1209.Працює як на нагрів так і на охолодження.Ціна в Україні 2 бакса,в Китаї 1 .Третій сезон керують ТТ котлом.Один на нагрів керує надувом,другий включено на охолодження на циркуляційний насос(вигоріло паливо-насос виключився)В Ютуб море інформації.

Последнее редактирование модератором: 20 мар 2018
    Живу без газа нравится это.
  9. Живу без газа

Живу без газа Прораб

Симпатии:
    287
    У меня аналогично 2 термостата, только термостаты механические, вместо электроники, чуть дороже.

10. Colombo

Colombo Майстер

Симпатии:
    72
    @DVAL, вы пишете
    А как вы боретесь с конденсатом?
    Я только начал читать эту ветку, извиняюсь, если ответ на мой вопрос есть ниже. НО тема очень актуальна для меня. Буду признателен за схему вашей СО.
    Вопрос не совсем в тему, оветить можно в моей ветке
    https://krainamaystriv.com/threads/29540/page-20
    А если покритикуете мою схему - буду признателен вдвойне.
    Теплотехникой занялся поневоле недели три тому назад. Пока много пробелов в знаниях. На этом форуме уже нашел ответы на большинство вопросов. Но, далеко не на все пока.

Поделиться этой страницей