До речі коли потепліє будемо продовжувати будувати нашу еко - фортецю. Хто бажає отримати безцінний досвід, запрошуємо на толоку. Будинок ми будуємо в околиці Рівного.
гарна хатка, як я зрозумів у вас стіни не легкий саман а солома, я би радив набити дранку під штукатурку,хоча можливо пластикова сітка як у вас теж тримає (я просто не пробував)... теж мрію збудувати хатку за схожою технологією, правда меншу... цікавий фундамент, а промерзання металічних свай ніяк не впливає? --- добавлено: 28 кві 2016 у 09:48 --- гадаю є багато охочих на такі міроприємства, тільки потрібно окреслити план робіт (кожному цікава якась своя робота) яку інформацію можна отримати, проживання ,харчування, як добиратись...багато людей навіть гроші платять за такі семінари.
Наш утеплювач стін з легкого саману. Розбирається тюк житньої соломи, та вимочується в розчині вапна та глини. Зводом солому яка стекла забиваємо в опалубку та трамбуємо. --- добавлено: Apr 29, 2016 4:51 AM --- Наш утеплювач стін з легкого саману. Розбирається тюк житньої соломи, та вимочується в розчині вапна та глини. Зводом солому яка стекла забиваємо в опалубку та трамбуємо. Сітку я прибиваю скло - волоконну, вона по суті армує вапняну штукатурку. На рахунок промерзання то не маю відповіді. Коли заселюсь в будинок тоді і буду бачити чи щось промерзає. --- добавлено: Apr 29, 2016 5:07 AM --- Незнайомих людей на будівництво я раніше не запрошував, допомагають тільки друзі. Багатьом з них дійсно цікаве дане будівництво, ось вирішив запропонувати й іншим людям. Як би я до початку свого будівництва мав би можливість поглянути та спробувати дану технологію, то я зробив би менше помилок. Кому цікаво приїхати та прийняти участь, пишіть в дану тему і ми все обумовимо.
Розповім про процес приготування легкого саману в нас на будівництві: В ємкість з водою насипаю глину та вапно, гарно перемішую сапою (саме зручно); Закидаємо туди солому та добре топчемо в чоботях; Дістаємо вже саман та розкладаю підсихати; Як вологи поменшало закидаємо в опалубку; Трамбуєм ногами, руками, палицями та довбнями
Пропорція орієнтовна: 4-ри відра глини, 1-не відро гашеного вапна. Вода постійно доливається а інгридієнти досипаються. Саме головне щоб крупинки вапна з глиною не осіли на дно. Постійно розчин потрібно перемішувати.
Ось так процес описаний вище виглядає: Беремо тюк соломи Мішаємо в розчині та отримуємо саман Перевіряємо чи кохана гарно зробила опалубку Закидаємо саман в опалубку Трамбуємо та отримуємо задоволення
На какой стадии воша стройка? Как сохли стены? Какие стены будете ставить внутри? Какой пирог пола, какая крыша?