Продам Arduino / для новачків / любителів та профі

Тема у розділі 'Барахолка', створена користувачем Артем Коцеруба, 19 тра 2015.

  1. Артем Коцеруба

    Артем Коцеруба Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    23
    @Петро Тернопільський
    доброго Вам дня пробачте, що довго не відповідав!
    можливо для Вас буде корисними ось ці статті:
    http://habrahabr.ru/post/142156/ в ній описані прийоми роботи з одним ультразвуковим датчиком, застосування сервоприводу дозволяє "перекрити" ширший кут напрямку руху машинки ніж статичне встановлення датчика в одному положенні (в такому випадку перекривається лише 15градусів)

    а ось ця стаття, це справжня заготовкадля роботи з датчиком та мотором: http://zelectro.cc/HC-SR04
    --- добавлено: 30 чер 2015 у 10:55 ---
    по датчиках тиску треба орієнтуватись на щось подібне:
    http://www.bdsensors.ru/products/pressure.php або аналогічні. існують як з аналоговим виходом так і з цифровим. можуть бути встановлені як в агресивні середовища так і в неагресивні, температурні діапазонироботи на б-який смак. ними я не займаюсь ціни - залежно від типу датчика.
    подібні датчики ставили на гідравлічні преси для випробувань бетону :) ну тиски там звісно пристойні :)
    легко підключаються до будь-якого контроллера у т.ч. Ардуіно.
     
    Останнє редагування модератором: 8 лип 2015
    Володимир П подобається це.
  2. Chikago

    Chikago Стажер

    Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    11
    Добрий день, Артеме. Підкажіть, будь ласка набірчик, щоб зібрати автоматику для теплиці: в залежності від температури повітря та вологості грунту відкривати\закривати вікно та керувати краном крапельного поливу? Маю підозру, що в якості виконуючих пристроїв будуть реле - то не проблема, сам додумаю вже далі.
     
  3. Артем Коцеруба

    Артем Коцеруба Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    23
    Доброго Вам дня!
    задачка не є складною:
    1. ардуіно nano =70грн
    2. температурний датчик ds18b20 (в герметичному корпусі) =45грн
    3. грунтовий датчик вологості r1b1=35грн
    4. релейний модуль з оптопарою (2 реле на платі)= 50грн
    5. провідники з'єднувальні 20см =1грн/шт (якщо не впаювати контактні колодки в плату ардуіно, то можете напряму паяти провідники, діло хазяйське :) )
    з такою комплектацією налаштування режимів роботи реле задаються при написанні програми, можна звичайно додати пару кнопок для ручного керування. живити такий набір можна за допомогою нормальної зарядки до телефону ;) роз"єм міні юсб.

    якщо хочете ускладнити, додаєте:
    дисплей 1602=52грн або nokia5110=70грн
    кнопки керування = від 2 грн (під пайку)
    або энкодер =30-40грн
    хочете привязатися до реального часу, додається годинник ds1307=33грн
     
  4. Chikago

    Chikago Стажер

    Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    11
    Дякую за відповідь, Артеме.
    А підкажіть будь ласка, чи може є якісь посилання, що потім з цим добром робити. Схема електрична. Як програмувати, що "заливати". Чи буде можливість (або що ще потрібно для цього) знімати Log показників температури\вологості, для аналізу та коригування настройок?
    Для початку вирішив зупинитися на запропонованому Вами наборі:


    1. ардуіно nano =70грн
    2. температурний датчик ds18b20 (в герметичному корпусі) =45грн
    3. грунтовий датчик вологості r1b1=35грн
    4. релейний модуль з оптопарою (2 реле на платі)= 50грн
    5.дисплей 1602=52грн або nokia5110=70грн6.годинник ds1307=33грн
    7.кнопки керування = від 2 грн (під пайку)


    Як це все "провернути"? Явки, паролі, рахунки :)
     
  5. Артем Коцеруба

    Артем Коцеруба Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    23
    0507650027 і все буде :)

    з кодом допоможу, хіба що не сьогодні..
     
    Мирослав подобається це.
  6. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    @Артем Коцеруба, непевний, але є таке технічне завдання. треба двигун перевести на газ. але подача повітря має бути строго до кількості газу. підкажіть де проект можна почитати про подібну схему.

    "наприклад для движка 1,5 л 70 кс при 3500 обертах розхід газу 39 кубів. а на 800 десь 8,9 куба. щоб спалити цю кількість газу потрібна точна кількість повітря. що ми робимо, симулюємо роботу двигуна пилососом. він буде через трубу затягувати 8,9 кубів звичайного повітря (відстежуємо через лічильник газу). умовно це холості оберти двигуна. далі дроселем виставляємо подачу повітря для спалювання нашого умовного 8,9 кубів газу. пишем прогу, прошиваєм контролер. все. нажимаємо на газульку, дросель відкривається, контролер зчитує показання його положення, він знає, що в такому положенні через трубку може пройти 8,9 кубів газу на холостих, значить сервомотору потрібно подати команду закрити заслонку повітря на стільки-то градусів."
     
  7. MIAua

    MIAua Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Киев
    Это двигатель для обогрева воздуха или для тяги? Если для тяги, то такой алгоритм совершенно не годен...
    Соотношение топливо/воздух +количество зависит от нагрузки в данный момент и т.д. и т.п..
     
  8. Артем Коцеруба

    Артем Коцеруба Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    23
  9. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    @gam-ua, на основі описаного Вами алгоритму авто їхати не буде.
    Чому? Бо при роботі система як мінімум повинна відстежувати обороти, температуру і навантаження двигуна. Плюс система повинна подати фіксовану порцію газу для запуску і блокувати подачу газу у випадку зникнення іскри. Ну і, окрім емулятора форсунок (блок Е4), Вам знадобиться емулятор роботи лямбда-зонда (ELZ) - щоб Ваш штатний БК з розуму не зійшов =). Все це реалізовано у ГБО 4-го покоління: датчиком оборотів служить датчик іскри, датчик температури інтегрований в редуктор, там же знаходиться вакуумний коректор тиску, що коректує тиск на виході редуктора в залежності від розрідження у впускному колекторі (функція навантаження двигуна).
    У випадку газогенератора ця схема навряд чи має шанс на життя - немає достатнього вхідного тиску газу перед редуктором.
    Але можна спробувати у спрощеному варіанті (як у ГБО 1-2 поколінь): газ буде засмоктуватися з подаючої частини (це може бути і звичайна трубка, виведена в потік повітря), розташованої перед дросельною заслінкою двигуна (докладніше дивіться ефект ежекції). Найпростіший редуктор з додатковою вакуумною мембраною на виході газогенератора забезпечить стабільність тиску і залежність тиску від навантаження двигуна, штатний РХХ автомобіля забезпечить холостий хід. Для забезпечення вимог техніки безпеки краще скористатись штатним перемикачем "газ/бензин" від ГБО (він забезпечує пусковий режим і відключення газу при зникненні іскри) і штатним електроклапаном. Емулятор форсунок спаяєте самі: в мінімальному варіанті туди входить два реле на 12 вольт, кожне з двома парами замикаючих контактів і чотири опори 100 Ом 1 Вт (опір підключається послідовно з обмоткою форсунки і обмежує струм через неї до величини, недостатньої для відкривання; контакти реле підключаються паралельно опору; при переході на бензин реле замикає опір і сила струму через форсунки стає штатною). Емулятор лямбда-зонда без проблем збирається з десятка-півтора деталей на інтегральному таймері NЕ555, схем в мережі- бери-не хочу.
    Одне застереження: все це реально тільки на двигунах з алюмінієвим колектором: пластмасовий (на останніх випусках ВАЗ 21099 були і такі) розірве ще на етапі наладки, повірте. На пластмасовий колектор ставляться виключно ГБО 4 покоління, там газ іде через індивідуальні форсунки, засверлені в колектор безпосередньо біля впускного клапана. Але як використати його алгоритм у Вашому випадку поки що не бачу.
    Вибачте, що пост не зовсім відповідає темі.
     
    Володимир П та andrij64 подобається це.
  10. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    ой, хлопці, здається ви все зрозміли. газ надходить у колектор авто у розрідженому стані, його засосує в циліндр. в ГБО газ в колектор вприскується під тиском, а потім звідти засосується. на газогенераторних авто в сорокових роках подачу повітря регулювали ричагом, окремо регулювавалася подача газу, плюс була дросельна заслонка. от як йог ореалізувати, щоб воно все працювало автоматично. щоб тумблером клац і їдеш на газу дровяному, назад клац і поїхав на бензині. може я неправильно поставив технічне завдання чи незовсім розумію чого.
     

Поділитися цією сторінкою