Система освіти, виховання

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем Whisker, 9 жов 2014.

1. Портвейн

Портвейн Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.301
    Симпатії:
    4.295
    Адреса:
    Краматорск
    Шо только по корочке , я если в трудовой запись шо был учеником радиомеханика , а потом радиомехаником со сдачей экзаменов , то это считается ?
    А то что-то облом мне работать токарем чпу :-D
    Я опасаюсь искусственного интелекта .

2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    я погоджуюсь, що теорія може описати загальнолюдською мовою спостережувані явища. Але в додаток до цього вона (теорія) бере на себе функцію передбачення явищ, які до цього часу не спостерігалися фізично (або не передбачалися гіпотетично). Це суттєвий фактор у тлумаченні теорії як терміну.
    В світлі нашого твердження, що "без теорії нема практики" я стверджую, що перед зануренням у глибину теорії потрібно трохи "похлюпатись" у практиці..
    Закон збереження імпульсу засвоїться набагато краще, якщо перед його теоретичною викладкою учневі дати забити гвіздок у дощівку. :)

3. sanykrimea

sanykrimea Firewall Команда форуму

Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Так, мова про моторики, рефлекси, закріплення зв'язків між групами нейронів - навички (як "то бишь" по нашому?)

Так:

4. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    тобто

5. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Хіба? Я надіявся, що ми про дискутуємо про те, що первинне: практика чи теорія..
    --- добавлено: 9 дек 2014 в 20:57 ---
    ідеальна ілюстрація закону Ома. Я би з такої презентації і починав курс навчання про електрику..:)

Останнє редагування модератором: 17 гру 2014
    leshiy_40 подобається це.
  6. Andrii_M

Andrii_M Адміністратор Команда форуму

Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
  7. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    мої пять копійок. що потрібно, ащо ні навчати питання спірне. поки життя не припре. от в школі отримав права. нас вчили будові авто. в полі я можу визначити імовірну причину несправності і можливо зможу її усунути. два роки теорії. і сьогодні в мене інжектор, і я узнаю, що іскра в мене проскакує двічі. нащо два роки штани протирать, щоб знати що проскакує іскра?

мабуть правильно було б урізати навчальну програму до побутового рівня. по всьому. а вивчати одну чи пять мов питання спірне. якщо вивчати мову як спеціаліст, знання якого дозволять працювати за кордоном на відповідальній посаді, це одне. якщо вивчати мову щоб змогти бути гостарбайтером, це інше. якщо чорноробочим гостарбайтером то решта предметів взагалі не потрібна і навчання слід закінчувати після чотирьох класів.

у мене в класі із семи однокласників тільки в мене вища освіта. один закінчив училище. решта взагалі не навчалася, або закінчила курси від центру зайнятості. чесно, вони мені заважали навчатися. особливо коли були обкурені чи випивші.

Останнє редагування модератором: 25 гру 2014
  8. ЧД_

ЧД_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.134
    Симпатії:
    5.166
    Адреса:
    Lwow UA
    Шо шановни сосайтники скажут о сокращения числа ВУЗов и школ, по требованию МВФ?

9. OlaR

OlaR Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.569
    Симпатії:
    3.177
    ВУЗов - однозначно за при сохранении числа бюджетных мест. Дофига расплодилось непонятно чего. Официальная покупка дипломов и никаких знаний.

Julla, taran_ob, акула941 та 2 іншим подобається це.
  10. Reno

Reno Заслужений майстер

Повідомлення:
    9.441
    Симпатії:
    32.894
    Мой друг - препод в ВУЗе, уже лет 15 как удивляется, почему не прикроют их "контору".
    Ибо это не институт, не учеба, а покупка диплома в рассрочку.
    Учиться студиозусы не хотят в принципе. Знаний на выходе - ноль, зато диплом в кармане.
    Преподы же загружены придуманной начальством работой - написанием никому не нужных методичек,
    отчетов, планов, прочих околонаучных бредней.

taran_ob, vladest, Катерина Ш та 4 іншим подобається це.

Поділитися цією сторінкою