Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем gam-ua, 26 сер 2014.

1. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    Як варіант можна використати ДВС автомобіля, як на відео .
    Газогенератор підключаємо до автомобіля. Двигун автомобіля крутить генератор.

viktor28465 подобається це.
  2. pastux

pastux Майстер

Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Крым -> Черниговская обл.
    Хвилиночку шановні... Я щось із відіо не зовсім зрозумів схему вашого газгєна. Якщо немає звуження (горловини для допалення смоли), то цей газгєн використовувати в якості живлення до бензогенератора неможна. Бо запорете двигун.

Для більшої стабільності виділення газу, потрібно витримати деякі розміри камери згоряння. При діаметрі 20-25см висота від фурм до колосника 25-30см. Звуження десь по середині повинно бути.

Також на стабільність виділення газу впливає вологість сировини. Потрібна дуже суха деревина.

Для більшого виходу газу також потрібні великі діаметри газогонів. На менші діаметри можна переходити тількі після охолодження газу. На приклад звуження в камері згоряння 8см в діаметрі - тоді і газогони повинні бути не меньшого діаметру, до охолоджувача.

При правильно зробленному, розрахованому газгєні, смоли, дьогтю у газогонах не повинно бути. Тільки попіл і вода.

3. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @pastux, Звуження не обов'язкове.
    Бувають конструкції газогенераторів із різними камерами згорання, подивіться у цій темі пост #903.
    Для кожної конструкції потрібні свої розрахунки.
    Для прямої конструкції камери згорання потрібно збільшувати висоту від фурм до колосників, щоб згорали смоли.
    Мезін І. С. описав окремо розрахунки для прямої камери згорання , і окремо розрахунки для камери згорання із звуженням.

Останнє редагування: 26 кві 2015
  4. pastux

pastux Майстер

Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Якраз моє зауваження дуже важливе, особливо для Вас, бо я бачу, що Ви не розумієте, що камери згорання робляться під вид палива. Для дерева - це тільки зворотній процесс газіфікаціі, для іншого палива - інший процес та інша камера.
    Також я думаю, що при зворотньому процессі для одержання газу з дров, який буде йти по трубах (а не згорати десь поруч у іншому відділенні котла) - потрібно звуження. Тільки воно видаляє смолу з газу. Ні які розрахунки не вбережуть вас від смоли, якщо не буде звуження. Та і звуження треба розраховувати. Бо трохі більше - буде смола.

не можна газіфікувати дрова у газгєні прямого процессу газіфікаціі. бо заліпить всі труби смолою.

5. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @pastux, Якраз Ви неуважні ,
    Не путайте газогенератор прямої чи оберненого процесу газифікації із формою камери згорання оберненого процесу газифікації.
    Якби Ви подивились у цій темі пост #903. , на малюнку всі камери згорання оберненого процесу газифікації,
    і залежно від форми камери робляться розрахунки діаметрів і висоти камери.
    Краще прочитайте книжку - "Транспортные газогенераторы " Мезин И. С . Де він описав і розрахував різні форми камер згорання газогенератора оберненого процесу газифікації.

Останнє редагування: 26 кві 2015
  6. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    а я рахував сумарні діаметри фурм.

тільки під несмолисті породи і деревне вугілля. а щоб спалювати всяке дерьмо без розбору, тільки оберненого із зувуженняим. дана аксіома постійно спростовується і доводится кожні 20-30 сорінок.

а взагалі кожен хай сам собі вирішує. це всерівно що атеісту та віруючому споритись.

7. pastux

pastux Майстер

Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:

Я нічого не плутаю. Ми або про різне розмовляємо, або їтось, чогось не розуміє.

Я кажу що дрова газіфікуют тількі в газгєні зворотнього типу, а як що треба тим газом живити двигун, чи подавати його по трубах - то треба робити із звуженням. Ніякі розрахункі вам не допоможуть. Не згорить смола без звуження. Хоч 50см робіть від фурми до колосників.

Книжку Мезина прочитав, ще й Токарєва. Газгєна зробив, опити проводив кілька місяців. Зараз роблю другий.
    --- добавлено: 27 апр 2015 в 09:02 ---

діаметри фурм залежать від витрати газу.

дак от цікаво, людина спорить, доказує - а практика є? бо тут інші почитають й підуть робити - це ж так легко. а потім спливе що треба було робити не так, щоб досягти потрібного результату.
    я це проходив сам.

почитав, зробив спочатку без звуження - газу так і не получив. переробив... і так багато разів.

Останнє редагування модератором: 5 тра 2015
  8. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    дак так же легше робити наскільки. приварив одну фурму в бочку і маєш вже газген. а обереного типу треба дохріна розраховувати, виготовляти розгорки конусуів, варити їх до купи і т.д.

9. Валерон К

Валерон К Прораб

Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    Це у Вас примитивний газген,який годиться для приготування їжі.Для ДВС потрібно все прораховувати,бо "смерть" для двигуна швидко наступить.

10. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    от у мене якраз розрахований як і належить та виготовлений по зворотній схемі із звуженням.

Поділитися цією сторінкою