Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем gam-ua, 26 сер 2014.

1. Dumohod

Dumohod Майстер

Повідомлення:
    111
    Симпатії:
    14
    DINAMIT-UA
    Такой факел ЛЕГКО заставит кипеть любой бытовой ТТ !:-D

2. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Этому факелу маловато воздуха. В том сопле отверстий насверлить, хотя бы..
    Любой "пиролизный" котёл - есть то, что Вы хотите, но в одном корпусе.
    В газгене есть смысл, если перерабатывать мусор, или нужно транспортировать газ на расстояние.
    Но, об этом всём, здесь наверно уже не раз говорили..

DINAMIT-UA подобається це.
  3. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    Dumohod, прочитайте і подивіться відео , пост #163 .
    Людина дослідним шляхом показала як горить газогенераторний газ через газові форсунки котла .

4. Dumohod

Dumohod Майстер

Повідомлення:
    111
    Симпатії:
    14
    ну...... газ там горит довольно не плохо .) Впечатление того что чайник не закипит есть ошибочное....) Потому что человек думает если яркого плпмени не видно значит горит плохо и чайник не закипит.) Но это не так....Все же знают что чем чище газ тем хуже он визуально воспринимается глазом..То есть на улице создается впечатление что горелка горит еле - еле..) Но это не так ...горелочка горит хорошо . Второй момент ; там слабовата ракушка .) Дйку нужно помощнее и пламя пол метра будит....Еще конечно зависит от топки самого котла...Может там еле горело (или плохо). Любой газген все равно в три раза экономит топливо ! Мне важно экономия топлива . Газген как раз для этого . Воть человек не плохо сделал апарат.))

5. trvld

trvld Майстер

Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Хороша приставка. Конструкція зрозуміла, лише, на мій погляд, краще робити не відведення тепла водяним контуром, а навпаки, забезпечити вогнетривку теплоізоляцію. Збільшимо температуру процесу піролізу, покращимо якість газу.
    Головна інтрига в пальнику, розміщеному у котлі. Без переробки, а може і демонтажу штатного пальника, думаю, не обійтись, а це вже не торт. Мені саме така штука , напевно, і згодилась би, якби я був готовий перейти на дрова безповоротньо...
    Чи є варіант використання віконця розпалу для розміщення власного пальника приставки в нетрях котла?
    Тоді він зміг би працювати і на газі і на дровах.

6. trvld

trvld Майстер

Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Горить погано, нестабільно, неможливо регулювати інтенсивність горіння обертами вентилятора (думаю, через високий опір конструкції пальника), схильність до згасання на частині площі пальника.
    І, прошу взяти до уваги, це все при демонтованих повністю штатних жиклерах. Тому подальші досліди припинено, так як шукається конструкція сумістна з газовим котлом без зміни конструкції його пальника.

Вікно для розпалу котла, як місце для розташування кризового пальника? Хто проти?

Вкладення:

7. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    я вас ображу, тому на перед вибачаюсь. зразу зробіть газген, а потім будем говорть про ефективність.
    @Dumohod, схема робоча і має право на життя. 90 на котлі мо й не буде, але цілодобово в ситемі 60-70 градусів утримувать удасться. без зайвого клопоту із відкриваням і закриванням піддувала. а що котел сам по собінеефективний так то не проблеми газгена.

8. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    gam-ua, Останнім реченням Ви тільки підтвердили мою думку -
    - Неефективна схема газген + твердопаливний котел , буде низький ККД.
    Так як твердопаливний котел не призначений для газового палива, звідси і низький ККД .
    Я погоджуюсь з Энки, - Краще вже використати піролізний котел .

9. Galia

Galia Стажер

Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    1
  10. EvgenM73M

EvgenM73M Майстер

Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    18
    Интересно смотреть на это видео, а если свет выключат на долга дня 2, хто в место пылесоса дуть будет, сам хозяев дуть в шлангу, духу на долго не хватил. Если ваш котел за 200 грн. дом обогреет и не всякие чаны с водой греть.
    :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Поділитися цією сторінкою