Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем gam-ua, 26 авг 2014.

1. igoro

igoro Прораб

Симпатии:
    285
    Спалюйте їх у чому хочете,дрова мають певну калорійність.і більше чим вони можуть дати Ви зних не візьмете.Подивіться характеристики піролізних котлів і побачите що з 1 кг дров можна зняти приблизно 3 кв. іякщо тепловтрати будинку площею 500кв. будуть наприклад 40кв. то відповідно ідров потрібно спалити приблизно 13кг.і це за одну годину.Якщо ви думаєте що спалюючи дрова у газогенераторі ви отримаєте значно більше енергії то думаю що Ви помиляєтесь

2. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Симпатии:
    684
    та я з вами цілком згоден. кілограм дров що дубових що липовихз міситть рівну кількість енергії. значить кіло дров дає 3 квт?
    а отримати можна більше (читайте уважно, попередній допис піар-прикол по 500 квадратів будинку). прикол у ККД різних пристроїв. звичайний дровяний котел це 70%, газовий 90%. отих 20% газогенератор і дозволяє дожати. вся справа у температурі димових газів. у твердопаливному вона в кращому разі 150 градусів (ну а на ділі 250). нижче неможна бо буде різна гидодата осідати. у газовому можна й нижче, десь до 100. ну ви зрозуміли. піролізний котел, як і сам газогенеартор насправді можуть видати тепла стількиж, як і звичайний костер. от тільки тут можна дозовано спалювати паливо. відповідно температура в продов ж доби без теплоакамулятрів буде стабільною. а в дровяному котлі, із власного досвіду, із вечора в приміщенні +25, а в ранці вже +18.

здається мені, що розмова пішла не в те русло. непотрібно мене мочить і гидить газогенератор, адже проект не коменрційний і я нікому цю ідею не навязую. нехай піарм займаються виробники піролізників, вартість яких взята із часу польоту плювка і помножена на нікому невідомий коефіцієнт.

bogdansv нравится это.
  3. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Симпатии:
    1.556
    Примінити водяний затвор.

З газової конфорки витікає повітряно-газова суміш, тому і загорається хлопком (міні взрив).

gam-ua нравится это.
  4. gam-ua

Симпатии:
    684
    а це ідея. два тазики, більший, менший, гідрозатвор, у верхній подать газ, повітря і іскру. головне потім тазик найти.

aborigen04 нравится это.
  5. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Симпатии:
    1.986
    Я бы даже сказал повітряно-повітряно-газова.
    Я спичку подношу к плите а оно горит пока держишь спичку (иногда такое бывает).

6. gam-ua

Симпатии:
    684
    буває. частіше коли комфорку залило.

7. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Симпатии:
    1.556
    Чому б не примінити чистий піроліз (без кисню ) . Обладнаня зробити по принципу звичайного самогонного апарату . На виході з установки маємо-
    1. конденсовану суміш (бензин+ дизельне пальне+ мазут)
    2. попутний горючий газ
    3. в котлові залишається вуглець. ( деревне вугілля )

images2.jpg
    Сучасна піролізна установка

Сама проста і примітивна установка

8. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Симпатии:
    1.986
    Та нет, если б залило то я б и слова не сказал - просто так .
    Когда перепёлок обсмаливаю на плите то снимаю комфорку - видно что там всё чисто , а поджёчь тяжело.
    Это не всегда так, временами.

9. poluss

poluss Майстер

Симпатии:
    54
    Вы не правы, из одного куба метана можно получить 8 квт тепла, это если его тупо сжечь в котле с кпд 100%. А если его пропустить через
    При сжигании любого топлива не используется энергия расширения при окислении, поэтому говорить о заоблачных КПД нельзя, 95% может дать только газопоршневая или газотурбинная установка. Все остальные даже немецкие газовые котлы дают максимум 70%.
    --- добавлено: 2 окт 2014 в 08:45 ---
    То есть если прикрутить газогениратор к эллектростанции, можно говорить о ~100% сжигании топлива.

Вложения:

• QSK19G.pdf
      Размер файла:
      268 КБ
      Просмотров:
      65
    Последнее редактирование модератором: 9 окт 2014
  10. gam-ua

Симпатии:
    684
    тут ми говоримо пр орізні речі. одне діло піроліз деревини, інше діло піроліз покришок і пластику. хоча ідея теж цікава. думав таке також схімічить. однак просо незнайшов попкришки для експеременту. а їхати на смітник дуже далеко. на автосервісах щось також немає, хазяї забирають чогось.
    --- добавлено: 2 окт 2014 в 09:30 ---
    якщо так, то так воно і є. я теж так роблю. прикол в тому що комфорка і є тим приладом, який змішує газ із повітрям в оптимальному співвідношенні. ідучи без комфорки проходить природнє змішування.

Последнее редактирование модератором: 9 окт 2014

Поделиться этой страницей