Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем gam-ua, 26 авг 2014.

1. |Vetalbon|

|Vetalbon| Майстер

Симпатии:
    30
    про бункер ага спасибо. да можно сделать котел лучше и дешевше чем за 14000 что в магазинах продают

2. PikeSoft

PikeSoft Майстер

Симпатии:
    26
    Зробіть, а за одно і самі зрозумієте, що піролізний котел і газогенератор -це дещо різні речі, і собівартість вашого кращого і дешевшого котла перелізе не те що 14к а може й більше ;)

3. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Симпатии:
    684
    PikeSoft, а якщо у людини вже стої старий дровяний котел? людина зробила газогенератор, поставила його на дворі, а в котел підвели тільки шлангу. а якщо врахувати те, що котел на газу можна зробити меншим, або ж навіть використати готовий заводський газовий, типа парапетного. тільки поставить свій пальник. от тільки ненада мені тут про автоматику. все можна зробити.

PikeSoft, у вас газогенератор чи піролізний котел?
    --- добавлено: 14 дек 2014 в 11:40 ---
    да, і це не дещо різні речі, а абсолютно різні речі. це як порівнювати Х з пальцем. першим козу зноса не дістанеш. хотя в іншому занятті саме те.

Последнее редактирование модератором: 22 дек 2014
  4. PikeSoft

PikeSoft Майстер

Симпатии:
    26
    Який в мене котел - я вам навіть відео відсилав, а з піролізним котлом я знайомий також і далеко не по слухах, справжній піролізний котел з його ефектиінвстю -це, як ви мені відповіли про газнген, "дєло тонкоє" :), все залежить відпалива і його іартості, я вартістю свого палива можу спокійно нехтувати, якщо ви можете спокійно нехтувати вартістю палива для свого піролізника -то можна робити будь як: газген а потім пальник, піролізник, напівпвролізник чи будь як, і автоматика тут в принципі нідочого- автоматика на першому етапі -це дійсно копійки :Hi:, а мене газген цікавить як реальна альтернатива бензину для електогенератора, і якщо він себе в плані собівартості 1кВ електроенергії буде дорожчим за бензин - то він мені і даром не потрібен, все впирається в гроші і тільки в гроші, минулого року я в паливо на весь сезон вклав 300 грн, і то не в паливо а його доставку погрузку і поміщення в місце зберігання, цього поки тільки 150 - вже на 2/3 сезону паливом я запасья :lulka:
    --- добавлено: 14 дек 2014 в 13:46 ---
    я геть не проти опалення за такою схемою: газогенерато генерує газ для газового котла- за умови дармового або практично дармового палива для газгена, інакше- який сенс? Ефективність грамотно зробленого піролізника ( а він , навіть саморобний, потужністю десь на 15Кв при нинішніх цінах на метал ох і не дешевий вийде ;)) буде набагато більшою!!!,

5. gam-ua

Симпатии:
    684
    PikeSoft, у токарєва на перших сторінках розрахунки. ну неможе дармове буть дорожчим за те що купується. рахуйте, на 1 кінську силу потрібно 2,16 куба газу. із кілограма дров 2,29 уба газу. отож 1 кінська сила = 735 ват. = 1 кг дров. ото ж 1,5 кг дров = 1 кіловат. ви кіло дров по 16 грн купуєте?

рахуємо далі. деревне вугілля стоїть 3 150 грн/т 1000 кг = 1296 кінських сил=952 кіловата=3,30 грн. за кіловат. і це при тому, що ви купуєте заготовлене вугілля в мішках. чому віггіля, бо його не треба подрібнювать.

виходячи із того, що бензогенеартор потужністю 5 кіловат/час спожива 1,6 л/час бензину або 25 грн за 5 кіловат або 5 грн кіловат. от ва і математика. от тільки дрова можна заготовити самому. і тона деревного вугілля буде коштувати явно менше ніж 3000 грн. вартість бензину я порахува по 16 грн, а вона буде рости.

PikeSoft, я от нерозумію, вам просто неподобається тема газогенератора чи ви шукаєте для себе істину?
    --- добавлено: 14 дек 2014 в 14:12 ---
    газогенеартор може зробити навіть повний мудак. якщо прислухається до порад. а піролізник, чим по суті і являється газогенератор, потрібно професійно варити. а це ох як дорого.

PikeSoft, давайте дружить. неважливо що краще газген чи піролізник. просто є варіант. і все. бо дійдем до того, що дум Х мірятись.

6. PikeSoft

PikeSoft Майстер

Симпатии:
    26
    Я істину не шукаю, я шукаю для себе можливість зекономити на буденних речах!!!!, у нас вартість дров -машина 3800 грн -говорять там 10 кубів, заготовити говорите?, ну в нас не лісова зона, можна заготовити так тисяч на 17 штрафу в лісопосадках, якби не вієрка по виключенню електроенергії, мене б не цікавив бензогенератор, якби мене не цікавив бензогенератор -мене не цікавив би і газген, але на мою, можливо і помилкову, думку - опалення дровами через газген - ну це просто трошки лишнє ;), в той же час використання як альтернатива для бензогенератора водяної помпи і тому подібне - для мене є геть прийнятним, якщо чимось вас скривдив - вибачте, все баста закриваю рота.

7. gam-ua

Симпатии:
    684
    у нас 2000.
    звідки дані і чиї зараз лісополоси? і хто буде ловити?
    а якби у вас стояв звичайний газовий котел із мікрофакельною горілко? хотілиб його на дрова перевести?
    наскільки газген економний практика замовчує :(
    у спорі народжується інстина. я за народження істини.

8. PikeSoft

PikeSoft Майстер

Симпатии:
    26
    Лісопосадки -державні - навідь прочищення - потрібний дозвіл - "зелені" (екологія кажись) з автоматами постійно катаються по району - зрозумійте -в нас газу небуло, нема і вже не буде!!!, а та людина яка поділилась зі мною кресленнями, хоч і має газоий котел, але паралельно використовує і можливість опалення на відходах, що дає змогу використовувати всі додаткові переваги, ні я б котел не переробляв газовий на дрова, але паралельно поставив би і таий як у мене зараз., ось на наступний сезон планую жінчиній сестрі у Вінницькій області ставити ПАРАЛЕЛЬНО котел з такою горілкою, бо вартість опалення на газу - у неї виходить не маленька (хата здорова,слабо утеплена, котел парапетний, система з чугунними батареями), переобити опалення на сучасні батареї,поставити сучасний газовий котел - вартість буде просто дика, а так котел кт-16 на металобрухті взяли по 4,60 за кг ;) ну і так далі :),
    --- добавлено: 14 дек 2014 в 14:56 ---
    gam-ua, до речі, вам автоматика від двупаливного тт - газового котла, ще радянських часів потрібна? можу вислати- але доставка за ваш рахунокbeer

9. gam-ua

Симпатии:
    684
    щось я вже в усьому розчарувася.

у нас я б сказав за лісосмугами ніхо не дивиться. та в нас лісостепова зона. і газифіковано багато господарств. якби виписати дрова, то сенсу ними топити просто немає. краще газ. одне на одне і вийде. а в лісі як дають вирубку, так десь кілометрів за 25-30, да лісом кілометрів 5. у нас по лісосмугах восновному дуба крадуть. життя зараз таке, що і вмерти дорого. як далі жити? думаю просто - не ловитись. хоча ідея із зерновідходами і опаленням на них варіант. особливо для вас. треба думать про тирсу.

10. PikeSoft

PikeSoft Майстер

Симпатии:
    26
    gam-ua, Тирса- гарне паливо гляньте тему https://krainamaystriv.com/threads/19452/page-62, там є відео як горить тирса - да горілка дуже потужна - ну так і хер знею з тією потужністю, є надлишок то і є, я по ній можу дещо порадить - там саме геморне -це подача повітря і підібрати вентилятор, а так грамотному зварнику -на 2 дні роботи відсили, котел шукайте на металбрухті, будьде -його функція -теплоз"ємник, ставте паралельно газовому, а газген - використовуйте для електрогенератора - бо проблеми з електроенегрією будуть постійно не ненше 1-го руку на жаль :(, в мене зарплата теж не суперська до 2к грн на місяць і в дружини десь так само, плюс материна пенсія 1к, у нас двоє дітей віком 12-14 років, ви уявляєте геп по бюджету якщо топити дровами та вугіллям (вігілля 3200-3600 грн тонна), да капітальні вкладення будуть, десь близько 3 тис грн якщо самі будете робити, якщо найматемете зварника додасте його роботу, топити будинок дровами, вугіллям, електрикою - у нашій місцевості - зараз це те саме що топити грошима.

Поделиться этой страницей