Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем gam-ua, 26 авг 2014.

1. trvld

trvld Майстер

Симпатии:
    90
    Виходячи з того, що газета, поміщена в факел генгазу, сприймає його, як вогонь, дуже неохоче - скоріш за все, автоматика вимкне подачу газу, але може діаметр жиклера виправить ситуацію...

2. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Симпатии:
    684
    хотілосяб щоб все працювало без виправлень. просто прикрутив і все. почав шукати температуру загорання бумаги і в пав в ступор. самі пошуайте і зрозумієте в чому соль. але по факту:
    "Температура самовоспламенения бумаги: 451 °F, или 233 °C. Получила известность среди неспециалистов благодаря знаменитому роману Рэя Брэдбери «451 градус по Фаренгейту», в заглавие которого и вынесено это значение. Скорее всего, это ошибка, есть мнение, что при консультации с пожарными были спутаны температурные шкалы, на самом деле бумага воспламеняется при 451 °C (~843 °F)У некоторых видов бумаги температура самовоспламенения отличается (бумага фотографическая — температура самовоспламенения 365 °C)."

тобто газ із газгена горить із температурою мінімум 350, а той 400 градусів. температура газу природнього десь 800.
    --- добавлено: 20 ноя 2014 в 22:06 ---
    а що хто думає стосовно футировки фурменної зони і конусів?
    --- добавлено: 20 ноя 2014 в 22:25 ---
    хотя щодо проізводітельності автомобільного компресора я тут порахував.
    у холод йде десь 350 кубів газу. 350/30днів=11,6 кубів в день, або 0,48 куба в час.

Последнее редактирование модератором: 28 ноя 2014
  3. gam-ua

Симпатии:
    684
    компресор потужністю 12 літрів в минуту здатен перекачати 0,72 куба в час, або 17,28 кубів за добу (7,5 кг дров в еквіваленті на добу, або щепи). що становить 21807 калорій піролізного газу. 11,6 кубів природнього на 7000 його калорійності = 81200 кілокалорій. якось так. рівняти Х@Й з пальцем немає різниці. стоїть задача забезпечити живлення котла, газової колонки за відсутності газу.

куб щепи стоїть максимум 200 грн, вага десь кілограм 300. отож вартість кубу піролізного газу
    --- добавлено: 20 ноя 2014 в 22:56 ---
    і того близько 30 копійок за куб, або за 1262 калорії. в еквіваленті до природнього газу це становить 1,66 грн. за куб магістрального газу в еквіваленті. фактично це вартість споживання газу для другої категорії, для населення. промисловість купує газ десь по 4,72. але скоро ціни виростуть і на нього. і на дрова. але якщо рахувати самостійну заготівлю дров всі питання відпадають. нажаль дешевше палива ніж газ субсидований державою на 70% немає і не буде.
    --- добавлено: 20 ноя 2014 в 23:03 ---
    є ще бажаючі робити газогенератор самостійно? додам ложку меду. газ на заправці бачили по чому? так от із газгена він для вас по..... 0,07 грн. або 7 копійок за літр. якими тараканми в голові я користувався при розрахунках відповідати не буду. хто незгоден, хай сам перераховує.

4. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Симпатии:
    1.556
    gam-ua, Ви хочете все зробити незалежне і автономне .Тоді підрахунки витрат трохи невірні. Крім газу для котла опалення забули про додаткові витрати газу . А саме про живлення компресора , а це бензогенератор , який працює від газогенератора . Тобто витрати газу з газогенератора і дров для газогенератора збільшуються.

5. gam-ua

Симпатии:
    684
    DINAMIT-UA, ви цілком праві, і я з гордістю визнаю свою помилку!
    --- добавлено: 21 ноя 2014 в 00:01 ---
    десь 100 ват на годину потяне компресор (але жопой чую що багато, компресор то працювати без нагрузки під дві атмосфери). отож погоджуся максиму на 50 ват. або 1,2 кіло ватИ за добу. або 36 за місяць. це всього еквівалетно 25 кубів піролізного газу, або 11 кілограм дров.
    --- добавлено: 21 ноя 2014 в 00:03 ---
    0,30 коп множим на 36 і отримуємо додатково 10 грн.

6. trvld

trvld Майстер

Симпатии:
    90
    Все так, але трошечки не так. З самого початку було я сно, що від добра добра не шукають, а починають шукати, коли добро закінчується. Ось у цей момент і з'являеться на сцену генгаз. Це газ виживання, а при виживанні важлива не ціна ресурсу, а його наявність. Все інше правильне...

gam-ua нравится это.
  7. gam-ua

Симпатии:
    684
    trvld, дякую за підтримку. нарештія доробив систему розрахунку. може ще зробить систмеу розархунку собівартості газу? але я дума, якав хрін різниця скільки коштує та щепа, якщо людям на селах 3 місяці незавозять газ у балонах? поставила людина собі газген і щаслива. знай тільки підкидай дровця. літом же не всі гуру в хаті топить хочуть. ну і для дачі вихід супер! на газу куди простіше готувати, ніж на грубі. та й розход дров буде в ради менше, адже не будемо повітря дарма гріти. а про авто чи генератор на дровах взагалі доводиться мовчати. бензин 15 грн за літр! скільки там в ньому калорії коштують?

8. DINAMIT-UA

Симпатии:
    1.556
    Якось ви неправильно рахуєте.
    100 Вт газовий котел типу Вайлент+ 100Вт циркуляційний насос системи опалення + 100 Вт компресор + 100 Вт вентилятор для газогенератора. Але ця потужність тільки для електрогенератора.
    Для газогенератора це витрати об,єму газу на газовий котел і бензомотор електрогенератора . Тобто витрати дров залежать від газового котла і бензогенератора.
    --- добавлено: 21 ноя 2014 в 00:28 ---
    Але якщо живеш в городі ,де на асфальті найти халявні дрова.
    Якщо є доступ до дров то при такій ціні на бензин авто на дровах саме те.
    Щодо газогенератора в селах , люди скоріше перейдуть на гравітаційну систему опалення на твердопаливному котлі, чим будуть заморочуватись з газогенератором.

9. gam-ua

Симпатии:
    684
    якщо стоятиме компресор, вентилятора не буде. отак. я художник і я так бачу! все пораховано. самого Х8рового компресора хватить для подачі 2 кубів газу на годину. ви праві і я з гордістю визнаю свою помилку. циркуляційний насос і електронну автоматику котла до уваги не брав. у мене цеєчки, котел атон на долівці парапетний і система тоєчки, самоциркуляційна. хочу включаю насос, хочу ні. але ми, а точніше я розраховував чисто варітість виробленого газу. а те що котел споживає 300 ват на годину це вже ен до мене. мій котел для спалювання газу електрику не спожива. а затрати в межах 30 грн на виробництво газу на суму 200 грн (враховуючи наявність 12 дармових складометрів дров у моїй згорівшій майстерні) чепуха. путін, лалалалала.
    --- добавлено: 21 ноя 2014 в 00:35 ---
    200 грн коштує щема, а так можна і за 100 знайти. голод не тітка, штани найде. що краще, сидіти на пятому поверсі без без газу, чи мати газген і завалити дерево під підїздом у разі неминучої скрути? все відносно. а взагалі щоб зрозуміти філософію газогенератора, то його треба виготовити. газген це нова редігія диктоано сьогоднішніми умовами.

10. DINAMIT-UA

Симпатии:
    1.556
    Якщо компресор живиться від бензогенратора, скільки кубиків газу з газогенератора спалює бензогенератор ?

Поделиться этой страницей