Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем gam-ua, 26 сер 2014.

1. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    хлопці дерьмо колотять для метанового генератор газу. багато ума не треба. берем горшок, робим туди своє діло, а оте діло розводимо водою і в пляшку. на пару днів в тепло. і почнеться реакція із виділенням метану. його виділятимуть метанові бактерії в результаті перетравлення екскрементів. це не в тему. це ідея на наступний рік. обовязково треба спробувати даби понять суть процесу і об’єми виділеного газу.

Останнє редагування модератором: 13 лис 2014
  2. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    отаке в мене бачення роботи газгена із квадратного профілю. якщо мені пришлють вентилятор чи пилосос то я негайно випробую квадратну фурменну зону і відзвітуюся фото-відеоматеріалами. тільки так мождна насправді пердбачити провеце горіння палива і наявність мертвих зон. їх наявність може спровокувати зависчання палива. 22.gif

3. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    якщо і робити квадратну фукрменну зону, то необхідно коригувати діаметр фурм. одні зробитит більшими, інші меншими. так вдасться правильно відрегулювати зону горіння в фурменному поясі.

4. МАНУЛ

МАНУЛ Бригадир

Повідомлення:
    332
    Симпатії:
    126
    8kinbd.jpg.jpg

У НАС:
    15х15х2 10 грн
    17х17х2 11,35
    20х20х2 13,35
    25х25х2 16,80
    30х30х2 19,35
    40х20х2 19,35
    40х40х3 36,65
    і тд

100%

і в домашніх умовах не складно, але якщо є болгарка і сварка, то навіть і цього не треба!
    --- добавлено: 13 ноя 2014 в 15:23 ---
    в тому то й діло, що колотять... а далі я повинен сам додумувати? тим більше що це зовсім не в тему!

задля експерементів з надувом я використовував термофен

а навіщо їх розташовувати під 90 градусів?

це не дуже складно - на це і був розрахунок

Останнє редагування модератором: 21 лис 2014
  5. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    точняк, ріжем кут,загинаємо, заварюємо. і так отримуємо спіраль. але краще на стнку трубогібному закрутить.

далі воно закладється в бункер щільний. і типа бродить. по мірі бродіння виділяється газ, який і спалюють. дуже простий процес.

"говновопрос", у нас 200 грн. ні одного ні другого в мене немає.а отут мене надихнуло. ми заморочуємося із підлігрвом повітря. а що як взять термофеном підігріти і побачити вихід газу? МАНУЛ, робіть загзен і випробовуйте. ато раптом із підігрівом лише 1% користі? навіщо і заморочуватись.

повітря пропущене через дірочку на виході буде реактивним потоком, який рухається прямо. тому так і розташовано. кружок червоний місце перетину двох потоків і взаємне їх збиття за раханок завихрення.

6. МАНУЛ

МАНУЛ Бригадир

Повідомлення:
    332
    Симпатії:
    126
    а навіщо? спіраль потрібна задля меншого супротива повітря (при нагнітанні). Якщо використовувати самостійний "підсос" повітря, то змієвик під прямим кутами цілком згодиться. Зробити такий з трубоквадрату - як два пальці об асфальт. Якщо вже дуже хочеться досягти плавних форм, то забиваємо трубопрофіль піском і... короче в ютубі все є.

абсолютно нічого ми не побачимо! книжка пише, що таким макаром досягається 3-4% підвищення ккд.

якщо позаду поясу буде закріплено трубоквадрат, то сопла можна встановлювати на різyій висоті - зі зміщенням. А ще краще просверлити отвори під кутом і вставити/врізати/запресувати штуцери потрібного діаметру під потрібним кутом. А без надуву реактивної тяги бути не повинно.

Останнє редагування: 13 лис 2014
  7. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    так а нахріна паримся із підігрівом? 10 кг дров=22куба газу х 3%=0,6 куба газу. підігрів тепер вважаю второстепенним. головне охолоджження газу, під час якого автоматично йде підігрів. мо та й ваша схема доволяють це робити.

8. poluss

poluss Майстер

Повідомлення:
    154
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Січеслав
    Не надо, очень много гумна нужно, и обязательно тепло. Хорошо работает в теплых странах. В наших реалиях интересен не столько газ, сколько продукт переработки. Для переработки навоза в удобрение естественным путем нужен год. БГУ с этим процессом справляется за 1 месяц.

9. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    poluss, та чого ж. можна все літо корситуватись. десь до 5 місяців. і то добра економія. якщо в мене влітку 50 грн за газ виходить. душ, чай, постірать.

poluss подобається це.
  10. МАНУЛ

МАНУЛ Бригадир

Повідомлення:
    332
    Симпатії:
    126
    може про какашки краще окрему тему створити?

poluss подобається це.

Поділитися цією сторінкою