Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем gam-ua, 26 авг 2014.

1. МАНУЛ

МАНУЛ Бригадир

Симпатии:
    126
    підігрів чурок. Думаю це необхідно зробити! тоді забор газу треба робити зверху збоку, за одно і трубку на подачу повітря "обкрутити" навколо, щоб підігрів пповітря був )), а ще фільтр на подачу повітря не завадить

саме тому я й хотів побачити реальні фотки

так. Від 5 до 24 фурм, але за звичай 10 шт діаметром 8мм. Можна спробувати з боку подачі повітря діаметр форсунок трохи зменшити.

розклад/згорання смол відбувається при проходженні через активну зону (особливість зворотнього процесу) - юбка тут ні до чого. Вірніше не так... завдяки юбці в зоні розрідження, де менше кисню і висока температура відбувається процес розкладу вуглеводородів на простіші складові. Повне розкладання відбувається при температурі 1500 градусів (щойно вичитав).

тож маємо два однакові конуси?

я так розумію, для автомобіля, де повітря "всмоктує" карбюратор, надув потрібен лише для розпалу?

--------------------
    ще одне питання з приводу барботажу:
    наскільки він доцільний і як він вплине на вміст вологи в газі? є думки?

gam-ua, нарешті вичитав і зрозумів, чому не потрібна колосникова решітка d:)

2. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Симпатии:
    684
    розкажіть людям, поки думки свіжі.

вірно.

майже. висота трохи різна. але це не критично.

дрова і так перезволожені.

3. МАНУЛ

МАНУЛ Бригадир

Симпатии:
    126
    колосники в газогенераторах прямого і зворотнього процесу мають трішки різне призначення. В газогенераторах зворотнього процесу через колосники проходить газ, а в генераторах прямого процесу- повітря. Колосники в газогенераторах зворотнього процесу застосовуються в разі використання палива підвищеної зольності. Зважаючи на те, що при піролізі деревини продуктів згорання залишається дуже мало та не відбувається коксування і шлакування, колосники можуть не використовуватись. Якось так...

можливо ми про різне... взагалі питання стоїть в тому, чи при барботажі газ буде вбирати вологу? справа в тому, що барботаж все ж таки використовується для очищення та охолодження піролізного газу. А от наскільки це буде доцільно у нашому випадку?

ще зауваження: зустрічаються схеми установок зворотнього процесу, де юбка пряма....
    а ще камера з повітряним поясом зйомна. Мабуть треба для простоти чистки та заміни, дійсно зробити таким чином і собі.

Последнее редактирование: 10 ноя 2014
  4. gam-ua

Симпатии:
    684
    блін, ми про різне. точняк, барботаж "это процесс пропускания газа или пара через слой жидкости." пропоную робити це через масло. барботажний фільтр на запорожці. досить непогано справляється із задачею. подібні фільтри також на дизелях, на мотоблоці добриня. але на останньому примітив. можна взяти зливний сифон. готовий барботажний фільтр.

юбка тобто конуси? якщо так то здається від такого типу відмовилися ще в 30. але можу помилятися.

так і є. але я краще болгаркою обріжу по кругу і заварю назад, чим варитиму два фланці. ми зараз про концепцію і в кожного вона своя. малюйте схеми із пропозиціями, бо не всі люди в темі нашого курсу, якщо газген в руках не крутив та ще й книжку до кінця не дочитав то можна нічого не поняти. робіть малюнки, хоч від руки.

Последнее редактирование модератором: 11 ноя 2014
  5. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Симпатии:
    1.556
    Можна сказати барботаж це той самий водяний затвор - по народному бульбулятор.

6. МАНУЛ

МАНУЛ Бригадир

Симпатии:
    126
    та це зрозуміло... питання в ступені абсорбації газом вологи

beer я з самого початку думав про це, бо мій мтз-05 та Иж з такими ж
    фільтрами, але то на вході...

навіть в книжці Токарєва таке знайшов! ст.65, 73

зараз обдумую, як краще реалізувати систему підігріву повітря та палива :grabli:
    ось є два варіанта... мене більше цікавить саме легкість відтворення першого чи другого варіанту підігріву.
    Але все одно обговорюємо всі ЗА та ПРОТИ.

ggg.PNG

--------------------------
    ще виникла така ідея, а чи не використати повітряний пояс з трубоквадрату?

Последнее редактирование: 10 ноя 2014
  7. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Симпатии:
    1.556
    ggg.PNG Якщо підігрівати повітря зробивши рубашку на циклоні, там газ виходить гарячий.
    Додатковий взаємообмін- газ остигає, повітря підігрівається.

8. trvld

trvld Майстер

Симпатии:
    90
    Фільтр на вході повітря абсолютно не потрібен. Все, що потрапить з повітрям - згорить, а пил, який фільтрується на виході, генерується в процессі горіння. Вхідний фільтр - додатковий опір і більш нічого корисного.

9. gam-ua

Симпатии:
    684
    у дураків думки сходяться. теж про таке думав.

оце правильний підхід.

у першому все нормально. вхідний поток охолоджує газ. а от у другому охолоджується бункер, а газ все рівно виходить гарячий і потребує охолодженння

цілком вірно. на вході фільтнр зовсім недочого. потрібно боротися із частосками попелу.

10. gam-ua

Симпатии:
    684
    фото в студію в розібраному вигляді.
    а в другому фото деречі можна зробити рух газу по колу для кращого обігріву бункера. так як у хлопців із донецька.
    --- добавлено: 11 ноя 2014 в 13:06 ---
    перший варіант найлегше.

Последнее редактирование модератором: 19 ноя 2014

Поделиться этой страницей