Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем gam-ua, 26 авг 2014.

1. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Симпатии:
    684
    розібрав радіатор. виявляється він трохи не так зроблений як я уявляв. одна велика суцільна резинка, вона герметизує не тільки кришку, а й трубки-соти, мало місця, від сот до стінок лише пара міліметрів. штатна проклад із посадочним утопленим гніздом. у кого які будуть варіанти?

була мисля обпаяти. але електропаяльник треба від 100 ват, і це вже температура порядка 250 градусів. як себе резинова прокладка поведе?

можна булоб залишити як є, але треба трубу підвідного патрубку мінімум 40, а там 20. виходить із швелера чи профільної труби треба зварить ящоик, який загнать у посадочне гніздо.

герметик-гереметиком, але як придумать, щоб все трималося пучком? тиску там буде максимум 0,5 атмосфери.

нижче додаю фото. доречі. якби його якось переробити, то можна було б людям його застосовувати як радіатор опалення, для гаража, теплиці.

доречі, а соти там сплошна трубка?
    IMG_0920.JPG IMG_0921.JPG IMG_0922.JPG IMG_0923.JPG IMG_0924.JPG IMG_0925.JPG IMG_0926.JPG IMG_0927.JPG

Последнее редактирование модератором: 13 окт 2014
  2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    gam-ua, так ви вмієте варити метал. Зваріть два корита на подобі пластикових але потрібного розміру. Приставте з двох сторін, стягніть між собою шпильками і все. Щільність ідеальна, треба почистити - розібрали, почистили..

ПС. поставте перед цим радіатором циклон.

Дед Хоттабыч и gam-ua нравится это.
  3. gam-ua

Симпатии:
    684
    Voyutichi, звичайно я вмію варити. була мисля все заварити полуавтоматом. але прокладка в сотах збила.

Voyutichi, ніштяк! дякую! шпильки через усе це воно! і герметичність дай Бог каждому на старості.

але які ще можуть бути варінти. я хотів зварить аналогічні корита і обжать їх.
    --- добавлено: 12 окт 2014 в 21:44 ---
    циклон буде обовязково.

праву півкулю мозку тяготить до використання чогось на зразок струбцин саморобних. але ліва схиляється до шпильок.
    --- добавлено: 12 окт 2014 в 21:49 ---
    схемку струбцини накидав. от тільки чи буде ефективно, порівняно зі шпильками.
    --- добавлено: 12 окт 2014 в 22:04 ---
    я от думаю, а що як фыльтром тонкоъ очистки використать фільтр від автомобіля. невже в газогенераторі часточки пилу будуть дрібніші ніж у повітрі? навряд. і пилі авто хватає не менше.
    Безымянный.png

Последнее редактирование модератором: 20 окт 2014
  4. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    буде, якщо зробите їх жорсткими, щоб не розгинались. Ну і підкладку під них, по всьому периметру, щоб не повминати корпус радіатора в місцях прижиму.

gam-ua нравится это.
  5. golovny4

golovny4 Стажер

Симпатии:
    4
    Випадково залив не в ту тему, скидую на всяк випадок і сюди

Вложения:

6. gam-ua

Симпатии:
    684
    шановні друзі, нарешті я знайшов калькулятор для розрахунку циклона http://kbplug.pp.ua/kuznja/ciklon/ciklon.htm

питання до адмінстрації, а неможна якось той калькулятр перетягнути в форму?

Voyutichi и leshiy_40 нравится это.
  7. gam-ua

Симпатии:
    684
    golovny4, перша схема мені чесно кажучи незовсім зрозуміла. а друга працюватиме, там потужність десь від 20 кубів на годину. але є помилки, судячи із усього робилося на угад.

а я зараз із друзями з форуму працюю над компактною і продуктивною довершеною схемою газогенератора. виставлена 3Д схема раніше має продуктивність 20 кубів. працюю над компоновкою газгена на 10 кубів час.

отож намітилось декілька компоновок. гоовна мета крім компактних розмірів отримати і дешевий виріб.

на верхньому малюнку схема подачі пилу із циклону назад в бункер. але я певен на 99% що вона не працюватиме. нижче компактан схема газогенератора який суміщений із циклоном. обігріву бункеру немає, адже вважаю що там більше йде охолодження ніж обігрів. натомість буде реаліовано підігрів повітря перед подачою у фурменну зону. тепло доведеться віідбрати від газу. це буде гуд, але як його реалізувати?

44.png .png

8. trvld

trvld Майстер

Симпатии:
    90
    Хоча залишилось ще багато невирішених проблем, але деякі результати роботи вже є.
    Для створення картинки вже годиться:

Більш детально - завтра вдень...

gam-ua нравится это.
  9. Витэк

Витэк Заслужений майстер

Симпатии:
    1.863
    Я бы советовал охлаждать не радиатором, а через рубашку водяного охлаждения желательно через нержавейку. Когда окислится радиатор, а у него стенки тонкие можете не заметить и отравится угарным газом.

10. gam-ua

Симпатии:
    684
    trvld, відео невідображається, бо на ньов=му виставлено що воно приватне.

Поделиться этой страницей