Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем gam-ua, 26 сер 2014.

1. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @gam-ua, Яке відношення моє обговорення конструкції газогенератора має до вашої обіцянки даної @trvld, .

Слово не горобець , дав обіцянку - виконуй.

Ніколи Я не писав про формальдегід.
    Коли обговорювалась конструкція газогенератора, Я писав що при горінні газогенератора утворюється уксусна кислота , яка сприяє корозії газогенератора. Пізніше хтось написав що кислота нестабільна і бистро розпадається.

2. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    @DINAMIT-UA, вибачте, але чого ви на мене напали?

@DINAMIT-UA,
    памятаю чудово. відступати не збираюся. однак просто мабуть невистачає підтримки оточуючих. і отакого пинка під зад, як ви дали. ще мене тут трохи збили поперечниками і умними доводами, що я ніхріна в цьому ділі не розумію.

5 кг електродів вже лежить. 7 кругів теж чекають свог очасу. метал підготовлений. газ із балона спущений, розрахунки зроблено, принципова схема готова. діло за малив. відірвати сраку від компютера, випхати жінку з дому і взятися за роботу.

вибачаюся. але хтось із нашого кодла газогенераторщиків у якійсь із тем. за кислоту я писав. розпадається. незнаю як у кого, но в мене стояв у дворі кислий запах.

а що як у паливо до газгена додавати аміачну чилітру, вона окислювач. хто робив димовушки із неї розуміє про що я. якщо реакція прискориться, збільшиться вихід газу при ти хже обємах, підніметься температура і можна буде використовувати сиріше паливо.

3. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @gam-ua, Вибачте якщо обідив .
    Я не нападав , мене здивувало яким боком Я маю відношення до Вашої обіцянки.

За поперечники Ви мене з кимось путаєте.
    Я за поперечники ніколи ніяких доводів не писав , бо Я зразу вирішив вивчати і робити газогенератор оберненого типу.

4. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    та я не про вас. як гадаєте? балон стоїть рік без вентилю і газу спершу в гору, а потім перевернутий діркою до низу. запаху одоранту немає. заливати його водою? чи так різати болгаркою?

5. trvld

trvld Майстер

Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Тільки з водою! І ніяк інакше. Експериментуйте по других напрямках, будь ласка.
    --- добавлено: 26 сер 2015 у 14:02 ---
    Дружина мене прокляла б, якби я їй таку плиту підсунув. По-перше, за рахунок ніякої калорійності газу, процес буде довшим. По-друге, вкрай нестабільний процес газоутворення, що призводить до періодичного затухання пальника з наступним, часом довгим, виведенням його на режим По-третє, неможливе регулювання вогню відповідно потребам технології приготування. В четверте, проста буржуйка немає ні одного з вказаних недоліків, використовуючи теж саме паливо...

Я вже писав раніше, що практично неможливо контролювати, що у той газгольдер закачується. Частіше у мене закачувався просто дим, який горіти потім не хотів.

Останнє редагування модератором: 3 вер 2015
  6. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    обов'язково з водою .
    --- добавлено: 26 сер 2015 у 14:20 ---
    @trvld, Неуважно дивились відео.
    Вогонь комфорки і режим горіння газогенератора там чудово регулюється.
    Від вентилятора до газової труби подається повітря через кран , який збоку стола,
    тобто як змішувач на авто з газогенератором.
    На циклон вже подається газоповітряна суміш яка перед цим регулюється кранами, а далі на комфорку.
    ( коли дивишся відео в другий раз починаєш звертати увагу на дрібні деталі і розуміти принцип дії. )

схема із китайського відео
    777.jpg

Останнє редагування модератором: 3 вер 2015
    gam-ua подобається це.
  7. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    [@trvld, Неуважно дивились відео.
    Вогонь комфорки і режим горіння газогенератора там чудово регулюється.
    Від вентилятора до газової труби подається повітря через кран , який збоку стола,
    тобто як змішувач на авто з газогенератором.
    На циклон вже подається газоповітряна суміш яка перед цим регулюється кранами, а далі на комфорку.
    ( коли дивишся відео в другий раз починаєш звертати увагу на дрібні деталі і розуміти принцип дії. )

схема із китайського відео
    Переглянути вкладення 115431 [/QUOTE]
    небезпечно змішувати газ із повітрям. треба гідрозатвор як мінімум.

8. trvld

trvld Майстер

Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    А Ви неуважно читали мій пункт "В четверте"...
    Навіщо стільки складнощів та регулювань при наявності буржуйки?
    Я не закликаю відказатись від газогенераторного шляху розвитку, але впевнений, що газогенератор і комфорка не мають сенсу, хоча б тому, що комфорка має бути спеціальною. Планувати опалення та приготування їжі на газогенераторному газі потрібно на початку забудови, з газгольдерами, стаціонарним газгеном, сушилкою для дров, житлом для кочегара та тайгою поруч. Тоді можна і котел і плиту спроектувати під цей газ. Інакше - це танці з бубном без особливих наслідків. Та й не так це все дешево виходить, як гадалось. Сміття можна спалювати тільки після спецпідготовки, дрова - після сушки, деревне вугілля - не дешеве, пелети - дорого. А ще, я глибоко переконаний, що дрова в Україні - це взагалі тупиковий шлях розвитку. Атмосферу загадимо, ліса, ті що залишились, випиляемо і через рік-два повернемся туди , звідки прийшли... тільки вже без атмосфери та лісів.

DINAMIT-UA подобається це.
  9. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @trvld, Ви писали що неможливо регулювати полумя пальника і роботу газогенератора ось Я і знайшов приклад що це можливо. По четвертому пункті згоден буржуйка самий простий економ варіант.
    Що до масового застосування газогенераторів то тут Я з Вами погоджуюсь неможна цього робити бо в країні після вирубки залишаться тільки одні пеньки.
    Газогенератори краще застосувати на мусоропереробних підприємствах.

Краще переходити на геотермальні електростанції , як Австралія і Німеччина .
    Ніякого вугілля і радоактивних відходів тільки чиста пара із землі.

Останнє редагування: 26 сер 2015
    trvld подобається це.
  10. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    Потрібно і собі щось подібне зробити, а то зима прийде і знову почнуть вимикати світло.

Поділитися цією сторінкою