Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем gam-ua, 26 сер 2014.

1. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    Цікаво як буде працювати газогенератор на щепі ?
    Газогенератор на щепі напевно потрібно частіше буде завантажувати ?
    Щепа більш щільніше завантажеться ніж кусочки дрів, тобто більше кілограм влізе у бункер газогенератора, але як швидко буде згорати щепа ?

2. pastux

pastux Майстер

Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Крым -> Черниговская обл.
    з фоток без пояснень мало буде ясного, тут треба детальне розжовування конструкціі, бо дуже багато ньюансів.
    з відео теж покі що туго - нема часу...
    --- добавлено: 22 чер 2015 у 11:38 ---

на щепі не пробував. але пишуть що зависає часто. згорати буде також як і дрова, в залежності від ваги.
    я думаю що щепи влізе меньше, чим дров. дрова плотніші, щепа пухка.

Останнє редагування модератором: 30 чер 2015
  3. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    питання зависання іщільності другорядні. гловне питання чи здатна щепа тримати жар. бо тирса для цього непридатна.

а ви зробіть фото, а ми розберемося. будуть питання, будем питати. ну не дебіли ж тут сидять? мо до вас у гості навідаться за досвідом?

4. pastux

pastux Майстер

Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    справа в тому що я не дуже бажаю ділитись власним досвідом.(за дарма - шкода грошей і свого часу, тим більше в мене зараз дуже скрутне фінансове становище. а купити - ніхто не купить, бо мало ентузіастів, та й продавши установку, треба навчити людину користуватися пристроєм. та бажано самому встановити його, настроїти).
    коли задався цім питанням - всі, хто щось толкове зробив казали - плати гроши. хлопці з донецка за діючу модель попросили 1500у.е. мені воно тоді здалося обдираловом серед білого дня.(зараз я так не думаю).
    почитавши токарєва, подивившись ивасєнка - вирішив сам зробити. воно ж так просто. за шо там платити такі гроши? подуріли чи шо? (якім я тоді наівним був)))
    в ітогє убив на це діло купу грошей, пів року життя (з нового року і до городів, сидів з ранку і до ночі в гаражі, навесні зробив безліч опитів). зробив вже другу модель(люди ,які цім ще раніше зайнялись ,схєму не давали, але сказали - робиш одну модель, получаєш газ. робиш другу модель - машину заводишь. ну може поїздиш не далеко. і тільки третя - буде, щоб авто поїхало). той хлопець з ивасенковою схємою мучався сам. каже що на опити вбив 8тис гр минулого року. упоров двигун. толку так і не добився. зараз їздить на схємі, яку купив у донєцкіх хлопців.
    в мене поїхало на першій, але переробляв я її разів 10... друга - то вже совєршенство - в порівнянні з першою. всі розробки свої.

так що вибачайте, але можу тільки трохі підказати. компоновку показав, розмірі раніше описав. все інше - польот вашої фантазіі. за польот моєї - хотілося б щось отримати.

5. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    @pastux, от обясніть, як роблять по формулам і воно не поїхало? ну хіба таке можливо?

якби ваша установк абула оберненого типу для спалювання сирої сосни, тоді ми говорилиб в лічку і обговорювали суму з двума нолями. а так поперечник я вважаю кустарщиною. щоб отримати смоли із деревного вугілля ще треба докласти зусиль.
    --- добавлено: Jun 23, 2015 5:34 AM ---
    а що хтось запоров двигун і викинув штуку баксів по курсу 8 то проблема жадності і небажання навчатися. запоров чого? бо або смоли поперли (значить не читав теорію), або попала зола (значить на фільтрах зекономив). знаємо ми таких, зразу зроблять із голови, дірок понасверлюють, піндоських сайтів поначитуються, говносхем в нет поназакидають, возомнять із себе гуру, а на ділі мають пшик.

Вернемося до наших баранів. Продовжуючи розробку і компоновку схеми важливим буде відмітити, що циклонний фільтр потрібно вберегти від конденсації в ньому вологи. як це зробити кожен може вирішити для себе сам.
    --- добавлено: Jun 23, 2015 5:35 AM ---
    @pastux, давайте відео на сайт робочої машини. це ж вам реклама.

Останнє редагування модератором: 1 лип 2015
  6. pastux

pastux Майстер

Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    я ж кажу - фото то такє. з фото мало зрозуміло що в середині. в мене як раз такі оберненного типу. їжжу на березі ,шишках... що знайду. цікаво, а чого ви вирішили, що в мене поперечного? з чого така мода пішла на поперечники? чи то може ваша думка (по фото висновки), а воно насправді не так?
    ви дуже не уважно читали що я пишу. декілька сторінок назад, я давав розміри й описання моєї камери згоряння.

не кожному дано розуму, впертості, щоб самому з нуля, хоч і дивлячись в книгу - щось зробити. тому переважна більшість просить готову схему. у івасенкі у звуженні, дуже великій отвір. от і проблеми від цього.
    людина сліпо повірила, без перевірки. може ще й фільтра розуму не хватило зробити.
    а тищи гривень витратило на експерименти. бо хоч і маєш схему камери згоряння - це не запорука того, що буде все добре далі. навіть як що дати повну схему ,без дуже детальних пояснень - це не вбереже від помилок при виготовленні. та навіть як що зробиш - запустити теж треба багато чого знати. а це все експеременти...
    це мені вже трохі зрозуміло, що там написано в книжці. а більшості з вас - яскравий приклад мій опис, моєї камери згоряння з розмірами. так буде і з книжкою. кожен прочитає, побачить щось своє й почне ліпити щось своє.
    і почнуться експеременти...у когось більши, у когось меньші, в залежності від статку, впертості, розуму)))

я ж кажу - я дуже слабо вірю в те, що на цьому можна заробити нормальні гроші. товариш, по щирості душі своєї зробив свойому дядку в авто(безкоштовно). розказав, показав як розпалювати, як суміш регулювати... поїздив разом (дядько все життя був водієм). все одно не доходить. через деякій час дядько зняв установку і ходить по селу всім каже що воно не їде й товариш говно майстер.

7. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @gam-ua, Це вже зроблено у Токарева.
    Гарячий газ із газогенератора не дає утворюватись конденсату у циклоні , тому і ставлять циклон на виході газу із газогенератора.

44.png

8. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    @DINAMIT-UA, дякую що тикнули нососм в непрочитане. думаю багато хто це місце упустив. може уважніше книгу за мене прочитали, яку брати висоту фурменної зони? від неї залежать розрахунки, тільки от як її вирахувати?

9. DINAMIT-UA

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @gam-ua, Можна використати розміри готових газогенераторів із таблиці у Мезина. Тільки треба уважно подивитись на марки газогенераторів і їх конструкції , бо одні для дрів інші для вугілля.

4.png

5.png

10. gam-ua

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    думаю можна взяти серднє значення.

Поділитися цією сторінкою