Своїми руками Горелка под пеллеты, опилки, зерноотходы с высокотемпературной топкой

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем VALERA 2829, 29 тра 2014.

  1. ssspecialisttt

    ssspecialisttt Стажер

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Смолино Украина
    Я дико извиняюсь можно я о горелке(Вибачте може не в тему)
    Доброго времени суток .Помогите.пожалуйста .Задача:обогреть 4 обдуваемых,открываемых бокса больше ста квадратов теплообменник наверное будет воздушным ,выбор пал на высокотемпературную .построили не можем выйти в высокотемпературный режим .нужны тех.характеристики вентилятора... Интересуют об\мин производительность и мощность С каким соплом у Вас получилось стабильное горение?Если можно фото.Спасибо..
     
    Владимир 156 подобається це.
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Покажите свою на фото.
     
  3. tairov77

    tairov77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.887
    Симпатії:
    14.431
    Адреса:
    Turkey. Antalya
    Хорошо. Прошу прощения, Валера вернись! С нетерпением жду когда валера меня простит и ответит на вопросы которые ему задал ЭНКИ.
     
    MAD-MAX подобається це.
  4. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Краще якщо є спеціалізований контроллер, який може регулювати оберти вентилятора, наприклад MPT-AIR BIO. В такому контроллері задаються два режими - режим максимальної потужності і режим мінімальної потужності. Тобто йде нагрів при високій потужності пальника, а коли вода нагрілась в теплообміннику, то контроллер зменшує оберти вентилятора і подачу палива до мінімальних значень, які є достатніми, щоб високотемпературне ядро в пальнику не зникло. Тоді не буде режиму СТАРТ/СТОП, що дуже важливо.
    --- добавлено: 27 янв 2015 в 18:57 ---
    В мене подача повітря в трьох точках: в шнек, нижня і верхня подача в пальник. В шнек, щоб створити тиск повітря, який не дасть проникати гарячим газам в сторону шнека. Нижня подача, щоб видувати попіл і сміття з пальника, а також коли забагато палива заходить в пальник, то видувати його в камеру дожига. Верхня подача повітря, щоб створити кружляння(вихор) гарячих газів і тим самим ущільнити їх, а отже збільшити температуру в пальнику. Думаю форма форсунки нижньої подача повітря не дуже важлива, я поставив трубу 15-у(див. рисунок). Щодо верхньої, то думаю треба просто створити вихор. Я для цього просто зробив невеликий виріз зі сторони, який дає більший обєм повітря на одну сторону і менший на іншу, таким чином получаємо різницю тиску повітря, яка і створює кружляння. Труба для верхньої подачі в мене 20-а і заходить не більше 5см всередину камери. Загалом варіантів є багато. У Валери дещо інакше.
    Також важливо кількість повітря при заданій кількості палива, бо якщо палива замало, а повітря забагато, то потік повітря буде сунути в шнек. Якщо навпаки, то паливо може накопичуватись в пальнику. Також важлива тривалість включення шнека. В мене було 3сек і тому було багато іскор, бо руйнувався кокс при його тривалому штовханні вперед. Наскільки памятаю у Валери 0.6 сек, тому розпечене паливо сильно не турбувалось при подачі свіжих порцій палива.
    Верхня подача повітря.JPG Нижня подача повітря.JPG
     
    Останнє редагування модератором: 4 лют 2015
    SannikMaster, tairov77, Энки та ще 1-му подобається це.
  5. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Я поставив мотор-редуктор+пружина. Пружину купив у фірми Технік за 750грн за метр. Пружина діаметром 95см під трубу внутрішнім діам. 120мм. Пружина немає центрального стержня, тому паливо менше зависає над шнеком. Також пружина може просунути великі шматки і не заклинює як звичайні шнеки.
    3588211_7.jpg
    --- добавлено: 27 янв 2015 в 19:17 ---
    Різниця між тим, що Валера запропонував і ракетними печами чи металевими пальниками в тому, що тут легше утримувати високотемпературний режим. Якщо брати металеві пальники, то це схоже на те як лити воду в диряве корито, якщо хочете тримати температури вище 1000гр., бо метал має високу теплопровідність і розсіює тепло, яке мало би йти на підняття(утримання) температури ядра полумя. Валера це назвав "холодним ядром". Щодо ракетних печ, то важко нагріти, а потім тримати високі температури тон каменя, бо на це потрібний час і енергія. В пальнику Валери ядро живе в добре теплоізольваному червоною цеглою першому відсіку, якщо пальник в режимі очікування, і розростається по всьому обємі, коли потрібна більша потужність.
    --- добавлено: 27 янв 2015 в 19:31 ---
    Я не згідний із Валерою. На мою думку ніякого розкладання води в пальнику немає. Все простіше. Вода(волога) виступає в якості окислювача металів, які як правило, залишаються в попелу, після згорання деревини в класичних котлах. При температурах вище 1000гр. волога окислює ці метали і потім їх оксиди згорають даючи приріст енергії. Не таємниця, що присадки оксидів металів додають в паливо, наприклад ракетне, щоб збільшити його енергію. Тому на теплообміннику немає важкого смолянистого приліпленого попелу, а тільки легкі пушинки в яких більшість вигоріло.
    На мою думку пальник Валери не є чимось дуже новим і геніальним. Це просто зменшена копія гіганських промислових установок для спалювання вугілля і іншого палива. Гарна ідея, яку не потрібно містифікувати.
     
    Останнє редагування модератором: 4 лют 2015
    tairov77 подобається це.
  6. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Якщо хтось хоче погратись із пальником на максимальних потужностях, то краще використовувати турбіни від порохотягів+регулятор потужності. В мене була турбіна на 1200Вт, хоча я її використовував по потужності тільки на 10%. Також можете купити краскопульт, наприклад Bosch PFS 65, він теж дасть достатню кількість повітря. Але...щоб турбіна не перегрівалась при тривалій роботі, то треба частину повітря випускати повз вихідного патрубка, це буде повітря для охолодження турбіни.
    Хотілося би побачити розповіді тих, хто досягнув високотемпературного режиму. В мене при такому режимі було дуже маленьке споживання тирси - шнек включався на 3сек один раз на 4хв. Відео я викладав. Також полумя виглядає як живе. Також іскри були дуже розігріті. На відстані більше 1м така іскра пропалила мою куртку, світер, сорочку, гольф і залишила опік на шкірі...Також, якщо викладаєте відео, то не треба показувати полумя вночі, бо вночі будь-яке полумя виглядає супер гарячим і яскравим.
     
    Володимир П, tairov77 та Энки подобається це.
  7. fermer

    fermer Майстер

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    55
    если не затруднит подробней о контролере марка где купить и как собрать в кучу с условием что я с электро не очень дружен а также мощность марка вашего вентилятора
     
    Останнє редагування модератором: 4 лют 2015
    ssspecialisttt подобається це.
  8. tairov77

    tairov77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.887
    Симпатії:
    14.431
    Адреса:
    Turkey. Antalya
    Одна поправка. Высчитывается не время работы шнека, а объём топлива которое он подаёт в определённое количество секунд. Например шнек с сердечником диаметром 120мм подаёт за 1сек. столько же топлива, сколько пружинный шнек диаметром 85мм. подаёт за 5сек. (цифры приведены примерные) Есть точные цифры. На пример мой шнек с сердечником диаметром 85мм. и скоростью 0,3 об.сек, подаёт 20л. за 5мин.
    Потому для расчёта подачи нужно один раз замерить подачу топлива в Вашем шнеке, и менять потом продолжительность работы и паузы шнека пересчитывая разницу в весе. Ориентиром должен быть не период подачи, а объём.
    Я считаю так.
    20л.=5кг. лузги подсолнечника=1сек.работа/10сек.пауза.
    20л,=17кг. отходов рапса =1сек.работа/35сек.пауза.
    В этом случае отпадает необходимость в корректировке подачи воздуха, так как объём топлива остаётся неизменным к объёму воздуха в минуту. Мощность горелки также остаётся одинаковой.
     
  9. ShK

    ShK Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    13
    Адреса:
    Славянск, Украина
    Всем привет. Покажу горелку отработавшую на отопление моего дома "пятилетку ". Информация в виде
    "все что сохранилось", так как этой конструкцией два сезона уже не пользуюсь. В таком виде повторили два человека из близкого круга знакомых, знаю что отапливаются по сей день. Рад что все вместе сэкономили Газпрому под сотню тыс. кубометров:-D. Присоединяйтесь:-D. На вопросы по конструкции отвечу
     

    Вкладення:

    • 1.ZIP
      Розмір файлу:
      1,4 МБ
      Переглядів:
      395
    • 2.ZIP
      Розмір файлу:
      1,4 МБ
      Переглядів:
      249
    константин120658, Владмир, tairov77 та 7 іншим подобається це.
  10. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Дана тема про інший тип пальника, а про Ваш пальник вже йшла мова і Ви можете подивитись на 14стр. на недоліки, які вказував Валера у Вашому пальнику - https://krainamaystriv.com/threads/19452/page-14
    Ось шматок із пояснення від Валери
    --- добавлено: 1 фев 2015 в 01:33 ---
    Для чого так все складно робити? Я роблю так:
    Для максимальної(робочої) потужності виставляю на контроллері максимальну продуктивність вентилятора, потім для шнекової подачі установлюю час роботи не більше 1с, а паузу вибираю так, щоб 100% паливо встигало прогоріти і не накопичувалося.
    Для мінімальної(утримуючої) потужності виставляю 20% продуктивність вентилятора, потім для шнекової подачі установлюю час роботи не більше 1с, а паузу вибираю так, щоб 100% паливо встигало прогоріти і не накопичувалося.
    І все...
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 8 лют 2015
    Paulius77 подобається це.

Поділитися цією сторінкою