Вирощуємо свиней - в салі сила!

Тема у розділі 'Живность', створена користувачем leshiy_40, 25 лис 2012.

  1. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Пригадалася служба в совітській армії. Час від часу доля зводила з "корінними" мАцквічами, так ось, за дивним збігом, їх істинна була найістеннишою на Землі.(нічого Вам про це не говорить???):-D
    Ви у своєму життю, хоч живу свиню бачили, чи лише у м'ясних рядах???
    Переходимо на тему про свиней.
     
    vitaliy555 та ostrov-28 подобається це.
  2. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    результат чудовий, але для дому. для підприємства це вихід на нуль, якщо зважити, що в собівартість закладено прибуток фермера, зарплату бухгалтера, свинарки, підмінної свинарки, завскладу, ветлікаря, тракториста, сторожа. ось мова про що.


    якщо в селі тримають одного кнура на все село, то всі свині в селі родичі. зазвичай так і є. куди кращі результати коли спарюють спермодозаи.
     
    ostrov-28 подобається це.
  3. мельничук

    мельничук Новачок

    Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    житомир
    Я думаю що 150 кг за 10 місяців такого результату у фермерів нема. І 150 кг це при прирості 0,5 в день при цьому Ви говорили, що це збитково приріст 500-600 грам на поросяті в середньому за рік. більше не виходить. а щоб отримати нулі, потрібно близько 700 грам. а щоб бути із прибутком і того 800 за добу і якби забити кабанчика до 8-10 місяців. отакі вони поросята.
    Я так думаю ,що цифри які вам дали вони не реальні. За десять місяців мати кабанчика в 200 кіло і казати що я виходжу на нулі це або витрати дуже великі або гроші рахувати не вміє.
     
    Останнє редагування модератором: 2 вер 2015
  4. doc22

    doc22 Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Рівне
    Рентабельність вирощування свиней становить 100-120кг живої маси, після набору даної маси свині знижують добовий приріст, збільшується витрата корму на 1кг добового приросту і утримання свиней стає не рентабельне.
     
    Белобородько та ostrov-28 подобається це.
  5. ostrov-28

    ostrov-28 Підмайстер

    Повідомлення:
    46
    Симпатії:
    16
    Можливо я і не надто крутий спеціаліст,але в прайсах "пуріни" яка досить непогана фірма (є і кращі ,і гірші)закладається приріст на добу на кінцевому етапі відгодівлі- 800-900 гр, ... досвід показує ,що при сприятливих умовах буває на фінішному етапі і більше... Це я веду до того,що при закладеному прирості 800-900гр рентабельність сягає більше 50%,то як 700 вами заявлених грамів можуть бути нулем??? не вірите м ені ,прочитайте;) і щось мені підказує що ті розрахунки робились людьми які трохи краще розбирають за нас пишучих на форумі...
     
    КОРА79 подобається це.
  6. hlyust

    hlyust Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    7
    Адреса:
    Ровенская область
    Моя теща прикупила свиней, похожи на обычную, однако цвета как вьетнамские, коричневые, и волохатые, я таких впервые вижу)
     
  7. мельничук

    мельничук Новачок

    Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    житомир
    полосаті
     
  8. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Це тому, що вони вже старі.
     
    Энки подобається це.
  9. мельничук

    мельничук Новачок

    Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    житомир
    скількі їм?
     
  10. Гаманчук
    Онлайн

    Гаманчук Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.765
    Симпатії:
    7.308
    Давайте поділимось способами та методами ,як це правильно сказати,заколювання кабана.Вважаю цю справу важливою,бо від правильного обезкровлення туші,залежить в подальшому смакова якість сала та мяса.Не раз спостерігав туші вишньового кольору,гидко дивитись не то їсти.
    Я випускаю кабана в загончик десь 4 на 4 метри,наношу удар ножем під ліву ногу,через хвилину кабан готовий.Приступаюдо смаліня,тут треба добре прожарти шкірку,щоб вона була мягкою,не шкодуючи енергоресурсу.Для миття використовую Кєрхер 5.200.На землі відділяю голову,а потім підіймаю тушу ручною лебідкою.Випускаю кров у відро,кишківник у таз,печінку та збой на гачок,після промивки,відрізаю по куску від туші,та вішаю на гаках на трубу,для охолодження та стіканні крові,яка ще трохи лишилась,туша завжди має гарний товарний вигляд.Ну і фото,кабан мав вагу 220кг.,роботу виконував сам,по часу-2.5 години,багато часу займає смаління.
    SAM_0300.jpg SAM_0301.jpg SAM_0302.jpg SAM_0304.jpg SAM_0309.jpg SAM_0305.jpg
     
    Белобородько подобається це.

Поділитися цією сторінкою