Своїми руками Солнечный коллектор своими руками - подробная инструкция

Тема у розділі 'Гелио и геосистеми', створена користувачем Andrii_M, 9 лис 2012.

1. viktor28465

viktor28465 Інженер

Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Думаю що ключ єфективності не в тому, що це оксид саме міді, а в тому що оксидна плівка МАТОВА і ТОНКА , мало відбиває і добре проводить тепло.Якщо вже хочеться гальваніки, то можна спробувати для початку дати плюс і мінус на 2 цвяхи у розчині кухонної солі- один точно почорніє, як я памятаю зі своїх експерементів.Свої колектори я покрию або "розчином еластичної смоли в авіабензині* або епоксидкою і в туди і туди добавлю залізоокисний чорний пігмент, і ним же присиплю зверху, поки ще липке, для матовості.Аж самому страшно стало:Hi:.

2. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Я думал, что поглощение - то что упало, но не отразилось. А собственное излучение - отдельно.

3. Паук

Паук Стажер

Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Poltava.UA
    Достал старый нагреватель для бассейна (размеры ±0,5*1м), эксперементирую. Он был накрыт стеклами, посаженными на герметик. Два куска побились, и пока я их отковырял - изрядно помучился. Переобжал новыми хомутиками вход-выход (а то подтекали) и проверил под давлением (3 атмосферы) - нигде не соплит.
    Сейчас в тени +16, минут за 10-15 вода в этом коллекторе нагревается градусов до 45.
    Попробую найти в своем городе б/у циркуляционник, чтобы не тянуть курьерской, и подключить к бойлеру.

[​IMG][​IMG]

джер, leshiy_40 та Палецкий подобається це.
  4. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @Паук, В цієї конструкції сонячного колектора є один великий мінус - шланг намотаний спіраллю .
    Буде збиратися повітря у верхній точці кожного витка шлагу.

5. Паук

Паук Стажер

Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Poltava.UA
    @DINAMIT-UA, до цієї конструкції буде ще насос.

6. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    а як спарви із парусністю? немає змоги покласти дах. довдеться в повітрі підвішувати на кронштьейнах. боюсь зідме.

7. DINAMIT-UA

DINAMIT-UA Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.556
    Адреса:
    Україна
    @gam-ua, Прикріпіть на стіні будинку , тільки якщо там ніщо не закриває сонце.

8. gam-ua

gam-ua Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    @DINAMIT-UA, з південного боку сплошні вікна. і хочу бак на хаті поставить. а систему підключить до труби аз гарячою водою. без газколонки.

9. Gelezo

Gelezo Майстер

Повідомлення:
    83
    Симпатії:
    32
    Адреса:
    Харьковская обл. Купянск
    Тяжеловат будет.

10. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    А якщо зварити дві півметрові гребінки і покришити шланг на метровку. В такому випадку насос буде зайвий.
    А можна із пластику спаяти, тільки вирахувати економічну доцільність виробу(ціну).

Останнє редагування: 3 тра 2015
    viktor28465 та DINAMIT-UA подобається це.

Поділитися цією сторінкою