Порівняння не коректне, в ссср не було конкуренції в принципі - планова економіка. Зараз варіантів маса Всі ці розмови бляхарів - жлобство чистої води з розряду "лохи платять прибутковий 18% а я не заплачу нічого і потім буду вимагати щоб мені індивідуально дозволили 2%"
А у нас на внутреннем производстве есть конкуренция? Олигархат провалы производства старается закрыть таможенными и налоговыми пошлинами, ни чего в это не вкладывая, ну разве что во взятки депутатам.
Є звичайно. Денег нет. Слід нагадати що вже давно будь-які преференції будь-кому скасовані. Імпорт старих машин у всьому світі обкладається максимальними митами, і лиш українці вимагають зрівняти мита на нові і старі машини, а то й геть відмінити як у випадку з евробляхами, і які у т.ч. заважають приходу на наш ринок додаткових нормальних виробників Тут все ясно як божий день, немає грошей на нову - купляйте стару і платіть максимальний тариф, а ні то українського виробництва Вже й так 5 річки дозволили по пільговому миту так ні ж давай шару і підтримку сусідніх економік
трошки обрізав Ваше повідомлення. Але надіюсь, що розясните мені недолугому, в чому проявляється підтримка сусідіх економік ? В тому що машини в гарному стані їздять по дорогах України ? В тому що українці платять за гарні машини в декілька разів менше ? В тому що от-тоті пожадливі громадяни мають можливість краще харчуватись купуючи українські продукти ? В тому що новіші машини більш екологічні ?
В тому що ринок бу авто також чималий ринок. На Заході усіляко стимулюється автовиробництво (і збут) нових авто і встановлені практично непрохідні перепони для входу авто іззовні, це на нові, про бу навіть мовчу. Якщо ще хтось вигрібатиме бу - то це додатковий стимул для виробництва ТАМ і продажу СЮДИ. А ми все життя їздитимемо на бу бо це дешево, і сюди ніхто не зайде бо навіщо коли вони й так насичуватимуть наш ринок своїми старими авто + додатковий ринок автозапчастин для НИХ