Керамическая электронагревательная панель

Тема у розділі 'Радиаторы', створена користувачем ru_7, 20 гру 2011.

1. ЧД_

ЧД_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.134
    Симпатії:
    5.166
    Адреса:
    Lwow UA
    ИМХО лохов хочуть нагріти, а уж потім грітися. :)

o.neymark подобається це.
  2. FlashKa

FlashKa Новачок

Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    0
    Вчора привезли керамічну панель dimol 5 ( пишуть що 12-15м2)
    Повісили на стіну. Залишила сьогодні на цілий день включеною.
    Панель гаряча така, що неможливо доторкнутись пальцем. Але у кімнаті прохолодно (кімната 17 метрів). Панель розміщена на стіні так як пише виробник.
    В чому може бути справа? Холодно (((bunt

Крім того, купила також терморегулятор, але яким чином він може допомогти економити електроегергію, якщо на ньому температура більше 15.6 не піднімається (це така температура кімнати при включеній панелі)

3. andrij64

andrij64 Заслужений майстер

Повідомлення:
    6.382
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Потужність панелі замала. Не покриває тепловтрат.

4. FlashKa

FlashKa Новачок

Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    0
    дякую за відповідь.
    Тобто панель на 500 Вт (вона максимальна у них) є для мого приміщення заслабою?

Чи може стіна, до якої причіплена панель, охолоджувати панель? (стіна без утеплення)
    Якщо я керам. панель перенесу на метр всередину кімнати подалі від стіни, чи це вирішить питання чи таки треба ще одну панель придбати? :cry:

5. andrij64

Повідомлення:
    6.382
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Не може, а таки охолоджує.
    попробуйте повісити на внутрішню стіну. Але не вішайте високо, десь якомога нижче, над самою підлогою.Хоча, можливо нічого не дасть, пробуйте. Я ж не знаю які стіни, вікно, зверху що?
    --- добавлено: 12 гру 2015 у 00:31 ---
    Буде економити тільки в тому випадку, коли поставите на ньому температуру нижчу, ніж 15 грд.

Останнє редагування модератором: 19 гру 2015
  6. FlashKa

FlashKa Новачок

Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    0
    Панель на даний момент висить на відстані 30 - 35 см від підлоги. Вікно на іншій, суміжній стіні.
    Завтра спробую перевісити на протилежну стіну (внутрішню).
    Ввечері напишу про результати, надіюсь допоможе SPR

7. FlashKa

FlashKa Новачок

Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    0
    Отже, батарея (DIMOL MAXI 5) була перенесена на середину кімнати, прикріплена до тимчасової деревяної конструкції, яка її тримає на ніжках. до батареї нічого не доторкається у радіусі метра. (метр від панелі стоїть ліжко)
    пройшло на даний момент 3 години.
    баратея гаряча, але на відстані 10 см від неї - ледве тепло.
    на терморегуляторі 15.8 градусів.

Тепло вже нічого не поглинає (стіни кріплення немає). вона ж мала хоча б на метр від себе гріти? Виробник (компанія DIMOL) вказує:
    • Площа обігріву
      13-15 кв. м.
    • Об'єм обігріву
      32,5 - 37,5 куб. м.
    • Потужність
      500 Вт
    На даний момент буду пробувати повернути панель, адже ефективності ні від панелі ні від терморегулятора я не бачу.

8. andrij64

Повідомлення:
    6.382
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Ні. Це не інфрачервоний обігрівач.
    Все це означає тільки одне- потужності замало щоб перекрити тепловтрати вашого приміщення.

9. FlashKa

FlashKa Новачок

Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    0
    кімната має 17 метрів, це квартира, з основним опаленням пічковим. вікна / двері пластикові, до вікна і до стіни (зовнішньої) - більше метра, ну і крім того вони ж не з дірками :))))
    я допускаю що можливо, виробник вказує максимальну площу обігріву для даної панелі 15 метрів, але наскільки я розумію, вона повинна хоч навколо себе нагріти повітря, хоч мінімально на метр?
    чи можливо я не правильно розумію принцип дії керамічних панелей?

тепловтрат фактично немає, адже у кімнаті без обігріву так і є температура 15,3 - 15.6 градусів (я спеціально пічку не включаю щоб перевірити ефективність). тобто тут не тепловтрати, а відсутність нагрівання взагалі. це при тому, повторюсь, що сама панель дуже гаряча, але вона не продукує тепло далі себе більше ніж 5 см

10. ЧД_

ЧД_ Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.134
    Симпатії:
    5.166
    Адреса:
    Lwow UA
    Мені здаєтся що нема конвекціі повітря. Решта версій не в пользу виробника. :)

Поділитися цією сторінкою