Электрокотел для частного дома 100 м2

Тема у розділі 'Электрокотлы', створена користувачем dimon_01, 3 лис 2011.

  1. Sam17

    Sam17 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    6
    За умови оформлення електроопаленя, користувач отримує ліміт 3000 КВт на місяць за тарифом 0.9 грн. вдень та 0,45 грн. вночі. Відповідно, вартість нормативного куба газу, в еквівіленті електроенергії становить 7,2 грн. вдень та 3,6 грн. вночі. Особисто у мене, при опаленні тільки електрикою, співвідношення день/ніч - 50/50. Відповідно, вартість нормативного куба газу, для мене, становить 5,4 грн.
    Але здається мені, що не все так просто. Чомусь, не зважаючи на утеплення будинку, при опаленні газом кількість його споживання, у мене, зростала. Та і якщо брати до уваги ціну обладнання, ТО, складність і ціну ТО та модернізації, відношення газовиків - перевага за електроенергією. По суті, електрикам взагалі фіолетово, що відбувається після лічильника, а от газовики залюбки поцікавляться де ваша витяжка розміром з пів будинку, а чи не поміняли ви без їх дозволу та оплати за проект котел, а може ви самостійно щось ремонтували. І все це в хамській формі. Встановлення дифтарифного лічильника дозволяє економити і в не опалювальний період. Співвідношення споживання 2/1.
     
    Останнє редагування: 28 лип 2019
  2. GRANT

    GRANT Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    32
    а які ліміти дозволені по потужності кіловат годину , лічильник тепер якісь запрограмований ніби-то , у мене потужна зварочка , в мене в годину пік інколи 10 кіловатів годин може досягнути , питання по лінії від трансформаторної будки теж в знаку "?". якщо всі по лінії врублять електрокотли лінійна мережа розплавиться . якось інтересувався нічними тарифами в РЕСі і там м'яко кажучи мені не дуже зраділи.
    при таких цінах як ви описали можна установити собі батареї з електротенами , так простіше і без насоса який теж споживає кіловати
     
  3. Sam17

    Sam17 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    6
    Цієї зими, приходили газовики. З порогу спробували "наїхати". " Ми до вас, бо в попередній рік попереджали про необхідність встановлення постійно відкритої витяжки діаметром 250 мм., є підозра, що ви могли самовільно замінити котел, на вході в будинок протравоює кран, а ви його новий не придбали, що б ми замінили, будем вирішувати питання про відключення". Час підібрали влучно, було холодно і переспектива відключення при опаленні газом була не дуже.. Я, з задоволенням показав газовий котел встановлений надворі, на піддоні, накритий плівкою. Продемонстрував заглушений вивід газовону на котел. Пояснив, що мене абсолютно не хвилює витік газу до мого лічильника, з труби розміщеної за 3 метри від будинку і купувати щочюсь, признечене для ремонту їх обладнання я не буду. А випадку відключення, заміна газової плити на електро займе години 2, а вирішувати питання про законність відключення я буду не з ними в авральному порядку бо можу замерзнути, а в суді. Пропозийію платного опломбування відводу на котел, я відхилив в грубій формі. Газовики образились...
    --- добавлено: 28 лип 2019 у 11:33 ---
    Ліміт потужності необхідний для оформлення опалення приватного будинку - від 9 КВт. при обмеженні потужності системи опалення до 6 КВт. Квартири - не знаю. По факту цей ліміт - цифра в компютері РЕМ. На сьогодні, обмеження потужності відбувається автоматом на вводі. Лічильники дійсно можуть програмуватись але... Як автомат так і лічильник при заміні встановлюються ті, які придбані самим користувпчем. Хто заважає придбати автомат на 40 А і лічильник без функції обмкження потужності?
     
    Останнє редагування модератором: 5 сер 2019
    GRANT подобається це.
  4. Sam17

    Sam17 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    6
    Ні, не простіше і не дешевше. Потрібно провести окремий провід, та ще й з різних фаз, автоматика і захист на кожну батарею окремо. Це дороще, складніше і не дозволить ефективно використовувати нічний тариф. Мої 50/50 завдяки теплоаккумулятору який нагрівається котлом вночі. А окремі батареї дадуть 3/1 - день/ніч. З приводу радості РЕМ щодо дифтарифного лічильника - не знаю. Скоріш за все, це просто реакція окремих працівників яким не хочеться виконувати додаткову роботу. Я в 2018 році встановив дифтарифні лічильники мамі та тещі - бухгалтер РЕМ трохи крутила носом, бо потрібно робити розрахунки, а вона зайнята вибором косметики з каталогу, електрик переживав, що немає чим доїхати на місце... А сам дозвіл керівництва - без проблем, за 5 хвилин.
     
    GRANT подобається це.
  5. GRANT

    GRANT Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    32
    взагалі ідея нагріти бочку три тони "акумулятор тепла" за ціною 3,6 грн. вночі дуже цікава. цікаво ліміт потужності кіловатів на годину в ночі .головне щоб не обмежували потужність в день . в нових лічильниках РЕС може автоматично вимкнути від мережі абонента . шкода що на форумі нема спеціаліста з РЕСу щоб розтлумачив всю процедуру переходу на економну електрику .а скільки вам дозволено брати по потужності кіловат в годину в день і в ночі .
     
  6. Дмитро-сан

    Дмитро-сан Майстер

    Повідомлення:
    133
    Симпатії:
    56
    Адреса:
    Дніпровщина
    саме тому робляться техумови на підключення....в моєму випадку ще й підключення до 3-х фаз....і дозволили максимальну потужність 12,2 кВТ
    про лічильник згоден, а от автомат на 25А при проведенні робот по під'єднанню працівники РЕС привезли з собою вже опломбований
    геть не простіше....тому, що батареї будуть вмикатись апріорі цілодобово, а сенс в використанні ТА як раз в тому, щоби під час дії низького тарифу максимально нагріти цей об'єм води, а користуватись під час дії високого тарифа
    --- добавлено: 28 лип 2019 у 23:02 ---
    Може ви й правий, але в мене така система відпрацювала вже 3 сезони. Хата 72 кв.м. Зараз під час модернізації я як раз планую в ТА добавити ще один змійовик для ГВ.
    Регулювання нагріву батарей в мене відбувається за рахунок притискання звичайних кранів на входах бо змішуючі крани не дуже бюджетна історія.
     
    Останнє редагування модератором: 5 сер 2019
    GRANT подобається це.
  7. GRANT

    GRANT Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    32
    при нагоді заскочу в РЕС , мене приваблює тепла підлога , електрокотлом простіше регулювати температуру
     
  8. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Так все я на сайтах.
     
  9. GRANT

    GRANT Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    32
    треба вияснити чи дозволяє електромережа по техумовах , в нас павутина кожен протягнув свій кабель по деревах як виходило. РЕС дозволив тимчасово , а вийшло постійно . система павук.
     
  10. Sam17

    Sam17 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    6
    З приводу автоматів. В двох моїх друзів з електроопаленням була пожежа. В обох випадках причиною (ну, хоча б місцем загоряння) були автомати. Це було дешеве китайське гів...о, яке поставив РЕМ, взявши кошти як за встановлення так і за самі автомати (і зовсім не по скромній ціні). Коли я ставив собі дифтарифний лічильник - просто сказав, що автомати купую сам. Інженер запитав чому, я пояснив, на прикладі своїх друзів та назвав марку автоматів які буду купувати і магазин в якому буду купувати (дуже поважний, спеціалізований). Більше питань мені не задавали. Крім того, інженер, начальник дільниці, бухгалтер та директор жо..пу від крісла заради встановлення лічильника і автоматів - від крісла відривати не будуть. А простому електрику, за радість буде встановити нормальні автомати навіть більшої потужності і замутити собі ті, що видали в РЕМ. Єдине питання, спосіб встановлення якщо в короб, то автомати не пломбуються. У Вас напевно встановлено не в закритий короб.

    З приводу роботи системи 3 сезони. Я не казав, що не працюватиме, я казав про обмежену потужність і про те, що в випадку дійсно великих морозів - під 30 (у нас буають і такі, років 10 назад було) система може не справлятись. Знову ж таки, моє твердження базується на дослідженні стандартних, заводських ТА. Може у Вас чи спецзаказ чи саморобний з дюймовою мідною трубкою на змійовику...

    З приводу регулювання.
    Я мав на увазі регулювання температури відразу по всій системі. Тоді змішуючий клапан потрібен тільки один, система управління також потрібна тільки одна. Загальний принцип такий - в ТА вода 90 градусів, а в батареях, шляхом підмішування води з ТА, підтримується температура встановлена користувачем в межах 30-75 градусів. Циркуляція теплоносія вмикається автоматикою по встановленому тепловому режиму повітря.
    Інакше, вода в ТА 90 і в стстемі вона теж буде 90. Так, потрібно регулювати температуру в самому ТА або будуть перепади температури повітря, бо батареї нагріті по максимуму будуть віддавати тепло поступово, по інерції, перегріваючи будинок в тих випадках коли втрати тепла менші ніж потужність системи (коли ще не мороз але топити вже потрібно +10 -5). А у нас мета яка? Використати нічний тариф по максимуму (тобто нагріти ТА по максимуму вночі) але не за рахунок свого комфорту.
     
    Дмитро-сан та DINAMIT-UA подобається це.

Поділитися цією сторінкою