Электрокотел для частного дома 100 м2

Тема у розділі 'Электрокотлы', створена користувачем dimon_01, 3 лис 2011.

  1. Дмитро-сан

    Дмитро-сан Майстер

    Повідомлення:
    133
    Симпатії:
    56
    Адреса:
    Дніпровщина
    Зараз планую те саме.
    Хочу підключити електрокотел параллельно твердопаливному до теплоаккумулятора.
    Переймаюсь як підключити реле часу на трьохфазного котла щоби він включався по двохтарифній сітці.
     
  2. Sam17

    Sam17 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    6
    Це даже просто. Найкраще придбати найпростіший котел, тільки з терморегулятором. Фірмова автоматика коштує дорого, замінити важко.
    Рецепт:
    1 купуєте реле часу на дін рейку і встановлюєте його поруч з котлом. Окремий модуль дешевше, доступний і міняється за 10 хвилин.
    2 піключаете його в розрив лінії керування котла. Пояснюю. Котел 3 фази, три проводи фази + нуль + заземлення. Але підключення тенів проводиться через контактор. А управління контактором через одну фазу. От в її розрив і підключаєте реле часу - тільки розривать не всю фазу, а тільки відвід на контактор. Скоріш за все навіть не доведеться нічого різати, як правило підключення контактора проводиться через контактну рейку.
    І ще порада, не пожалкуйте коштів і підключіть батареї не на пряму, а через змішуючий клапан. Позбавете себе від найбільшої незручності твердопаливного опалювання - перепадів температури.
     
    Дмитро-сан подобається це.
  3. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    А тільки половину....:-D
     
  4. GRANT

    GRANT Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    32
    огрівати електрокотлом можуть собі дозволити лише дуже багаті , також ті кому кіловати виходять дешевше ніж газ , або ті в кого немає можливості на інші види опалення
     
  5. Дмитро-сан

    Дмитро-сан Майстер

    Повідомлення:
    133
    Симпатії:
    56
    Адреса:
    Дніпровщина
    Не дуже зрозумів ....
    Та напевно мені воно не підходить тому, що в мене між ТПК та ТА куди я тепер буду врізати електрокотел відкрита СО, а в теплоаккумуляторі стоїть змійовик через який і йде обігрів в закриту СО по хаті. При використанні ТПК не сталкувався з перепадами тепмератури.
    --- добавлено: 28 лип 2019 у 00:04 ---
    Я з вами погодитись не можу.
    Минулі 3 роки я користувався ТПК + ТА. На минулий сезон купував дров + топливобрикети на 15 000грн. Мої сусіди витрачають приблизно стільки ж на опалення газом, АЛЕ в них у хаті температура не піднімається вище за +21(а в холодні місяці +17-18), а в мене не опускається нижче +24(моїм дітям так комфортно).
    Але минулої зими я стикнувся з проблемою поїхати здому з родиною на відочинок на тиждень і стала боліти голова хто буде протаплювати ТПК. Нібито й не відмовили родичі та все ж у кожного вдома є свої справи і чекати біля котла 5-6 годин поки він вийде на робочу температуру не могли. Як результат на момент повернення додому в хаті була температура +10.
    До того ж статистика закупівель дров показує мені, що акації навкруги вже скоро не залишиться, а за 3 роки вона здорожчала на 150 грн за куб.
    Газ власного видобутку в нас є , але ціну на нього тримають як на імпортний.
    А з електроенергією все більш меньш зрозуміло. Плюс дуже цікава з поглядом на економію ситуація з використанням "нічного тарифа", до того ж ліміт по електроопаленню в сезон 3000 кВт на місяць.
    І ніяких танців навкруги котла без змоги куди небудь поїхати.
    Якби я це знав 3 роки тому то не морочив би собі крашенки з ТПК, а одразу робив би систему електрокотел +ТА
     
    Останнє редагування модератором: 4 сер 2019
  6. Sam17

    Sam17 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    6
    Ну дуже дотепно...
    --- добавлено: 28 лип 2019 у 01:02 ---
    [QUOTE="Дмитро-сан, p
    ]
    Я правильно зрозумів? - ТА нагрівається ТПК, а система обігріву будинку працює не через саму ємність ТА, а через інший контур, змійовик, який вмонтовано в ТА і він (змійовик) нагрвається віт тепла ємності ТА????
    Якщо так, то це збочення. Дійсно, деякі ТА комплектуються внутрішнім контуром (змійовиком), але він пртзначений не для обігріву, а для постачання гарячої води. Його потужність замала, для обігріву. І якщо у Вас, так працює опалення, то будинок або дуже малий або дуже утеплений. Сильний мороз покаже Вам, недолік цієї системи.
    Говорячи про змішувальний клапан, я мав на увазі, коли в батареї подається вода з ТА напряму, але автоматично змішується з водою системи для обмеження її температури. Так, ТА, що ТПК, що ЕК, нагрівають до 90 градусів, а в батареї подається вода з температурою від 30, до 75 градусів ( по потребі, в залежності від температури на вулиці). Відповідно, така система дає можливість накопичити в ТА теплоносій максимальної температури без перегріву приміщення. Якщо ТА нагрівається ТПК, то він працює 3-4 години, на повну потужність ( а це означає, що без сажі та СО), а якщо ЕК, то по максимуму використовуєть нічний тариф. А у Вас обмеження по потужності - контур працює на повну потужність завжди. Просто пощастило, що його повна потужність відповідає теплозатратам приміщеня - пока що.[/QUOTE]
     
    Останнє редагування модератором: 4 сер 2019
  7. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Як є....
    :-D
     
  8. Sam17

    Sam17 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    6
    Це не смішно. Одна із фаз використовується для живлення автоматики котла, систем його безпеки. Одночасно, ця фаза використовуєтья і для живлення нагрівального елементу. Відповідно, навантаженя на цю фазу складається з споживання електротеном та систем управління. В 3 фазному котлі, як правило на кожній фазі підключнно тен потужністью від 3 КВт, саме тому, в котел встановлюють контактор. Системи управління споживають до 300 Вт. Побутові реле часу (яке я пропонував встановити замість автоматики котла) розраховані, як правло на потужність 2,2 КВт. Тому, встановлення реле часу не в розрив тільки управляючого контуру, а в розрив фази в цілому, призведе до роботи реле часу на навантаженні яке перевищує його можливості перемикання. .
     
  9. GRANT

    GRANT Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    32
    я так вас і не зрозумів скільки ви платитимете грошей за 1-кіловат ? з газом все зрозуміло один куб 8-кіловат за ціною 7-гривень
     
    Останнє редагування модератором: 5 сер 2019
  10. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Не смішно, але цікаво як це- розривати не всю фазу.:):Hi:
    --- добавлено: 28 лип 2019 у 09:45 ---
    Вночі- половина від тарифу. З 23.00 до 7.оо. Решта часу- тариф.
     
    Останнє редагування модератором: 5 сер 2019

Поділитися цією сторінкою