Вирощуємо кролів та клітки для кролів

Тема в разделе "Живность", создана пользователем Влад_@, 25 окт 2011.

1. ksjysha

ksjysha Новачок

Симпатии:
    5
    Прочитала всі пости до останнього bravo дуже багато цікавого для себе знайшла. Ми жили в місті,але в дитини були проблеми зі здоров'ям і змушенні були переїхати в село. Чоловік на роботу а я вирішила кроликами займатись,бо були клітки( старі правда) і кролики родичі дали,а головне є де збути. Маю якраз каліфорнійців. Дві королички по 7міс. і кролик вже більше року. Вже мали по одному приплоду по 9 кроликів, всі вижили правда одне потім здохло чомусь,підозрюю що від жари. Прививки робила від чумки і ще від чогось в місяць. Але я в тому далека трохи,щось дали в ветаптеці. Потребую допомоги:bratan: Зараз короличка одна вагітна десь числа 24 має мати маленьких,останнім часом виглядає бідово,їсть погано. Трави не хоче і сіна тоже. Морквиня,капусту і овес лише їсть. Воду даю весь час.Як перший раз мали я не бачила,бо була ще ще в місті....... І ще одна халепа.Клітки нові зробили,але робив основу кум і підлога суцільна з досок без шпарок....Клітки чищу через день,весь час сухенько ніби. Не знаю як тепер бути з вагітною( чи то правильно кітною) короличкою. Вона вже пух дере і кубло мостить з сіна.Можна мені її висунути,щоб почистити клітку? Клітки вринципі просторі може якось так спробувати,щоб її не виймати..... Порадьте будь ласка.

2 пользователям это понравилось.
  2. Влад_@

Влад_@ Наймолодший мастер

Симпатии:
    1.712
    Відповідь: Re: Вирощуємо кролів

ksjysha, виключіть капусту з раціону! А родить вона у вас де? Є маточник?

Добавлено через 36 секунд
    ви нічого не переплутали?

3. ksjysha

ksjysha Новачок

Симпатии:
    5
    Ок,капусту більше давати не буду! А овес зелений можна? чи тільки старий? Про чумку,то мені так в аптеці написали на листочку що то від чумки:) зараз баночку знайду прочитаю,як воно по научному називається....Маточник є.

4. Влад_@

Симпатии:
    1.712

ksjysha, гляньте на баночку будь ласка. Знаю дають тільки пророщений овес дають, а зелень не чув. Овес дають зерном і додають інші зернові. Краще давайте їй траву привялену на сонці і зернові, вода обовязково.

1 человеку нравится это.
  5. ksjysha

ksjysha Новачок

Симпатии:
    5
    Re: Відповідь: Re: Вирощуємо кролів

вакцина називається Геморагівак від геморагічної хвороби кролів.......

6. Влад_@

Симпатии:
    1.712
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вирощуємо кролів

ksjysha, це не чумка:-[ Це геморогічна хвороба кролів скорочено ВГХК. А друге щеплення від Міксоматозу так?

7. ksjysha

ksjysha Новачок

Симпатии:
    5
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вирощуємо кролів

Так друге від міксоматозу :) то мені і аптеці так написали,вони мені все пишуть на листочку,щоб я не попутала нічого. Так і пише від ВГХК ( від чумки) Дивний той аптекар значить=) Як же мені з кліткою бути? :( можна її ще витягувати чи краще якось так легенько почистити?

8. Влад_@

Симпатии:
    1.712

ksjysha, можна перенести тільки акуратно!!!

Добавлено через 4 минуты 46 секунд
    ksjysha, ось прочитайте за ВГХК і Міксоматоз
    Вірусна геморагічна хвороба кроликів (ВГХК ВГБК пастерельоз) - це гостре висококонтагиозне захворювання, яке характеризується явищами геморагічного діатезу у всіх органах, особливо в легенях і печінці.

Збудником ВГБК є вірус, що РНК-містить, який належить до сімейства Caliciviridae. Існує декілька способів передачі збудника. Захворювання має сезонний характер, оскільки виявляється переважно в осінньо-зимовий період. Але впоследніє роки в Україні спостерігалося масове захворювання молодняка 2-3-місячного віку навіть влітку (Корнієнко Л.Е. з соавт., 1999 р.). Респіраторний спосіб передачі, безумовно, грає певну роль в поширенні збудника усередині господарства (розплідника), сприяючи швидкому зараженню всіх тварин, але маловірогідним є те, що збудник може переноситься по повітрю на тисячі киломметров. Внутріутробний спосіб передачі не вивчений, хоча у багатьох представників сімейства каліцивірусов він реєструвався. У поширенні захворювання комахи не грають дротяної ролі. Лише кролики є чутливими до збудника геморагічної хвороби, не залежно від породи і підлоги. Джерелом збудника є тварини, що перехворіли. Чинниками передачі можуть бути корми, підстилка, грунт, вода, інфіковані хворими кроликами. При цьому вірус може зберігатися в шкірках впродовж 3-х місяців.
    Найактивніше вірус геморагічної хвороби кроликів накопичується в печінці, що викликав важкі ураження цього органу, які є основними в патогенезі хвороби. Цим пояснюється її блискавичний характер і високий відсоток летальних результатів серед хворих тварин. У печінці раніше, ніж в інших органах накопичується вірус і розвивається патологічний процес. Поява в інших органах на завершальному етапі розвитку хвороби патологічних змін (розлад гемодинаміки, некродістрофічеськие процеси) є результатом різкого порушення функцій печінки. У передагональном стані розвиваються глибокі порушення мікроцеркуляциі в легенях у формі набряку, що є причиною смерті тварин. Інкубаційний період хвороби обичьно продовжується 48-72 години, інколи 120 годин, при експериментальному зараженні він може бути від 18 до 24 годин. Клінічно хвороба майже не виявляється, має переважно молнієноснй характер. Зовні здорові кролики роблять декілька судорожних рухів кінцівками і гинуть. Лише деякі особини проявляють деяку пригніченість, відсутність апетиту і за 1-2 години до загибелі - виділення з носа (жовті або кров'яні). Встановлено, що температура тіла у кроликів за 32 години до смерті підвищується до 40,8 С. Как правило, при зовнішньому огляді, навіть за декілька хвилин до сметрі кролика, хворого вірусною геморагічною хворобою, важко відрізнити від інших, клінічно здорових тварин. Пригнічений стан зазвичай спостерігають у вагітних самок, які інколи аббортіруют.

Міксоматоз - гостре вірусне захворювання ссавців ряду Зайцеподібні, що характеризується серозно-гнійним кон'юнктивітом і утворенням пухлин в області голови, ануса і зовнішніх статевих органів.

Збудник - вірус міксоми (Myxomatosis cuniculorum), рід лепопоксвірусов, сімейство поксвирусов (Poxviridae); патогенність для людини не встановлена.

Історична довідка. Це захворювання було вперше описане Джузеппе Санарелли і Альфонсо Сплендор в Уругваї і Бразилії (роботи 1896-1909 рр..); Було встановлено, що носієм вірусу був один з місцевих видів Зайцеподібні, який виробив несприйнятливість до нього. У 1950-і рр.. міксоматоз був цілеспрямовано завезений для боротьби з дикими кроликами спершу в Австралії, а потім до Франції, у Франції процес вийшов з-під контролю, і вірус міксоматозу поширився по всій Європі.

Епізоотологічні дані. Сприйнятливі зайці, дикі і домашні кролики. Джерело інфекції - хворі і перехворіли Зайцеподібні. Основне значення в поширенні інфекції мають Кмари і кролячі блохи, які є механічними переносниками вірусу. Епізоотії виникають в періоди року, пов'язані з періодом масового розмноження переносників.

Клінічна картина. Інкубаційний період - 6-11 діб. Гострий серозно-гнійний кон'юнктивіт (набряк і злипання вік, слизово-гнійні витікання), освіта в області голови, ануса і зовнішніх статевих органів твердих підшкірних пухлин. Шкіра голови зібрана в валікообразние складки, вуха звисають («голова лева»). Розрізняють дві форми міксоматозу: набряклу і вузлову. Хвороба в набряку триває від 4 до 10 днів, іноді до 4 тижнів. До 90% кроликів, хворих цією формою міксоматозу, зазвичай гинуть. Вузликова форма триває 30-40 днів. Смертність при цій формі становить 50 - 70%. Патологоанатомічні зміни. Набряк підшкірної клітковини в місцях утворення пухлин. Пухлини білуватого кольору, при розрізі з них виділяється серозна рідина. Легкі часто набряклі і містять запальні вогнища. Гіперемія і збільшення лімфатичних вузлів і селезінки.

Діагноз. Ставлять на підставі епізоотологічних даних, характерних клінічних ознак, патологоанатомічних змін і результатів лабораторних досліджень.

Імунітет. Ті, що вижили після міксоматозу кролики і зайці набувають практично довічний імунітет до цієї хвороби.

Диференціальний діагноз. Диференціюють від інфекційного фіброматоз і стафилококкоза.

Лікування. Недоцільно.

Профілактика і заходи боротьби. Вакцинація кроликів в загрозливій зоні. При виявленні захворювання забій всієї групи кроликів.

1 человеку нравится это.
  9. ksjysha

ksjysha Новачок

Симпатии:
    5
    Щось таке бігає в мене в клітках :)

Вложения:

• 150712-0922.jpg
      150712-0922.jpg
      Размер файла:
      76,9 КБ
      Просмотров:
      366
    • 150712-0923.jpg
      150712-0923.jpg
      Размер файла:
      77,3 КБ
      Просмотров:
      325
    2 пользователям это понравилось.
  10. Влад_@

Симпатии:
    1.712

ksjysha, скільки їм?:) А батьків можна фото?
    Красиві:)

Поделиться этой страницей