Будинок без жодної цеглини

Тема у розділі 'Наша стройка', створена користувачем семен, 9 жов 2011.

  1. urikon4

    urikon4 Новачок

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    украина
    Семен можете розказати подробніше про приточно-витяжну вентиляцію?
     
  2. семен

    семен Майстер

    Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    http://www.vashdim.net/?p=448 Почитайте на сайті.
     
  3. markovv

    markovv Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киев
    яка вартість повністю такого будинку розміром десь 8х12м?
     
  4. семен

    семен Майстер

    Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Цей будинок мало чим відрізняється по вартості від звичайних. Якщо хочете зекономити без втрати якості то це можна зробити грамотно спроектувавши сам будинок. Наприклад розмір 8*12 замінити 10*10 і вже матимете зайві 4м2 при тих самих затратах на стіни. Можливо єрунда але це майже 5% - такої знижки не дасть жоден магазин будматеріалів. Розміри балок 6 метрів - зробіть проліт під них і відходів менше. Розміри лінолеуму чи коврового покриття теж кратні 0.5 метра - сплануйте кімнати виходячи з цього. Замість новомодної металочерепиці покрийте звичайним шифером і пофарбуйте а на різницю у ціні вийдуть меблі на весь будинок . І т.д. При моїй технології економиться на стінах - 75% порівняно з цеглою та на кваліфікованих працівниках - при муруванні та утепленні.
    Якщо прямо відповісти на Ваше запитання то одноповерховий будинок 100 м2 з усіма внутрішніми системами , під ключ (залишиться поклеїти шпалери, повісити люстри та встановити сантехніку і можна заносити меблі) у своєму регіоні я збудую за 25 тис дол з матеріалами включно.
     
    solo_99 та Andrii_M подобається це.
  5. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    в нашому селищі був раніше фарфоровий завод,на якому теж було багато відходів гіпсових форм, багато хто з цих відходів будував собі гаражі, сараї, пристройки...самі хати щоб будували не бачив...Сказати що такі стіни теплі, я би не сказав, гіпс теплий якщо сухий, а вологу він тяне надто швидко, особливо с цементу, тому поєднання гіпсового щебню та цементного розчину, мабудь не надто вдале...у нас с цих форм робили блоки 200х200х400 в якості звязуючого використовували той самий гіпс, на підприємстві гіпсу хватало, варили його самі, і марка того гіпсу була вища ніж Г-16...Стіни с таких блоків були теплі, якщо вони були сухі...Для того щоб вони були сухі виконували певні умови:
    1.Високий фундамент,між фундаментом то гіпсовими блоками обовязково класти гідроізоляцію, в ті часи це був рубероїд та бітум (до речі на вашому домі я такого не бачив)
    2. Блоки клали на вапняний розчин, або на комбінований з вапном розчин.
    3. Цементом стіну не штукатурили,штукатурили комбінованим вапняним розчином, розчин був якісним (робили самі)
    В ті часи пластикових вікон не було, отже проблем з вентиляцією приміщень теж не було...пінопласту не було, отже нічого не заважало стінам сохнути природним чином...
    Гадаю, що при поєднанні пінопласту та таких стін, примусова вентиляція тільки і спасе ситуацію...(як і говорили мої попередники)
    як на мене то поєднання гіпс, цепент та пінопласт вкрай невдале,якщо і клеїти пінопласт на стіни то з вентиляційними зазорами...але для цього потрібно правильно розрахувати товщину пінопласту, щоб в цих зазорах не конденсувалась волога...Гадаю, що в данному випадку, примусова вентиляція обовьязкова (як і говорили мої попередники)
     
  6. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    семен, як справи з вашим будиночком?
     
  7. семен

    семен Майстер

    Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    74
    Йдуть потроху далі. Почав робити систему опалення але закинув бо вуличної роботи назбиралось. Збудував гаража, роблю прилеглу територію - доріжки , клумби ,дерева посажу і т.д. Відпишусь трохи згодом , як зроблю фото.
     
    Andrii_M подобається це.
  8. Proky

    Proky Стажер

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Днепропетровск
    Маю неприємний досвід користування таким перекриттям стелі. В очереті з глиною велика колонія рудих мурашок потрощила навіть стропила з акації...
     
  9. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Ви молодець Семен! І хата буде бомбова. мені здається ,але я б побоявся деякі матеріали використовувати.Наприклад комиш . А так ,то я знаю один будинок ,що збудований по приблизно вшій технологіїї ,але гіпс там гіршої якості і пористий ,але будинок стоїть і не хитнеться ))) ось вже 10ть років. Стіни тільки там 500мм товщиною.
    П.С. Значить 1989р ,ми студенти .......Горілку бувало хтось привозив з дому ......З Чечні пам"ятаю чачу хлопці привозили ,з Білорусі з картоплі,Вінницькі то з буряка то з цукру ........А от Хмельницькі з очерету )))))) Як зараз пам"ятаю ,ми такого не чули ,щоб з очерету гнали горілку )))
     

Поділитися цією сторінкою