Хочу поставити дерев`яні вхідні двері: "ЗА" і "ПРОТИ"

Тема у розділі 'Окна, двери, перегородки', створена користувачем BVM, 6 жов 2011.

  1. Ukrdoor

    Ukrdoor Новачок

    Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    4
    Входные лучше ставить металлические, защита и долговечность намного лучше.
     
  2. Аnatoliy

    Аnatoliy Бригадир

    Повідомлення:
    182
    Симпатії:
    161
    Адреса:
    Волинь
    Відповідь: Re: Хочу поставити дерев`яні вхідні двері: "ЗА" і "ПРОТИ"

    хоч сам столяр,донедавна радив теж саме.Але останнім часом почастішали замовлення на деревянні,оскільки виявилось,що антикорозійний захист у металічних відсутній,лише декоративне опорядження.Сам оглядав двері,на котрих почало лущитись покриття та прогнив низ полотна.Можливо це тільки на низькобюджетних зразках,але саме такі,в основному,і купує покупець(чому,думаю зрозуміло).Поки,все-таки, раджу на освітлену сонцем сторону житла ставити метал,оскільки сонце дуже агресивно впливає на двері з деревини.Якщо ж наполягаєте на деревянних,то подбайте про затінення полотна на протязі всього дня.На затінених сторонах будівлі сміло можна ставити деревянні,але виготовлені по технології ,,клеєний брус,, і не надто захоплюватись надмірним плетінням полотна(естетичне та художнє виконання конструкції),такі більше підходять для кімнат.Масив дуба не радив-би,оскільки дуже чутливий до змін погоди(вологості),але то воля клієнта.Відбірна сосна прослужить не гірше,зрозуміло,якщо витримані технічні нюанси при виготовленні такого блоку.
     
  3. Gotsa

    Gotsa Стажер

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    1
    Хорошие наружные двери из дерева мало чем будут напоминать дерево, но имеют право на жизнь, главное убедиться что не будет сырости, например плохо отапливаемое помещение )прихожая, коридор) и конденсат обеспечен, а это влечет гниение(играть не будут, шибко много там химии).
    Металические двери это убожество, или космическая цена.
    Пластик самое то, но тут надо учесть, хорошие металопластиковые двери обойдутся дороже хороших деревянных, имеется ввиду настоящие входные двери, а не с балконного профиля.

    И так, для общей пользы - современные материалы из дерева для наружных работ настолько обработаны химией, что им не страшно ничего, а обратная сторона этого дерева экологичность и миф что это дерево дышит.
     
  4. Аnatoliy

    Аnatoliy Бригадир

    Повідомлення:
    182
    Симпатії:
    161
    Адреса:
    Волинь
    +100%.Вікон це теж стосується.Якщо бажаєм,щоб матеріал не руйнувала гниль,або не гриз шкідник,то обробляєм хімією,а це,хто б там що не писав - яд.Якщо дверний або віконний блок і дихає,то лише за рахунок нещільностей у притворі,та між ущільнювачами.
     
  5. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    У мене в будинку двері дерев'яні, переважно кустарного виготовлення. Вхідні - перші (на малу холодну веранду - прості кустарної роботи засклені, покриті німецьком лаком для зовнішніх робіт (марку не пам'ятаю, але 11 років тому платив біля 20 долларів за літр). Далі в будинок ведуть заводські білоруські двері з шпонованого массива деревини під акриловим лаком. В цілому задоволений, але при високій вологості столярка трохи грає.
    Вікна дерев'яні більше бачити не хочу - міняв на веранді і одній кімнаті тоді ж , у 2002-му - нема на що дивитися. Потім інші поставив металопластикові - нема проблем, ну окрім додаткової системи вентиляції, але над цим працюю
    https://krainamaystriv.com/threads/3946/page-5 повідомлення 48.
     
  6. Yelik

    Yelik Майстер

    Повідомлення:
    220
    Симпатії:
    62
    Адреса:
    Львів
    Водяними однозначно краще. Хоча для зовнішніх дверей, особливо на південній стороні, ще дуже необхідний дашок, який би захищав в сонця, дощу, снігу.
     
  7. KostKovalchuk

    KostKovalchuk Підмайстер

    Повідомлення:
    74
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    Івано-Франківськ
    В мене подвійні двері вхідні дерев'яні. Стоять вже років з 10. Перший поверх. Ніяких грабіжників і проблем з атмосферними умовами) виглядає красиво
     
  8. Yelik

    Yelik Майстер

    Повідомлення:
    220
    Симпатії:
    62
    Адреса:
    Львів
    Можна фото?
     
  9. ДелавойДеятель

    ДелавойДеятель Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    1
    Минусы деревянных дверей это пожалуй случаи набухания осенью, что могло приводить к проблемам закрывания и слабой безопасностью от воров. А вот железные двери из минусов имеют - свою дороговизну, в остальном даже не знаю в чем их можно упрекнуть.
     
  10. dveriok

    dveriok Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    За : дешевша ціна
    Проти: захист від крадіжок, менша стійкість від адмосферних умов
     

Поділитися цією сторінкою