Помогите выбрать твердотопливный котел

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Вован 59, 14 вер 2011.

1. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.677
    Симпатії:
    1.698
    Адреса:
    Украина
    Я бы тоже ставил КСТ на всяк случай и дотягивал до весны . А весной спокойно искал нормальный котел . Глядишь понравится и основным ТТ станет. Я себе вроде для образца ставил , а теперь - зачем этот газ , если он може 12 часов гореть при стабильной температуре .
    Жалко тех людей которые в ажиотаже гребут что попалось , тратя при этом приличные деньги ,а потом будут смотреть на этот памятник т.к. пользоваться им слишком напряжно.

2. roman1444

roman1444 Підмайстер

Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    1
    Наверное так и поступлю.
    Спасибо!

satok подобається це.
  3. Anjey217

Anjey217 Бригадир

Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    цієї неділі був на нашому ринку, всі продають дефро, корді, віадрус, сас, данко і тому подіібне. І що пічально перешуганий. народ то купує за 1к+/- не гривень. Один торгаш хвалився "я сьогодні продав 14(!) котлів" а асортимент в нього з польських вугільників.

4. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.677
    Симпатії:
    1.698
    Адреса:
    Украина
    Поляки опять поднимутся. Хорошо хоть такие у вас , а то аообще игрушки , куда и одно полено с трудом запихнешь.

5. Нинь ХАО

Нинь ХАО Майстер

Повідомлення:
    128
    Симпатії:
    42
    Адреса:
    Größte Stadt im mittelalterlichen Deutschland
    На мій погляд не дуже раціонально.
    1) Стс працює лише на дровах, але довго. Коштує дуже дорого (на рівні з імпортом), але можно зекономити за рахунок ТА, т.я. він там зовсім не потрібен. Та має переваги в ККД на потужностях відмінних від 10%.
    2) Т.А. повинен заряджатись за один раз, тобто потрібен котел з надлишковою потужністю.
    3)Котел на Т.А. працює на 100% потужності, тобто ви не відчюєте різниці між СТС та звичайним котлом у витратах деревини, а зпалювати вугілля та торф вже не буде можливості.

Тому на мій погляд: Або СТС потрібної потужності, або ТА на 2-4 м. куб та Віадрус або Огонек ДГ 25-50кВт.

Andrii_L подобається це.
  6. Anjey217

Anjey217 Бригадир

Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    А що у вас продають?

7. roman1444

roman1444 Підмайстер

Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    1
    Я и не планировал СТС+ТА, принцип работы ТТ с ТА знаю, по этому и подбираю с избытком по мощности.
    На огонек не обращал внимание, я думаю "Огонек 28 ДГ" было-бы в самый раз.
    Кто видел/пользовался этим котлом, как отзывы?

8. Нинь ХАО

Нинь ХАО Майстер

Повідомлення:
    128
    Симпатії:
    42
    Адреса:
    Größte Stadt im mittelalterlichen Deutschland
    Мої відгуки саме від 28 ДГ будуть десь навесні, тому що зараз він лише замовлений, буду в Старобільску наприкинці місяця, тоді й зможу його забрати та змонтувати.
    Коли директор заводу робив мені екскурсію по виробництву, то мій вибір між 16НГ та 30Д змінився на користь 28ДГ, бо дуже сподобався теплообмінник.
    На мій погляд, він буде найбільш економічний, та й можливисть спалювати різни види палива теж гарна річ в швидкоплинній дійсності нашої країни.

Останнє редагування: 7 жов 2014
  9. Anjey217

Anjey217 Бригадир

Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    gjkzr, ваш ттк з та працює?

10. солтес

солтес Прораб

Повідомлення:
    965
    Симпатії:
    407
    Адреса:
    НІК ПЕРЕДАНИЙ ШАХМАТІСТУ
    Прошу звернути вашу увагу на конструкцію розсіювача повітря в топці в котлі Буран.

Поділитися цією сторінкою