Помогите выбрать твердотопливный котел

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Вован 59, 14 сен 2011.

1. юриййй

юриййй Заслужений майстер

Симпатии:
    1.288
    Я згоден з малюком. Тт котел повинен бути з механізмом , який регулює його потужність незалежно від людини. Це може бути рт або вент з контролером.

2. Vasil77

Vasil77 Заслужений майстер

Симпатии:
    1.126
    Уявляєте!, така проблема не тільки в котлах! Досі їздять автомобілі , без АВС, трекшенконтрола, подушок безпеки, на лисій гумі в ожеледицю! Наслідки ДТП ми всі бачимо в новинах.
    Жоденому власнику Ауді А 8 чи Порше Каєн не гарантовано безаварійне керування автомобілем.
    Той хто придбав котла за кілька Т амереканських та той хто зліпив котла на останні гт мають майже рівні шанси втрапити в халепу. Так при наявності купи систем захисту наслідки можуть бути менші ніж при "болтику". Кожен сам вирішує яку міру відповідальності він доручає автоматиці, а яку міру кладе на свої плечі.
    Досі існують люди котрі працюють за 200 гр в день (мін зарплатня) і мають прокормити численну родину!

Erni нравится это.
  3. Владмир

Владмир Заслужений майстер

Симпатии:
    7.932
    @Vasil77,
    Но если чувак не поставил доже группу безопасности, то кто ему виноват, что рвануло котел?

Erni и Vasil77 нравится это.
  4. Малюк

Малюк Прораб

Симпатии:
    480
    Уявляєте у мене теж є родина , і заробітна плата моя145 грн на день, так що я знаю скільки що коштує і як вижити на 200 грн на день я дуже гарно розумію.

Последнее редактирование: 27 янв 2019
  5. Алекс Иваныч

Алекс Иваныч Прораб

Симпатии:
    426
    У меня устройством от закипания котла служит ТА. РТ снял после установки ТА за ненадобностью. Объем ТА конечно должен соответствовать объему шахты.

РЕПЕЙ и Малюк нравится это.
  6. РЕПЕЙ

РЕПЕЙ Бригадир

Симпатии:
    143
    Подскажите - какой диаметр трубы между котлом и ТА ? И какой кран стоит на этой трубе ?

7. Алекс Иваныч

Алекс Иваныч Прораб

Симпатии:
    426
    Диаметр 1,5 дюйма (Ду40) сталь. На обратке стоит обратный клапан лепестковый (хлопушка) тоже Ду40. ЕЦ работает замечательно. Все остальное ( насос, трехходовой) стоят на байпасной линии, и не мешают ЕЦ.

РЕПЕЙ и Erni нравится это.
  8. Yanuwevsky

Yanuwevsky Інженер

Симпатии:
    585
    Добавлю свою думку про товщину металу котла,вона має значення і немале.Розрізав не менше десятка дровяних котлів і котел з металу 3мм старше 4-х років не бачив,за умови що котел без обвязки.Також були експонати що по десять років на вугіллі працювали,а на дровах помирали у кінці сезону.Довго живуть тонкі котли якщо класичного типу які жарять на повну потужність,а режим тління і сирі дрова то для котла смерть.Моя думка що внутрянка котла це мінімум 5мм,а по поводу морального устарівання,то навряд найближчим часом щось придумають краще.

полюс и Forius нравится это.
  9. Vasil77

Vasil77 Заслужений майстер

Симпатии:
    1.126
    Мій досвід у теплотехніці більше 20 років, Досвід мого батька біля 50 років. За спотереженнями періодичність змін у обладнанні складає 8 років. За 2-3 роки проходять незначні конструктивні зміни, на котрі не варто звертати увагу, після 5 років відбуваються значні зміни, 8 років то термін глобальних змін та за цей час використання більшість конструкцій повністю вичерпують свій ресурс та потребуюь заміни.
    Приклад: конструкція типу "шахта-холмова" Чи мала вона популярність 5-6 років тому?. Так 3-4 роки всі "просунуті" саморобники стали активно нею користуватись, 2-3 роки вже більшість заводських конструкцій дуже наближені до цієї конструкції... За 5-6 років більшість користувачів вже "натішиться" запахом димка та димогазами 400+С, креазотом в ТО ... і перейде до інших конструкцій. Прилизно така сама ситуація і з "піролізними" варіантами, де більшість конструкцій прив"язані до Атмос-СД. Можете самі проаналізувати як далеко просунулась думка в "абгрейді" такого варіанта котла Та за який проміжок часу.
    Думаю наступний крок то "традиційна топка" + автоматичні пристрої для подачі твердого палива (щепа, пеллет...) саме це треба очікувати в наступні 7-8 років.

10. Владмир

Владмир Заслужений майстер

Симпатии:
    7.932
    @Vasil77,
    Это шаг назад а не вперед.
    Перспектива за универсалами, шахтник с горелкой.

Поделиться этой страницей