Помогите выбрать твердотопливный котел

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Вован 59, 14 вер 2011.

1. ysfox

ysfox Стажер

Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Львів
    Це я розумію.
    Порівняння було дане щоб отримати відповідь на ось ці роздуми: "Але проводяти в розумі порівняння з 66л атмосом друга і тим що йому 1ї заправки хватало на день щоб догріти будинок і ТА, но на мій будинок хватило б і 100л. Де тоді дівати ще 100л дров які горітимуть в пусту. Хіба завантажувати меньше. Трохи попалити і подивитись що треба і вантажити скільки треба і не більше :)."
    От і все, не більше і не меньше. Як себе поводитиме котел не повністю загружений і на що це вплине.

2. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    це не правильно підібраний теплоакумулятор.у Вас також таке утеплення як у кума?в будинку 20С і 25С це трішки різний комфорт,і різна тепловтрата..мені особисто при 20С xолодно.

silverneo та Владимир В подобається це.
  3. ysfox

ysfox Стажер

Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Львів
    Так він сам це вже зрозумів. Знаєте як то прийшли вони на фірму ті "спеціалісти" нарадили...
    У нього теплі падлоги на першому поверсі, інколи гріють так що ходити жарко). На другому поверсі 21-25 градусів, це при тому що зверху бетонне перекриття і практично не утеплений дах. Як приходжу до них то мені жарко. Я звик до 15-20 в квартирі з нашим то центральним опаленням).

В мому будинку ситуація така. Стіни 40см з керамзито-блоків. Побудовані так що в них 4 повітряні проміжки які чергуються між собою з ряду в ряд. Ззовні тепла перлітова штукатурка товщиною 5-7см. Дах утеплений мінватою 15см. А там де бляха дуже длизько підходить до стелі другого поверху (це мансардні приміщення) там подвійний шар вати. Далі йдуть плівки і підвісна гіпсокартонна стеля. Вікна енергозберігаючі з трьома склами. В планах ще утеплити підлогу на першому поверсі екструдованим пінополітиролом 5см і по периметру весь фундамент ним же. Матеріали вже купив але все часу не хватає щоб все доробити. Одної суботи просто не вистачає для всього... Дві зими підряд в будинку стояли пляшки з водою на першому поверсі так вони не замерзали. Всю зиму по суботам був в будинку не зупиняв ремонти, так нормально себе почував, при тому що нагрівав його хіба діодною лампою 10ват))) і собою))) а на дворі бували морози і до -20 :). Я не кажу що будинок над теплий але й не холодний. Будинок по тех паспорту 178м2 (з яких 24м2 це гараж в якому триматиметься десь +8 щоб лише не замерзав), стелі 2,7 на першому поверсі і 2,5 на мансарді.
    В гаражі хочу поставити котел а над ним ТА і гідроакамулятор на 100л. От так:
    ТА на 800л. З котлів поки ніяк не виберу. Наразі скоротив до трьох позицій: СТС 20 стандарт, Калвіс 2-20 і СДК 20. Не ображайтесь але більше схиляюсь до двох останніх варіантів, хоча усі вони мені подобаються і тому так важко вирішити.

Останнє редагування: 22 кві 2016
  4. Vorfolomey

Vorfolomey Інженер

Повідомлення:
    737
    Симпатії:
    836
    Адреса:
    Светловодск
    Топить раз у день. Це згорає одна закладка, чи ще добавляє дрова?

5. ysfox

ysfox Стажер

Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Львів
    На одній закладці. До покупки ТА топили 2 рази на день. Зранку як ставав на роботу і в вечері як повертався. Чи два рази на день вони топили до утеплення будинку і фундаменту, мені важко сказати бо давно це було. У нього ще батько цікаво зробив - купив прозорий сотовий пластик. Повирізав з нього прямокутники під розмір скла і на зиму поприклеював на вікна двостороннім скотчем. Виглядає досить гарно. Але саме цікаве те що каже підняв цим температуру в будинку десь на 3-4 градуси зменьшивши тепловтрати через вікна.
    В останній раз як був у них в гостях то на вулиці було десь -5. Вони минулий день взагалі не топили, в будинку було длизько 16-20(на верху) градусів, якраз на вечір збирались знову запалити котел бо вже ставало прохолодно.
    Я не хочу розказувати про якісь чудеса, але це те що сам бачив.

6. Vorfolomey

Vorfolomey Інженер

Повідомлення:
    737
    Симпатії:
    836
    Адреса:
    Светловодск
    Чому запитую. З котла, камера загрузки в якого 66 літрів, максимум що можна получити, з однієї закладки, це 66 квт.г. Рахуемо, що дрова були втрамбовані гарно. Це виходить, тепловтрати в будинку, на 100 кв.м, 2.75 квт.г. Дуже непоганий результат.
    Це я до чого.
    Якщо надумаєте брати котел, в якого камера загрузки 200 л. вирахуйте, який треба ТА, щоб небуло проблеми, куди подіти надлишок тепла.

7. Iven

Iven Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Котёл, который стоит у меня в котельной имеет камеру загрузки (полезный объём) около 150 л. Отапливаю дом чуть больше 100 м2, на сезон уходит около 10 складометров дров. Бывало и такое, что кидал меньше охапки дров (5-6 полешек) и хватало на сутки немного подогреть дом до комфортной температуры.
    Есть опыт эксплуатации котла с камерой загрузки меньше 50 л - камера маленькая, но котёл прожорливый такой, что в день несколько банановых ящиков уходило в межсезонье, а в морозы даже топить не пробовал - газом топил.

Vanja1985 та ysfox подобається це.
  8. Vorfolomey

Vorfolomey Інженер

Повідомлення:
    737
    Симпатії:
    836
    Адреса:
    Светловодск
    У каждого, комфортная температура разная:) У меня сосед, газом топит, говорит что для него 18 за глаза, но , как то зашел к нему в гости, а он в двух свитерах сидит, телек смотрит.:-D

Дмитрий ДАР, Iven, ysfox та 2 іншим подобається це.
  9. ysfox

ysfox Стажер

Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Львів
    Тому й питав чи можна не дозавантажувати котел до максимуму, що б в деяких випадках не думати потім куди дівати тепло. Але бачу по практиці пана Івана що можна й невеликими кількостями топити.
    У мене проблема з приміщенням під котельню там великий ТА не поставиш (ширина приміщення 150 см), а самому варити якось страшнувато. Але 800л на 20кВт котла має бути достатньо.

10. rondlyk

rondlyk Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    А скільки дров у тому 20 кВтному буде ?

Поділитися цією сторінкою