Недавно общался с человеком, строящим свой дом(в смысле, себе дом) из таких же материалов и по такой же технологии. Впечатлён, век живи(ну уж, сколько отмеряно), век учись. Честно, меня не хватит на проект и все расчёты... У Вас всё надёжным и...такимкакимдолжнобыть кажется...
Дякую. Просто цей будинок вистражданий та продуманий з урахуванням досвіду. Як свого, так і колективного форумського(а якщо чесно, то і не одного!).
Форум-(не хочетсся быть банальным) уступает только реальному общению. Не поверите, я зарегистрировался здесь два года назад только лишь для изучения(...скорее ознакомления), что можно вытворять обычным ручным фрезером. Кто-бы мог подумать, что именно здесь увижу Ваше строение ближе. Если возможно, и будет уместно... как Ваш пруд, как лины(надеюсь, и здесь, кому-то интересно)? мне, так точно
Трохи флуду(тема ж моя!). Я зареєстрований на багатьох спеціалізованих форумах. Був навіть учасником FH, але пішов звідти після початку війни. Хоча форум дуже інформативний і цікавий, але ... не зміг поступитись принципами - Московія мій особистий ворог. Форум Країна Майстрів більш демократичніший, але й не меньш інформативний. Сама атмосфера на форумі більш нагадує сімейну: - батько підкаже, мати посварить, а старший брат пошуткує. Але завжди(майже) можна знайти потрібну інформацію... Реальне спілкування має свої проблеми - часу не завжди вистачає. А тут задав питання - отримав відповідь/пораду. Або сам знайшов у темах... До речі, поділіться своїм вмінням роботи на ручному фрезері - придбав таку штуку вже рік, але використовую виключно при заготівлі рамок для вуликів - для бічних планок з розділителем Гоффмана. А цієї зими потрібно почати виробляти вулики - хочу трохи розширити пасіку... Стосовно ставочку та його мешканців. Стала крига - ще дуже слабка та місцями з відкритою водою. Цікаво поводить себе молодь карася - збирається на поверхні вздовж смуги між водою та кригою та плямкає ротами, неначе набирається повітря на довгу зиму. Рибу вже не годую. Заготував трохи корму - придбав макухи та комбікорму і сховав у металеву бочку від гризунів. Линків вже не видно, зарились у мул. Хочу взимку, при сталій кризі встановити стовпи для містка - прорізати ополонки та забити у мул, скріпивши між собою, а навесні застелити дошками та обладнати перилами. Така задумка... По будинку. Вчора встановили останнє, найбільше вікно/балконний блок(без балкону). Тобто, будівля вже захищена від атмосферних опадів. Доробив металевий каркас сходів на горище - дружина називає його другим поверхом, а я противлюсь, бо вистачає місця на першому. Поки що не кріпив, треба облаштовувати чорнову підлогу. На цей рік ще хочу нарізати вже висушену шалівку для стелі/підлоги горища. Закупив ще влітку і закинув на балки перекриття. Дошка необрізна 4-х метрова і кривенька, тому треба порізати в розмір між балками та обрізавши, вибрати чверть для стикування - думаю так буде меньше відходів. Можливо прикуплю OSB для стелі, але ще з цього приводу розмірковую - стеля буде з гіпсокартону, може і не потрібно "чорнову". А може зроблю натяжну - син каже що це дешевше і практичніше. Думаю, час є... dmitriyda, які новини у Вас? Коли почнете свою тему?
captain Grey, а на чем вы по своему огороду перемещаетесь? Там же два раза туда-сюда пробежишь и уже в осадок выпал. Если пешком, то это столько км намотать можно!
Пішки бігаю. Хоча маю думку змайструвати причеп до свого мотокультиватора. Більш нагальна тема - облаштування(поновлення) будиночка на пасіці. Постійно щось забуваю взяти, коли йду до бджіл, от вчитель мене і ганяє туди-сюди. А так весь реманент та запчастини розміщу в будиночку пасічника і бігати буде набагато ближче.
Надо какую-нибудь тачку хоть трехколесную. А иначе пока достроите, а потом еще и обслуживать, то одна беготня будет кучу времени отнимать.
Навіть не знаю що відповісти... Тобто Ви гадаєте, що в мене немає тачки будівельної? Чи "тачки" що є автівкою? Якщо не секрет, чому у Вас склалось таке враження?
Попробуйте поискать льняное масло нашего производителя. Выходит в районах 70 грн. за литр. А если брать в больших количествах, то и дешевле. Есть белорусское с воском пчелиным, в районе 100 грн., оптом дешевле 85 грн.