Горный велосипед, но какой?

Тема в разделе "Спорт и здоровье", создана пользователем Vladlen, 13 июл 2011.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    мене ті динамки "добивають". Відкрутив і закинув подальше.. Щоб її крутити, треба купа сили, та ще і ролик спилюється, проковзує, в калюжу заїхав - світло погасло..
    краще з дому набрати повну кишеню батарейок - практичніше.

2. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Симпатии:
    10.846
    @Voyutichi,
    Я років більше 30-ть це закинув, але перегрібав залізяки і надибав кучу бутилочних дінамок, ось і промайнула думка, як про резервне джерело(і не більше). Вирішив запитати.
    Тут не стояло питання про батарейки, суть вся в резерві.(що воно не слабо тормозить і весь час шумить я знаю)

3. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    так що тут думати, паяльник в руки і паяти. Можна КРЕН5 застосувати..

4. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Симпатии:
    10.846
    @Voyutichi,

Сьогодні розпитав у меншої, чи годна вона крутити педалі і користуватися смартфоном, відповідь відома. А паяти мені все одно, як дурневі із гори бігти.
    Зроблю, відпишуся.

Voyutichi нравится это.
  5. Vladlen

Vladlen Шабашник

Симпатии:
    695
    яким чином?

6. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    через власне недбальство.. Я вірив, що у нас у місті нема злодіїв, тому залишав ровер всюди і без всяких замків.. І цілий рік нігде не крали.
    А вкрали з сходової клітки, з будинку, де я робив ремонт.. Міліція не знайшла (і не шукала). Писав по всіх сайтах, на фб вступив у групу "вкрали ровер" і тільки там відкрилися масштаби крадіння роверів.. Тепер у мене комплекс - боюся десь лишити хоча б на хвилину ровер. Завжди припинаю чи тягну зі собою в приміщення.. Плюс до того психіка зсунулася - при поверненні до ровера після ось такого "припинання" завжди погляд не знаходить ровер на тому місці, де (на думку моєї психіки) я його залишив.. Зразу починається паніка і черговий стрес..

7. Vladlen

Vladlen Шабашник

Симпатии:
    695
    Чи є якісь думки щодо поворотів(габаритів).Передивсяя пропозиції в інтернеті-путнього не знайшов.Справа в тому що габарити розташовані близько один до одного-зливаються.Щось би приладити на боки рами.

8. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    на попередньому велосипеді в мене такі були. Що замітив - водії таки реагували на ці повороти - чекали, поки я поверну вліво. Тепер не ставлю поворотів, тому що для них потрібно спеціальний зручний перемикач, а цей, що з ними продається - сміття. Махаю лівою рукою, але таки остерігаюсь наїзду, повертаю тоді, коли надійно впевнений, що мене не переїдуть.. У нас в міс ті багато нових машин..
    Ага, ще появилася молодь, яка ходить на променади у спортивних штанях адідас, аж дивно, таке спостерігалось давно, років 15-20 тому..

9. Rom5

Rom5 Прораб

Симпатии:
    251
    Voyutichi, в мене торік вкрали вел якраз із таким кодовим замком, що зараз у Вашого нового.

Як згадаю, знову жалкую, що користувався таким "замочком"... :cry:

Причому я той вєл цінив більше за попередні: в гостях - затаскував у квартиру, на роботі - був стаціонарний навісний замок із цепком у шкіряному рукаві до огорожі причеплений - крали перед цим з постійних місць дислокації вєла.
    А, потім, розлабився і став залишати із кодовим біля магазинів/під`їздів, від поліклініки поки я 25хв був на масажі він без мене і поїхав...

Потім, як надоїло пішака ходити, придбав вєл "попроще" - старенький, але з планетаркою sram t-3.

Для цього вела використовую аналогічний своєму стаціонарному цеп, але вже він весь час зі мною: будівельний цепок (десь трохи менше 1м) у шкірі + замок навісний з дисковим механізмом + маленька торбинка причеплена під багажником для траспортування. До речі в транспортному положенні замок з цепком компактно ховаються в торбинці, не заважають, не тарабанять. Рукави - із старого шкіряного плащу. Один був вже готовой - пояс плаща, ще був один робив - то з рукава плаща викроїв і просторочив. Довжина рукава - см на 15-20 коротший за цеп. За півтора-два роки експлуатації: рукав - як новий, замок китайський дисковий прийшлось таки вже міняти - начав тугувати відкриватись.

Ось фото цепка "у транспортному стані":

Краще возити пару лишніх кіло заліза.

Обійшлося торік:
    метр цепа ~ 60грн
    замок нормальний ~ 70грн

Voyutichi нравится это.
  10. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Цей замочок для тих, кому може "стрільнути в голову" думка покататися на ровері, який вільно стоїть і не прив'язаний. Проти злодіїв, які "взяли на приціл" ровер - цей тросик нищиться за 5 секунд. Якщо мають мету вкрасти ваш ровер (чи мій) з таким ланцом, в якого товщина ланки становить 12 мм (чи U-lock) то тут батарейкова болгарка і 1 хвилина на все. Навіть ніхто і пискне - а ровера вже нема.
    Тому на замок не надіюсь, стараюсь не ставити постійно в одне місце, щоб не ви рахували, роверр замикаю навіть у глухому селі, коли заходжу на 1 хв в магазин. Я не бігаю скоріше ровера і не здожену злодія, який просто ради жарту сяде на ровер і дремене, коли я щойно зайшов в магазин..

Поделиться этой страницей