І знову димохід ТП котла...

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Simchuk S., 9 чер 2011.

  1. Trancer

    Trancer Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Івано - Франківськ
    Відповідь: І знову димохід ТП котла...

    Привіт форумчанам)
    Зробив я собі димохід з нержавійки, подробиці і фото пізніше скину, коли буде нормальний інтернет під руками, але тепер тяга така шо появилась нова проблема, дуже велика температура в котлі під час горіння(правда на вулиці ще поки що плюсова температура), тепер навіть незнаю, чи то купляти автоматика для контролю температури(датчик температури і вентилятор), чи то помаленьку збирати гроші на другий котел, типу віадрус, чи ще якийсь... порадьте по мірі можливості і досвіду)
    Про свій котел писав вже в темі https://krainamaystriv.com/showthread.php?t=8698
     
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: І знову димохід ТП котла...

    прикрийте шибером або піддувалом тягу
     
  3. wasya

    wasya Майстер

    Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    доброго дня Вам. потрібна допомога чи консультація в питанні установки флюгера на димохідній трубі з нерж. від тт котла (модернізований кчм).. на котлі стоїть вентилятор піддуву і програматор(польша), все працює чітко, але при сильному бічному вітрі стикнувся з таким явищем: температура була виставлена на 60 гр.,котел почав розганятися до 8о і більше, хоча всі піддувала були закриті герметично і вент. автоматика віключила...так розумію що за рахунок сильного вітру в димоході створювалась додаткова тяга,яка і роздмухувала полум"я...от і задумав поставити флюгер з нержавійки який буде захищати від вітру. Але "мучить" питання,чи буде ефект від цього (флюгер не дешевий 300грн.), і чи не закоксує його скоро смолою і перестане працювати його механіка зовсім...можливо хтось має вже і може підсказати з практики? Дякую.
     
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    флюгер для цього і призначений - покращити тягу при сильному вітрі, щоб вітер не задував у комин.

    Дивився конструкції флюгерів - там ніби конструкція така, що не повинна ламатися, хіба при сприятливих умовах може обмерзнути. Сажа повинна самоочиститися з флюгеру при появі вітру.
     
  5. wasya

    wasya Майстер

    Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    в інструкції до флюгера написано,що йому потрібне обслуговування-змащення час від часу термостійким мастилом,напевно рухомі частини що повертають його (хоча не знаю що це змазка така,літол можливо підійде) Але мене не так сажа цікавить, а смоли що вилітають з комину- на грибку над трубою їх досить...от думаю вони і можуть знерухомити механізм флюгера при застиванні(котлом користюсь 2-3 рази в тиждень, є газовий). що думаєте про це?
     
  6. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    сажа - найкраще мастило.. майже як графіт..:)
    Якщо комини газового і твердопаливного роздільні - тоді взагалі нема про що турбуватися. Якщо вони мають спільне закінчення - тоді при роботі газового можливе обмерзання вершка комину. Ось і всі небезпеки.

    Переважно конструкція флюгера має вісь обертання з однією опорою - як веретено. Засмолити таку конструкцію до неможливості обертання - дуже важко, адже флюгер крутиться і і не дає накопичуватися критичній масі дьогтю у точці опори осі. Та і плече вітрило-вісь дуже велике, що дає змогу навіть слабкому вітрові руйнувати зайві відкладення дьогтю на осі обертання.
    Тому мастило там зайве..:)
     
    wasya подобається це.
  7. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Voyutichi, спасибі Вам за якісну українську мову. Віднині вирішив говорити в свой країні виключно Українською мовою. На цьому форумі також. В подарунок ця пісня Арсена Мірзояна
    Пробачте за флуд.
     
    Тарасюк та Voyutichi подобається це.
  8. wasya

    wasya Майстер

    Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    дуже вдячний за конструктивну відповідь,все логічно правильно,попробую зимою:)
     
  9. ttkotel

    ttkotel Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    26
    Тільки конус термо, флюгера клинять при ТП котлові, там не тільки діло в сажі а і в волозі, замерзанні, смолі тощо.
     
  10. LYPA

    LYPA Стажер

    Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    7
    Вітаю форумчан.Потрібен димохід з нержавійки точніше одностінна гільза буду обмуровувати.Котел сас вихід 180мм в паспорті рекомендована 220мм.В загальному потрібен димохід товщиною стінки 1мм з сталі aisi 321 ,обо aisi 310 діаметром 180мм.Підкажіть де можна купити, чи заказати ,але на нормальній фірмі щоб матеріал відповідав бажаному.бо сертифікат витримає все ,а бляху в ліпшому випадку підсунуть p aisi 304.
     

Поділитися цією сторінкою