Колемо дрова. Хто як це робить?

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем Voyutichi, 30 тра 2011.

1. Vladimir1964

Vladimir1964 Бригадир

Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    115
    Адреса:
    г.Львов
    Re: Відповідь: Re: Колемо дрова. Хто як це робить?

Тут не торгують:-[, пишіть в лічку...Для визначення собівартості потрібно визначитись:
    - потужність в кВт ?
    - діаметр конуса ?
    - фабування (звичайне,порошкове,оцинкування)?

2. Iven

Iven Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Да... дровокол, генератор... Сколько ж всё это получится и будет ли реальный эффект (хоть какой-нибудь)?
    Всё-таки я пока остановлюсь на колуне за 100 грн.

3. Vudracom

Vudracom Прораб

Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Колемо дрова. Хто як це робить?

Iven, тобто коли витрати відіб'ються і почнуть вертатись...

4. Vladimir1964

Vladimir1964 Бригадир

Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    115
    Адреса:
    г.Львов
    Ментальність Українця незміниться напевно ніколиrofl
    Нещодавно до мене за допомогою виготовити дровоколи, звернулись три замовника з одного населеного пункту.Це були між собою родичі.
    Я задав питання а навіщо вам кожному по дровоколу, якщо один дровокол з продуктивністю колення 10 куб.м за день, забезпечить за тиждень всіх вас дровами на цілий рік. У відповід пролунало: " у нас кожен мусить мати своє, так заведено у доброго господаря!"
    І ось до чого це я,- На заході вже давно общиною будується спільна твердопаливна котельня. Там до спільного користування купується один дровокол на цілу родину, общину , село... У нас ще скоро так не буде.
    Краще сам, і сокирою.
    Спитайте того, хто колить дрова вже літ 20 - чи легко це?

5. Iven

Iven Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538

Это называется "экономический", он вообще не может быть достигнут при стоимости хорошего колуна 100 гр :). Хотьяб социального достичь, т.е. шоб легче стало.
    Я как посмотрю на всю эту рекламу "колунов", начиная от винтовых и гидравлических, и заканчивая палкой-гонялкой. Показывают как колоть то, что само колится, даже на колоду ставить не нужно, только колуном махни, иногда даже топора хватает. Вспоминается фрагмент из песни "как увидим воробъя, мы готовим пушку".
    Готов забиться на сотню баксов, что колоду в 40 см толщиной, 35-50 см длинной (длиннее дрова в бытовой котёл не всунешь) без сучков (такую, как показывают в рекламе "чудо-колунов") порублю быстрее, чем на бытовом винтовом колуне, гидравлическом или "палке-гонялке". Если колоть не напрягаясь и ровное (без сучков), вполне хватает минуты на колоду. Когда-то пробовал на скорость - секунд 10-15 и готово.
    Ана...зм все эти винтовые вертушки и вытягивание денег.

Добавлено через 10 минут 31 секунду
    Коллективизацию мы уже проходили, но с тремя колунами в одну семью - это перебор.
    10 кубов за день перетягать - а спина не треснет? Вы сами-то кололи этим "шурупом" 10 кубов в день??? Только так чтоб сами, без помошников?
    За...тесь дрова откидать и колоды тягать. Если мне не верите, "спитайте того, хто колить дрова вже літ 20 - чи легко це?". Это как на обычном колуне написать: "Производительность 20 кубов в день", а снизу выковать: "Попробуй выполни план" :). :vo:

3 користувачам це сподобалось.
  6. Vladimir1964

Vladimir1964 Бригадир

Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    115
    Адреса:
    г.Львов

Хочу, вам сказати що колю ним вже другий сезон ,і один раз " норму" виконав.І не обовязково все тягати руками . За допомогою тачки підвозив, поколете складав в спецпідставку і звязував в пачки. В пачках легше перевозити та складувати. Інколи допомагає не сила - а життєвий досвід та винахідливість. Ось так це у мене виглядає.

мої дрова.jpg лоток.JPG

slivka, Romano та captain Grey подобається це.
  7. Iven

Iven Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538

Заинтреговала связка - чем вяжите? Чисто теоретически могу предположить, что полипропиленовой лентой. На рынке искал натяжитель, но безрезультатно. Так чем вяжите и где приспособления покупали, или сами сделали?

8. Vladimir1964

Vladimir1964 Бригадир

Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    115
    Адреса:
    г.Львов

Вяжу звичайним капроновим шнуром. Нащастя зявилися Українські виробники стяжок. З ними веду переговори про виготовлення 1000мм довжини. Обіцяли виготовити швидко.

стяжка.jpg

9. Iven

Iven Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Обычным шнуром неудобно - связка рыхлая получается, нужен натяжитель. Может полипропиленовая лента в данном случае пригодится больше? Только где натяжитель взять?

10. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Колемо дрова. Хто як це робить?

їх продають ті, хто торгує натяжною стрічкою..

Добавлено через 5 минут 28 секунд
    Vladimir1964, попросіть їх розробити стяжку із замком, який можна відкрити без допомоги стороннього інструменту - тоді це буде патент і "бомба" на ринку.
    Всі селяни купуватимуть замість шнурків для зав'язки мішків.

Доробляти там небагато, просто на "собачці" робити невеличку зачіпку, за яку пальцем можна б було витягти "собачку" з зубчастої рейки.

На ринку такого ще нема, попит - безмежний, патентна чистота.
    Зареєструють - гребтимуть гроші лопатою. :)

Поділитися цією сторінкою