Стрічковий верстат. Мінус двісті доларів, або...

Тема в разделе "Инструмент и оборудование для деревообработки", создана пользователем pas, 29 май 2011.

1. stol1ar

stol1ar Майстер

Симпатии:
    80
    Re: мінус двісті доларів, або...

pas, Ви ризиковий мужик ,я мабуть не ризикнув так переробити станок (класно вийшло ще потужності додати і булоб взагалі супер)bravo

1 человеку нравится это.
  2. pas

pas Заслужений майстер

Симпатии:
    2.407
    Polissya 50° 35' 16,08" N, 27° 35' 52,64" E
    Відповідь: Стрічкова пила. Мінус двісті доларів, або...

Продивіться всю тему, там і фото є. Далі буде. Хайно пройде хвиля заказів і продовжимо тему.

1 человеку нравится это.
  3. gucul

gucul Прораб

Симпатии:
    451
    Re: Пили стрічкові. Мінус двісті доларів, або...

pas, основна причина надто малий діаметр коліс.Дарма розпиляли,пили будуть "летіти" полюбому.Найкращий варіант(якщо є можливість) два станочка,один малий для кривого різу,і великий для поздовжнього розпилювання.Дорослий станок,звісно,непідйомний в ціні, та якщо руки правильні,то й самому замутити нескладно.

4. pas

pas Заслужений майстер

Симпатии:
    2.407
    Відповідь: Re: Пили стрічкові. Мінус двісті доларів, або...

Воно то вроді би й так, але я причепився до широких пил, щось вони мені припали до душі. І все ж буду рекомендувати колегам ці пили широкі не брати (брав у Житомирі в магазині інструменту на вул. Бердичівській 12).
    Чому? Значить з чотирех пил (ширина 15мм.) три лопнули на зварному шву, одна, порізала погонажу десь за кілометр. Якби у всіх полотен був би такий ресурс,- мене то влаштовує. Бо з такою доробкою верстата я ріжу так, як не мріяв при покупці того малого лобзика. Тай тему так і назвав---Мінус двісті доларів, або...
    Зараз використовую полотна шириною 8 мм. Скажу, що працюють добре. Ресурс вже за кілометр. Тріщин немає.
    Загалом тема ця, як експеримент, а час покаже. Працює пилка вже 5 місяців. :)
    Доречі, gucul, що вони думаєте про діаметр коліс цієї пилки

5. mijki

mijki Заслужений майстер

Симпатии:
    9.715
    Відповідь: Пили стрічкові. Мінус двісті доларів, або...

pas

Ви не пробували, можливо, підгострювати стрічкове полотно дремелем , там же є точильні мінідиски будьякої зернистості , швидше як надфілями мало б піти ... ?

( зажав між дощечками і поїхав помаленьку одну сторону а потім іншу , зсередини зрозуміло )

SOS

6. pas

pas Заслужений майстер

Симпатии:
    2.407

Ні не пробував, за те алмазом колись точив, старався робити так, щоб заусенець був в сторону розвода зуба. Зараз, після переробки станка, ще не точив, бо полотна не доживали :) до заповітного дня. Поки що 5-те полотно (ширина 8мм.) ріже добре, принаймі мені так здається. Якщо житеме і надалі то є в мене думка точити за допомогою переробленого пристрою для заточки цепів. Є дешеві варіанти, тому дуже кортить поексперементувати.
    Наприкладhttp://www.klondayk.com.ua/ru/products/details/stanok_dlya_zatochki_cepey_proton_te-100/index.html

2 пользователям это понравилось.
  7. mijki

mijki Заслужений майстер

Симпатии:
    9.715

В мене такий вже є , для заточки ланцюгів beer ( за 250 гривень на базарі взяв). Не додумався що і ним можна спробувати . Там кут в принципі виставляється , але форма зуба стрічкової пили зовсім не та , думаю навряд чи получиться ...

8. pas

pas Заслужений майстер

Симпатии:
    2.407
    Re: Відповідь: Пили стрічкові. Мінус двісті доларів, або...

...взяти тонший , відрізний круг, підібрати приблизно по діаметру. Чому ж не получиться, спробувати варто...beer

9. mijki

mijki Заслужений майстер

Симпатии:
    9.715

pas
    А алмазом то Ви як конкретно точили ?

Чому кажу навряд чи получиться - бо такі станочки розраховані на заточування прямої кромки зуба , а стрічковопильний зуб як Ви знаєте не прямий а закрючений .

Станочок має рух тільки вверх та вниз ... під переробкою Ви можливо мали на увазі зробити якось так щоб можна було рухати ще й вперед назад ? По принципу торцовки ? Якщо так, то й справді - щось з того може вийти :vo: .

Але дремелем треба спробувати ( 200 гривень, темп, маю) відпишусь за результат . Надфіль то останній варіант.

10. pas

pas Заслужений майстер

Симпатии:
    2.407
    Re: Відповідь: Пили стрічкові. Мінус двісті доларів, або...

Да.
    Ви точіть зуб по передній поверхні, цього буде достатньо, а затиловать його не потрібно, бо дуже малі розміри.
    Може, може. Трохи треба попоседіти.
    Добре.

Поделиться этой страницей