Проблема с насосной станцией. Помогите!

Тема в разделе "Сантехника, водоснабжение, канализация", создана пользователем Broom, 23 май 2011.

1. nexset

nexset Заслужений майстер

Симпатии:
    627
    У меня такая же проблема сейчас.... пока не разобрался.... мембрану поменял, накачал 1 атм. Проработала неделю нормально сейчас опять нестабильная работа. Частые включения????

2. elden

elden Інженер

Симпатии:
    661
    Давление воздуха при отсутствии давления воды в ГА измеряли?

3. Тарапунька

Тарапунька Майстер

Симпатии:
    42
    Нету в селе мастеров по сантехнике. И я не мастер. Сам себе делал водопровод, так понемногу и научился. Люди ж с этими ремонтами истчо не встречались потому и чудят. Вот купил например кум машину автомат жене а подключить нужно подешевле. Посмотрел как у нас всё устроенно и давай чудить. Сразу монтируют всё сами а потом зовут чтобы посмотрел. Посмотрю и бывает иногда страшно за людей. А исчо на фильтрах экономят. Даже на входе ничего не ставят, или колба есть, а картриджа нема. Вот сегодня прочищал очередную самоустановку. Реле не срабатывает засорилось отверствие, в мембране осадок кроме стандартной слизи и глина была. Наверняка и в бойлере на СУХОМ ТЭНЕ накипь серо - коричневая налипла. Но народ "село и люди" всегда тут и сейчас хотят подэкономить, а когда ломается: делай что нибудь но лишь бы работало. И как правило влетают в деньгу. Сегодня редчайший случай что не пришлось ничего менять, только прочистил и "нитку" в колбу зарядил. Хотя хозяин ещё вчера заявлял что без фильтра качает резвее.

4. Веледар

Веледар Майстер

Симпатии:
    77
    У мене теж проблема зі станцією, але трошки інша. Одразу скажу - стикаюся з НС вперше, але віддати комусь на ремонт зараз можливості нема - мала дитина, відвезти в місто і шукати майстрів нема часу. Отже, станція замерзла. Льодом видавило кришку насосного відсіку (з нержавійки, кріпиться 6 болтами, болти витримали, а проміжки між ними вигнулись). Надалі НС переставлю в хату, більше не замерзне, але питання - чи реально в домашніх умовах і без великого досвіду відрихтувати цю кришку, чи краще не пробувать щоб не зіпсувати остаточно і віддати спеціалістам? Чи відразу купувати нову? І, чи могло в станції пошкодитись ще щось від замерзання? На вигляд все ніби ціле, тріщин нема, двигун працює. Тиск води на час замерзання був майже на нулі.
    Вибачте якщо запитання нерозумні, але вже що є то є, маю проблему і треба її вирішувати. Насос JS110, якщо це має значення, ГА на 50л.

5. Ahfyrtyintqy

Ahfyrtyintqy Заслужений майстер

Симпатии:
    1.872
    Нержавейку можно рихтовать,только перегревать её не надо.Если на баке нет повреждений и выгнуло только крышку,то можно и крышку найти б/у.:Hi:

1 человеку нравится это.
  6. Веледар

Веледар Майстер

Симпатии:
    77
    Місто у нас маленьке, таких насосів, думаю, не багато, знайти б/в буде важко. В інеті знайшов нову, дуже схожа на мою, але ще не відповіли скільки коштує, може й куплю.
    А турбує мене чи зможу я свою відрихтувати щоб щільно прилягала. І чи не могла пошкодитись мембрана ГА від замерзання чи ще що інше.
    Ahfyrtyintqy Дякую за відповідь:Hi:
    ЗІ Раз вже я тут, може хто підкаже. Фільтр поставив самопромивний - так мені його назвали, дуже радили. Сказали час від часу відкривати знизу кран і все що накопилось викине. За місяць не дуже інтенсивного використання /жив тоді сам, користувався мало/ там взагалі нічого не накопичилось, хоча вода в скважині не ідеальна. То і думаю - може після того фільтра треба ще звичайний з картриджем ставить, а мені про це "скромно змовчали"? Чи то я вже параною? Звісно питання не дуже актуальне при поламаному насосі, але як вже їхати в місто, то купувати все разом.
    З наступаючим всіх!:vo:

7. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Симпатии:
    10.846
    Відповідь: Re: Проблема с насосной станцией. Помогите!

Веледар,
    Дайте фото, хоч якесь. Мабудь, насоса нового треба, була не ремонті станція після розморозки - не вижила. А фільтри це вже за бажанням - для кого параноя, а для кого необхідність.

1 человеку нравится это.
  8. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Проблема с насосной станцией. Помогите!

якщо спробуєте - то зможете. Нержавійка пластична. Головне, щоб пласмаски в насосі були цілі і сальник (ущільнювач валу) не був порваний.
    Баку з мембраною нічого не станеться, може бути розірвана мембрана у реле тиску. Його тільки міняти.

1 человеку нравится это.
  9. Веледар

Веледар Майстер

Симпатии:
    77
    leshiy_40
    Ось дещо сфотографував, більше нічого не розкручував - і це не дуже чітко знаю як складати)) Якщо потрібно - відкручу і сфотографую що треба. Дроти і шланг до ГА теж не від"єднував. Тільки зараз помітив що манометр показує близько 2.3бар, досить немало, в чому справа? Був на нулі коли розмерзав. Щілини фотографував не прикручуючи кришку і без ущільнюючої прокладки (я так розумію то вона на мал.2 справа, кругла у розрізі). Не помітив де вона з"явилась поки лід відтавав, але за розміром ніби підходить.
    Voyutichi
    Перепрошую, а як дізнатись чи ціла мембрана реле тиску? Просто розкрутити, чи є якісь ньюанси? Гарантія все одно "гавкнула", то хоч подивлюсь яке воно всередині)) На пласмасках слідів відлому і тріщин не бачу, але раніше насос не розбирав, тому не знаю як вони мають виглядати "в нормі". Сальнік, так розумію, має бути за крильчаткою (правильно називаю? Центральний елемент на мал.3), її відкрутити і перевірити? Чи не треба якщо вона ціла? До речі, вона, певно трошки підігнулась - коли прокручую то щілина між нею і корпусом трошки змінюється (різниця не бульше 1мм) проте крутиться м"яко, ніде не черкає. Це важливо?

Вложения:

• 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      72,4 КБ
      Просмотров:
      108
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      84,1 КБ
      Просмотров: