Экопоселения против кризиса. Рай и в шалаше?

Тема у розділі 'Строительство дома - общие вопросы', створена користувачем Кремень, 7 бер 2009.

1. Kost

Kost Новачок

Повідомлення:
    1.242
    Симпатії:
    72
    Вот вы, уважаемые, обсуждаете какие-то непонятные экопоселения. А взять, к примеру, те же наши православные монастыриgood - чем не экопоселения? Причем эти экопоселения с тысячелетней историей!

2. Dmitry

Dmitry Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    4.348
    Симпатії:
    745
    Адреса:
    Київ
    Абсолютно согласен с Вами, оно и естьgood

3. Kost

Kost Новачок

Повідомлення:
    1.242
    Симпатії:
    72
    Взять к примеру знаменитые Метеоры в Греции. Шесть монастырей, стоящих на вершине гор, основаны в Х веке стоят до сих пор.

Вкладення:

4. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    приведені вище так звані "екопоселення" (не монастирі) нічого спільного з масовістю не мають, щоб таке поселення жило, чи в ньому можна було жити - потрібно поряд хороше місто зі всіма його перевагами: електрика, медицина, школа, транспорт. Довго дивитись на одні пташки надоїсть. Не забуваймо, що людина отримує можливість оглянутись навколо себе тільки завдяки розподілу праці, коли вона добре вміє робити щось одне (та ще таке, що необхідне іншим), тратить на це не весь свій свідомий час, а тільки частинку. Тільки при наявності вільного від заробляння на "хліб насущний" часу, людина може захоплюватись навколишнім середовищем не як засобом для існування, а як красивим оточенням.
    Ще є багато людей, які живуть і пам"ятають життя за колгоспу. Я не говорю, що колгосп погано, чи добре, я хочу звернути увагу на цих людей, на цю епоху. Вони мали 100% їжу, вирощену на власній грядці, яка була споконвіку екологічно чиста. Вони будували свої мазанки з підручних матеріалів, крили соломою або чим могли, хоронились від холоду як могли. Одягались у те, що самі напряли з волокна, яке самі виростили. Так було з покоління в покоління, аж поки не почалась технічна революція. У нас вона почалась недавно (початок ХХ ст.), на заході скоріше. Спитайте в цих людей, чи хочуть вони назад, у свою юність? (може б вони і захотіли помолодіти, но не повертатись до цієї виснажливої праці). Або спитати у екопоселенців - у що вони одягаються?
    Екопоселення - модна назва дачі.

5. Junior

Junior Майстер

Повідомлення:
    166
    Симпатії:
    4
    Респект и уважуха.
    100000% правильно!

6. Triplecorpse

Triplecorpse Майстер

Повідомлення:
    113
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Украина, Киевская обл., г. Васильков
    А я подозревал...)) Теперь знаю))

7. Кремень

Кремень Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.427
    Симпатії:
    539
    Voyutichi, так Ви ж, філософ.
    Я згоден з Вашим твердженням. Я сам жив в селі і можу порівняти життя в селі з екопоселенням, хоча в екопоселені і не жив:-D. Дійсно якщо проаналізувати хто в нашій країні живе в екопоселеннях то це, або творчі люди, або дауншифтери. Ці люди просто тікають від цивілізації.
    Але я думаю і нам, людям раціональним, також цікаво буде обсудити життя в екопоселеннях, звернути увагу на західний досвід та зробити для себе якісь висновки.
    На скільки я розумію відмінність екопоселення від дачі - це те, що екопоселення це в першу чергу екологічна комуна. Це спільнота людей які хочуть побудувати своє життя не ворогуючи, а навпаки живучи в єднанні з природою. А від технічної революції взяти для свого прожиття те що не шкодить природі.

8. Triplecorpse

Triplecorpse Майстер

Повідомлення:
    113
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Украина, Киевская обл., г. Васильков
    Изготовление любого блага цивилизации вредит природе. а когда отслужит, куда его? Правильно, на свалку (кто ж будет, плиту, например, 50 кг стали на лом тащить?)

9. Alligator 31

Alligator 31 Бригадир

Повідомлення:
    2.444
    Симпатії:
    98
    Адреса:
    Луганск
    Не, не совсем дача, на дачу можно старый холодильник отвезти, а в экопоселение в западло! :-D

10. Кремень

Кремень Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.427
    Симпатії:
    539
    Так человек сам по себе вредит природе, но можно вредить на всю катушку, а можно попытаться по максимуму уменьшить этот вред.

Поділитися цією сторінкою