Як зробити опалення двома котлами - газовим і твердопаливним

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем BVM, 28 мар 2011.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    не зрозумів, що потрібно..dntknw

2. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    Там нема вже де малювати.
    Ось схематично включення газового котла каскадом, з байпасом (перемичка, обхідна путь) твердопаливної зв'язки.
    каскбайп.jpg
    Можна дещо ускладнити, щоби носій не вихолоджувався димарем газового котла, коли працює великим колом. Для цього ще можна зробити, крім байпасу ТП+ТА, ще байпас Газового Котла. Але закривати ГК таким чином, щоб через маленьку шпаринку потроху пропускала вода, бо в котлі запальник постійно горить, трохи тепла дає, і щоб там в закритому котлі ніде нічо не перегрівалось.

3. kysopatriu

kysopatriu Майстер

Симпатии:
    35
    ГК у мене без ЦН з автоматикою здається SIT тобто якщо через нього не буде проходить гаряча вода він буде постійно себе підігрівати а це 17 л води. Схематично (за два місяці читання форуму) я зрозумів, що робити потрібно один раз, але проблема з обладнанням яке потрібно встановити щоб потім не бігати у кочегарку посеред ночі бо у будинку то холодно то жарко то котел закіпає. Можливо Ви мені допомогли із підбором. Цікавить все електроніка яка буде регулювати темп у будинку, триходові, термоголовки, чим переросподілить потоки марки, дюйми і.т.д . Я колись зекономив і купив ГК Данко про що досі жалкую бо регулювання комфорту у будинку не реалізується, або можливо і реалізується тільки я думаю це буде дорожче ніж заміна котла. Додам до ТТК Альтеп у мене іде автоматика яка вкл. викл турбіну та ЦН. На робочій СО стоїть ЦН DAB 35/180/ Буду вдячний за допомогу.:Hi:

4. kysopatriu

kysopatriu Майстер

Симпатии:
    35
    Тобто якщо цей принцип підключення застосувать до моєї схеми то потрібно ставити або три ЦН і два зворотні плапани плюс думать як їх послідовно вкл. викл абож достатньо двох ЦН і триходового із сервоприводом? Я правильно розумію? upload_2016-12-23_16-21-35.png І ще запитання через зупинений ЦН теплоносій проходить?

Последнее редактирование: 23 дек 2016
  5. Энки

Симпатии:
    15.563
    Так.
    Але одразу після третього насоса також бажано поставити зворотній клапан.

6. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    то ви самі понамальовували? Вам обовязково потрібно зробити так, щоб не працювало? Для того, щоб не працювало, ви прикладаєте надто зусиль і витрачаєте надто багато свого і чужого часу. Можна просто нічого не робити, результат буде такий самий..:(

7. kysopatriu

kysopatriu Майстер

Симпатии:
    35
    Я це розумію тобто через ЦН стоячий теплоносій буде проходити, а може це і на руку нам маленький прохід теплоносія через ГК. А на Вашу думку як простіше триходовий із сервоприводом для перенаправлення потоків чи три ЦН по вартості різниця не велика а по надійності та простоті не знаю. Якщо перший варіант то тикніть мені який трихходовий тасервопривід бо ціни варіюються від 800 до 8000 . Дякую.

8. Энки

Симпатии:
    15.563
    Ви там щось розгледіли?
    Так, проходить.
    --- добавлено: 23 гру 2016 у 21:45 ---
    @kysopatriu, я спробував розібратися знов в малюнку, то наче на місці того трійника, що є то на подачі, то на зворотці, якраз має стояти триходовий кран.
    А того триходового клапана, що стоїть біля ТА, може і не бути, якщо крани на радіаторах термостатичні.
    А той триходовий клапан, що на рециркуляції ТПК, всі ставлять Тепломікс, або Ладдомат вузол, що разом з насосом. Почитайте теми через пошук.

Последнее редактирование модератором: 31 дек 2016
  9. kysopatriu

kysopatriu Майстер

Симпатии:
    35
    Тоді допоможіть мені простою конструктивною схемою і я перестану забирати Ваш час.
    --- добавлено: 23 гру 2016 у 21:56 ---
    Із цим вузлом мені все зрозуміло.
    Так то триходовий на радіаторах звичайні шарові пайочні крани там теж все зрозуміло, є декілька запитань по термоголовках але це вже обговорювалось розберусь сам. Основна проблема у перенаправленні потоків. точніше чим це зробити і до чого підключити щоб і лишнього не ставити і надійно було " такого захотів аж самому смішно"

Последнее редактирование модератором: 31 дек 2016
  10. Энки

Симпатии:
    15.563
    Гляньте тут, для прикладу.

Поделиться этой страницей