Як зробити опалення двома котлами - газовим і твердопаливним

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем BVM, 28 бер 2011.

1. Vladimir1966

Vladimir1966 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    Котел tupla.jpg У мене ось таке питання - а чому не поставити зразу "ВСЕЯДНИЙ" котел ?
    на газ, дрова, електрику ну і на дизель ? Типу фінського JASPI
    Я правда їх в живу небачив :(

Вкладення:

• Котел.pdf
      Розмір файлу:
      402,9 КБ
      Переглядів:
      21
  2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    діаметр - максимальний, який можна вмонтувати в ємність, м інімальний - скільки дозволить труба, щоб зігнутись.
    Малювати нема що, візьміть шланг і вкладіть його у спіраль в один шар на підлозі, щільно - ось вам і вигляд.

3. Oss1992

Oss1992 Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Всім привіт!хочу обєднати гк і тк
    гк термобар 18 квт,тк буду переробляти з саморобного ще рядянського.Система старого типу, відкрита, з природньою циркуляцією,але є насос,300 л води,чугунні батареї,2 поверховий будинок!
    В основному буде працювати гк,тк планую використовувати рідко,на вихідних наприклад.
    підкажіть будь ласка як правильно спарувати без різних примочок?чи можливо в такому випадку їх одночасна робота?як правильно їх вивести в димохід(p.s.димохід має два канали,але на стриху переходить в один)?і чи обовязково гільзувати димохід під гк?
    якщо в когось знайдеться час розжувати це все буду дуже вдячний!!!!!

4. Oss1992

Oss1992 Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    хочу обєднати гк і тк гк термобар 18 квт,тк буду переробляти з саморобного ще рядянського. Система
    старого типу, відкрита, з природньою циркуляцією,але є насос 300 л води,чугунні батареї, 2 поверховий будинок!
    В основному буде працювати гк,тк планую використовувати рідко,на вихідних наприклад.
    підкажіть, будь ласка, як правильно,а головне просто і дешево спарувати! чи можливо в такому випадку їх одночасна робота?
    як правильно їх вивести в димохід(p.s.димохід має два канали,але на стриху переходить в один)?
    чи обовязково гільзувати димохід під гк? і чи чи не перекриє тягу гільзаційна труба
    для тк і кухонного вогнища?
    зараз стоїть старий котел, який хочу переробити на дрова.

Останнє редагування модератором: 13 тра 2015
  5. Odissey

Odissey Інженер

Повідомлення:
    734
    Симпатії:
    864
  6. Oss1992

Oss1992 Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    я перечитав всі 58 сторінок,але уви,для мого випадку конкретної інфи я багато не почерпнув!
    Я хочу зробити дешево і сердито,оскільки тк буду переробляти з старого гк,там не буде жодних датчиків.
    І ще хочу просто врізатись новим гк в подачу і обратку що вже є,тому хочу конкретних порад,де який кран поставити,як воно буде працювати якщо я так зроблю.
    Хотілось би,щоб гк включався коли догорять дрова,але я так розумію,що для цього потрібно ставити зворотні клапани...
    Як поступити з димоходами
    тому хочу конкретних порад,ну якщо звичайно є час і бажання
    дякую!

7. invar

invar Стажер

Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    львів
    Дуже перепрошую шановних майстрів, але хочу ще раз порадитись по своїй схемі, бо є зміни. Чи буде працювати???

Вкладення:

8. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    @invar, в принципі Ваша сxема дієздатна.потрібно лиш насос котла заставити не працювати,при роботі Т.К.ну і нагрів бойлера потрібно якось регулювати.двоxодовий з сервоприводом,або головкою з накладним датчиком.

Энки подобається це.
  9. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Принципиально, да. Если не одновременно два насоса будут включены.
    И зарядка бойлера может быть неудовлетворительной. Если подпор на косвенный нагрев достаточный, то, обычно, на трубу в сторону бойлера, ставится клапан термостат с выносным баллоном, снимающим сигнал с ГВ. А если подпора мало, то на зарядку бойлера ставится свой отдельный насос, под управлением механического термостата.
    Так делается, бо, с одной стороны, бойлер может шунтировать на себя много напора, перегреваться, а до батарей мало тепла доходить может, а с другой стороны, напора бойлеру может не хватать, и он будет очень долго заряжаться, и недостаточно прогреваться - ГВС может быть нестабильное, температура из крана плавает разная, долго ждать тёплой воды, после использования.
    Чаще проще поставить насос зарядки бойлера.

Іван 55555 подобається це.
  10. Newman

Newman Стажер

Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    1
    Маємо відкриту систему опалення- сталеві труби та чавунні батареї. Опалюється газовим котлом Данко. На деяких батареях встановлено кульові крани. Планую встановлення твердопаливника SAS UWT без ТА. Котельня будується на відстані 1м. від будинку. Також роблю великий контур теплої підлоги в коридорі та ванній. Як правильно зробити обв'язку котла та підключити до системи опалення?
    Також хотілось би передбачити встановлення бойлера непрямого нагріву

Схема1.png

Поділитися цією сторінкою