Як зробити опалення двома котлами - газовим і твердопаливним

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем BVM, 28 бер 2011.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    не зашкодить.

ні, він не грітиме твердопаливний котел. Триходовий підмішувальний відключить твердопаливний від системи. Хіба що зворотка у системі грітиметься вище 63С. Тоді комутувати котли потрібно кранами (що небезпечно).

satok подобається це.
  2. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Україна,Косівский р-н,Стопчатів
    Чим це грозить?
    І ще який ромір димаря чи комина потрібний для мого кчм?
    Ще раз вибачаюся за ламерські питання.

3. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.986
    Адреса:
    Черкассы
    я так же думаю , но пробывал запускать газовый не отключая кранами контур где ТТ стоит - ветка подачи и обратки с ТТ греется (хотя трёхходовой должен блокировать ), ждать не стал будет грется ТТ или нет - завтра попробую и отпишусь.
    Подключено по такой схеме [​IMG] только без эл. клапана.

4. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    зайвими витратами тепла через димохід КЧМ, але це не так багато в порівнянні з можливістю" не турбуватися" зайвий раз..:)

та там нема надто строгих вимог.. мінімум 150х150 мм при висоті 6 метрів утепленого каналу, 200х200 буде "в сам раз"..

5. JohnP

JohnP Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Voyutichi, чи можете показати стрілками рух води, коли працює ГК, та коли ТП . Та врізати схематично бойлер акуумулятор по малюнку на №336.:Hi:.

6. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    це гарна тема - приєднати ТА до такої схеми, щоб все працювало за призначенням..:)
    Треба, щоб ТП котел грів спочатку систему, потім (якщо можна і є ресурс) - грів теплоакумулятор. Потім, коли погасне ТП котел - система грілась від ТА, а потім, коли вже вичерпано все "відновлювальне" тепло - система перейшла на газовий котел. І ще бажано, щоб все це дійство було електронезалежне.. ну майже (насос мусить живитись електрикою, кращого ще не впровадили) незалежне..
    Ну ще і бажано задіяти додаткове джерело тепла (сонце чи тепловий насос)..
    Були в мене міркування, деякі висвітлені тут, на форумі.. Побудовані на принципі "жорсткої логіки". Компроміси все псують..

рух "знизу-вверх". При роботі будь-якого з насосів - кульковий клапан не пропускає через себе потік. При зупинці насосу паралельний йому кульковий клапан починає пропускати теплоносій через себе, шунтуючи при тому відповідний опалювальний прилад.

JohnP подобається це.
  7. JohnP

JohnP Новачок

Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Система має 30л. води. Боюсь закипіння. Я ТА прошу щоб показали як врізати задля безпеки. Мій ТА - це непотрібний електробойлер на 100л.

8. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Україна,Косівский р-н,Стопчатів
    Котел1.jpg Пане
    Voyutichi
    а подивіться на таку схему Котел1.jpg ,як що встановити ще один кульовий клапан?
    Насос "ганяє"холодний теплоносій по ТП,по малому кругу,(звичайно як що я правильно розумію роботу трьох ходового і він відключає зворотку:kluch:)
    Тоді зворотка з системи спокійно іде в ГК минаючи ТП,тепер мало б таке працювати атоматично.
    Я так думаюCrazy

Останнє редагування модератором: 23 гру 2014
  9. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    А какой клапан? Может, фото покажете?
    Для клапанов, обычно, даже указывают возможную протечку.

10. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.986
    Адреса:
    Черкассы

Поділитися цією сторінкою