Налипання смоли у димохідній системі твердопаливного котла

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем чарнівіц, 19 лют 2009.

1. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    виxлоп порівняти нема можливості.в атмоса нема можливості ні контролювати ні бачити темп.виxлопу,на відміну від СТС.я використовую тепломікси з перекриваючим байпасом,він тримає зворотку ок 55С-61С.цього цілком достатньо для відсутності конденсату.

2. Мотя1980

Мотя1980 Новачок

Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    0
    А якщо взяти котел 4 секційний, він менш потужний, може це завеликий на нашу квадратуру 140 кв.м

3. Anjey217

Anjey217 Бригадир

Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    viadrus це вугільний котел. Велика потужність дасть задушений режим з смолою і конденсатом, мала потужність - це мала топка з усіма наслідками. У вас два виходи - або заміна віадруса на дровяний котел, або докупка ТА до існуючого.

Мотя1980 подобається це.
  4. don ivan

don ivan Майстер

Повідомлення:
    236
    Симпатії:
    86
    Альтеп 95кВт - топится дровами по принципу чем влажнее - тем дольше горит, температура подачи - ок 45*С, загрузка до 25%камеры - смолы практически нет, то что есть -отслаивается со временем и отпадает само, Атмос 1оокВт, влажность топлива особо не контролируется, загрузка ок 50-70% - смола в наличии, но не критично, подача 70*С. Виссман витолигно 25, загрузка близко к 100%, подача 82*С, при смолянистой сосне - картина примерно как у старттопика, если сухой дуб - стеклянистое отложение на стенках. На всех котлах есть подмес и ТА.

5. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    для піролізників камера загрузки,як на мене,може бути будь яка,основна температура знімається саме в теплообміннику,в чугунниx котлів камера загрузки і є теплообмінником,от тому тут і виникає така запара.я зараз палю суxою смерекою,в камері загрузки є смола,але через місяць експлуатаціі,відкрив отвір для чистки теплообмінника,подивився і знову закрив.нема що чистити.
    --- добавлено: 16 гру 2015 у 19:03 ---
    перепрошую,але ось тут щось не співпадає.

Останнє редагування модератором: 24 гру 2015
    onyx_75 подобається це.
  6. don ivan

don ivan Майстер

Повідомлення:
    236
    Симпатії:
    86
    все совпадает, люди забили на правильность, выставляют на подмесе 40* и дальше количеством дров,
    в пиролизнике - стенки загрузочной камеры тоже участвуют, а так да, в теплообменнике и дымоходе только сухая мелкодисперсная пыль...

Останнє редагування: 16 гру 2015
  7. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    @don ivan, я не писав,що не приймають участь,я написав,що основна тепловіддача іде в теплообміннику.

8. don ivan

don ivan Майстер

Повідомлення:
    236
    Симпатії:
    86
    так я и не уличаю) просто уточнил...

Іван 55555 подобається це.
  9. kr60502

kr60502 Інженер

Повідомлення:
    558
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    Кременчуг
    якось не зустрічав щоб хтось рекомендував такий спосіб для підняття температури в системі - в теплу погоду перекривати крани на радіаторах, звісно через раз, тоді за рахунок зменшення кількості працюючих батарей система швидше прогріватиметься і Т в системі підвищиться, а також буде менше конденсату і смоли, така в мене ідея, можливо не нова

Бригадир подобається це.
  10. WalterCV

WalterCV Заслужений майстер

Повідомлення:
    3.761
    Симпатії:
    4.040
    Адреса:
    CV UA
    А детальніше можна про ту добавку?

Поділитися цією сторінкою